چهار روز به انتخابات آمریکا؛ نبرد نفس گیر میان براک اوباما و جان مک کین بر سر جلب آرای حدود چهارده درصد رای دهندگان مردد به اوج خود می رسد. اوباما امروز به آیوا ایالتی می رود که سنگ بنای پیروزی های انتخاباتی او در آن جا نهاده شد و سپس راهی ایالت جمهوریخواه ایندیانا می شود که نظر سنجی ها از رقابت شانه به شانه ی او با جان مک کین حکایت دارد. مک کین امروز برای دومین روز پیاپی در ایالت سرنوشت ساز اوهایو تلاش می کند پیشتازی شش درصدی اوباما در نظرسنجی ها را خنثی کند. در تاریخ آمریکا هیچ جمهوریخواهی بدون پیروزی در اوهایو به ریاست جمهوری دست نیافته است. اقتصاد و امنیت ملی محور جدال های انتخاباتی در این روزهای منتهی به چهارم نوامبر است.
مایک مک کانل، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، می گوید رئیس جمهور بعدی آمریکا با مجموعه ای از چالش ها در سیاست خارجی از جمله ظهور گروههای تروریستی جدید و قدرتمندتر و رشد فزاینده ی اقتصادی کشورهایی چون چین روبرو خواهد بود.
در پایان ماه اکتبر هستیم و برای غافلگیری ماه اکتبر و اقدامی که به تغییر روند موجود در انتخابات منجر شود کمی دیر شده است
اما، براک اوباما و جان مک کین بسیار با احتیاط چهار روز منتهی به انتخابات را زیر نظر دارند.
بسیاری معتقدند در دو انتخابات پیشین ریاست جمهوری آمریکا بروز رخدادهای غیرقابل پیش بینی، از جمله پخش نوار ویدئوی اسامه بن لادن، رهبر شبکه ی تروریستی القاعده، در جمعه ی پیش از انتخابات سال دو هزار و چهار، در نتیجه ی انتخابات و شکست جان کری و پیروزی پرزیدنت بوش بی تاثیر نبوده است.
نوار یادآور خطر تروریسم بود و به باور کارشناسان در حرکت رای دهندگان مردد موثر بود.
با نزدیکتر شدن رقابت ها میان مک کین و اوباما نظرسنجی جدید آسوشیتدپرس نشان می دهد که از هر هفت رای دهنده هنوز یک نفر تصمیم نگرفته است به چه کسی رای بدهد. این نظرسنجی مدعی است این افراد به احتمال زیاد سفیدپوست هستند و گرایش لیبرال ندارند.
جان مک کین طی کمپین سرنوشت سازش در اوهایو با اشاره به حضورش در رقابت های انتخاباتی متعدد گفت احساس می کنم روند انتخابات بسود ما در حال چرخش است و در اوهایو پیروز می شویم.
مایک مک کانل، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، دیروز در کنفرانسی درباره ی چالش های پیش روی رئیس جمهور بعدی گفت شرایط جهانی دلخواه رشد گروههای تروریستی و نفوذ آنها در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان است و پیشرفت های علمی و فنی امکاناتی را در اختیار آنها قرار می دهد تا به حملات گسترده ی بیولوژیکی و رادیواکتیو دست بزنند.
مک کانل با اشاره به اینکه حملات بزرگ تروریستی در سال نخست ریاست جمهوری پرزیدنت بوش و پرزیدنت کلینتون اتفاق افتاد نسبت به آسیب پذیری آمریکا در برابر یک حمله ی تروریستی در سال نخست ریاست جمهوری جدید هشدار داد.
مک کین امروز تاکید کرد او رئیس جمهوری نخواهد بود که نیاز به آزموده شدن داشته باشد.
در عین حال، بسیاری معتقدند غافلگیری اکتبر در انتخابات امسال ماه سپتامبر زمانی رخ داد که طرح نجات مالی هفتصد میلیارد دلاری به تغییر مسیر انتخابات بسوی اوباما منجر شد و موقعیت مک کین را تضعیف کرد.
پیروزی در ایالت اوهایو با بیست رای کالج انتخاباتی برای جان مک کین حیاتی است. مک کین با شور و هیجانی مضاعف به رای دهندگان یادآوری کرد آخرین دموکراتی که بدون پیروزی در اوهایو رئیس جمهور شد جان اف کندی بود و او تلاش خواهد کرد اوهایو در اردوی جمهوریخواهان باقی بماند.
اما، انتشار گزارش کاهش سه دهم درصدی تولید ناخالص ملی در سه ماهه ی سوم سال دستمایه ی خوبی برای رقیب دموکرات براک اوباما بود تا مقصر را جمهوریخواهان و سیاست های هشت سال گذشته معرفی کند.
انتشار گزارش با خبر سود پانزده میلیارد دلاری بی سابقه ی شرکت نفتی اکسان موبیل در همین سه ماهه همزمان شد.
مک کین با اشاره به رای مثبت اوباما به لایحه ی اخیر انرژی و مخالفت او با آن رقیب دموکرات و سیاست های حزب دموکرات را مقصر معرفی کرد.
بنا به گزارش ها سی و پنج درصد پیشاپیش تصمیم گرفته اند در رای گیری زودهنگام پیش از انتخابات چهارم نوامبر شرکت کنند ولی هر دو کمپین سخت می کوشند در این روزهای پایانی ذهن رای دهنده را نسبت به رقیب تغییردهند و آخرین سلاحهای انتخاباتی را از انبار بیرون می آورند.
مک کین امروز برای جلب آرای مستقلین مردد باتفاق آرنولد شوارتزنگر در مجموعه ای از گردهمایی های انتخاباتی در اوهایو حاضر می شود. ال گور، معاون پیشین ریاست جمهوری آمریکا، امروز برای نخستین بار از زمان انتخابات سال دو هزار در فلوریدا برای اوباما فعالیت انتخاباتی می کند.
اوباما دیروز در ویرجینیا هشدار داد که حامیانش سرخوش از نظرسنجی ها عقب نشینند و لحظه ای را تا شب انتخابات از دست ندهند.
بنا به گزارش نیلسن مدیا آگهی انتخاباتی نیم ساعته ی اوباما که با هزینه ای گزاف از هفت شبکه تلویزیونی پخش شد و هدفش جلب آرای مرددین بود بیش از سی سه میلیون و پانصد هزار بیننده داشته است.
متوسط نظرسنجی های سراسری از پیشتازی شش درصدی اوباما حکایت دارد اما، نیویورک تایمز و سی بی اس از اختلاف یازده درصدی دو رقیب خبر می دهد. نیویورک تایمز بر مبنای این نظرسنجی از جمله دلایل باریک شدن راه موفقیت مک کین را سارا پیلین، کاندیدای معاونت او می داند و می گوید پنجاه و نه درصد پرسش شوندگان معتقدند پیلین برای معاونت ریاست جمهوری از آمادگی لازم برخوردار نیست اما، نزدیک به سه چهارم پرسش شوندگان سناتور جوزف بایدن را فردی مناسب برای معاونت اوباما می دانند.
لارنس ایگلبرگر، وزیر خارجه ی دولت بوش پدر و از حامیان مک کین، در مصاحبه ای عنوان کرد سارا پیلین برای معاونت ریاست جمهوری آماده نیست اما، می تواند به قابلیت کافی اگر نه درخشان دست یابد.
پیلین که زیر فشارهای سیاسی بسیاری قرار دارد دیروز در حمله ای شدید اوباما را فاقد قابلیت های لازم برای اداره ی امور امنیت ملی دانست.
مک کین طی فعالیت انتخاباتی روز چهارشنبه در فلوریدا هشدار داد اگر اوباما رئیس جمهور شود امکان دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای بیشتر می شود چرا که او فردی ناآزموده است.
بنا بر یک نظرسنجی در ایالت تکزاس بیست و سه درصد رای دهندگان معتقدند اوباما مسلمان است و به دروغ خود را مسیحی معرفی می کند.
اوباما در ویرجینیا خطاب به مشتاقانش گفت تمام تلاش آنها این است تا کاری کنند شما از من بترسید.
این روزها تمام توجه معطوف دو کاندیدای دو حزب بزرگ در انتخابات ریاست جمهوری است اما، کاندیداهای دیگری هم در رقابت ها حضور دارند. دیشب تنها مناظره ی تلویزیونی میان رلف نیدر، کاندیدای مستقل، باب بار، کاندیدای حزب لیبرترین، و چاک بالدوین، کاندیدای حزب قانون اساسی، اتفاقا در ایالت اوهایو برگزار شد. هر سه کاندیدا علیرغم اختلافاتی اتفاق نظر دارند که کاندیداهای دو حزب دموکرات و جمهوریخواه از اهداف قانون اساسی آمریکا منحرف شده اند. بر مبنای نظرسنجی های سراسری رلف نیدر، که برای چهارمین بار خود را کاندیدا کرده است سه درصد، و باب بار، چهار دوره نماینده ی جورجیا در کنگره ، دو درصد آرا را کسب می کنند. این کاندیداها در مجموع احتمالا حدود شش درصد آرا در اوهایو را بدست خواهند آورد و می توانند بر تغییر نتیجه ی انتخابات تاثیر مستقیم بگذارند.
با شدت یافتن رقابت های انتخابات ریاست جمهوری انتخابات کنگره نیز بسیار خبر ساز شده است. حدود شش تا نه کرسی سنا صحنه ی رقابت شدید میان دموکرات ها و جمهوریخواهان است. کرسی کارولاینای شمالی بشدت خبر ساز شده و پخش آگهی های انتخاباتی و متهم کردن رقیب به همنشینی با ملحدان کار را به دادگاه کشانده است. سناتور جمهوریخواه الیزابت دول در خطر از دست دادن کرسی اش به خانم کی هیگن دموکرات، قانونگزار ایالتی و مدرس مذهبی، قرار دارد.
رقابت حساس بعدی در مینه سوتاست که از احتمال شکست سناتور جمهوریخواه نورم کلمن از ال فرنکن دموکرات، یک کمدین تلویزیونی، حکایت دارد. بیل کلینتون برای تقویت احتمال پیروزی فرنکن برای او فعالیت انتخاباتی می کند.اما، اتفاق عجیب احتمال از دست دادن یک کرسی دموکرات ها در پنسیلوینیاست. جان مورتای دموکرات با چند دهه سابقه پس از اینکه بخشی از مردم ایالت خود را نژادپرست هایی معرفی کرد که به اوباما رای نخواهند داد در خطر از دست دادن کرسی اش در مجلس نمایندگان قرار گرفته است.
۱۳۸۷ آبان ۱۰, جمعه
آیا رای دهندگان مردد به مک کین رای خواهند داد؟
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر