۱۳۸۷ آذر ۵, سه‌شنبه

کاهش همزمان بودجه ی فدرال و تزریق یک محرک اقتصادی هنگفت

رئیس جمهوری منتخب براک اوباما که مدتی در انظار ظاهر نمی شد امروز برای دومین بار طی دو روز متوالی در برابر خبرنگاران حضور پیدا کرد.
براک اوباما رهبران گروه اقتصادی خود را با ماموریت رسیدگی به آنچه که او یک بحران اقتصادی با مشابهت های تاریخی می داند، معرفی کرد. او دیروز در یک کنفرانس خبری از انتصاب تیموتی گایتنر، رئیس فعلی بانک مرکزی نیویورک، به مقام وزیر خزانه داری، و لارنس سامرز، وزیر خزانه داری دولت بیل کلینتون، به رهبری شورای ملی اقتصادی اش خبر داد. اوباما گفت گروه اقتصادی خود را، از میان بهترین متفکران در آمریکا انتخاب کرده و تاکید کرد بحران اقتصادی آمریکا اینک یک بحران جهانی است و گروه اقتصادی او برای تنظیم یک واکنش جهانی نیازمند همکاری با دیگر کشورهای سراسر جهان هستند. براک اوباما در کنفرانس خبری ظهر امروز خود که گروه دیگری از مقامات اقتصادی کابینه ی خود را معرفی و جزئیات بیشتری از طرح عظیم نجات اقتصادی اش را ارائه کرد.
رئیس جمهوری منتخب پیتر ارسزاگ، مدیر فعلی دفتر بودجه ی کنگره، را به ریاست دفتر مدیریت و بودجه ی کاخ سفید معرفی کرد و از انتصاب بیل ریچاردسون، فرماندار دموکرات نیومکزیکو، به سمت وزیر بازرگانی، خبر داد. ریچاردسون پیشتر وزیر انرژی دولت بیل کلینتون بود و مدتی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد را بر عهده داشت.
براک اوباما در کنفرانس خبری امروز از تنظیم یک بودجه ی پایدار و مسولانه سخن گفت.
نمایش تصویردوگانه ی رهبری که کنترلی دقیق و موشکافانه ای بر هزینه های دولت اعمال می کند یک روز پس از اعلام نیاز به یک محرک اقتصادی چند صد میلیارد دلاری با هدف ایجاد میلیون ها فرصت شغلی تلاشی است برای نمایش این مهم که گرچه اوباما هنوز رئیس جمهوری نیست اما، می تواند به بازار مالی، افکار عمومی، و کنگره آرامش و اطمینان را بازگرداند.
وال استریت به معرفی گروه رهبری اقتصادی رئیس جمهوری منتخب براک اوباما واکنش مثبت نشان داده است. تیموتی گایتنر، رئیس چهل و هفت ساله ی بانک مرکزی نیویورک، وزیر خزانه داری دولت اوباما رابطه ای نزدیک با وال استریت در نیویورک دارد و از نزدیک در جریان تحولات چند ماه اخیر قرار داشته است.
براک اوباما گفت گایتنر لحظه ای را از دست نخواهد داد و با برخورداری از بینش یکه ی خود درباره ی ناکامی امروز بازار و دیدی روشن نسبت به برداشتن گام های لازم برای احیای بازار کار پا به وزارت خزانه داری می گذارد.
گایتنر از جهاتی شباهت هایی با اوباما دارد. بسیار جوان است و کودکی خود را در هند، تایلند و زیمبابوه گذرانده است. گایتنر هر چند سالهای گذشته در خط مقدم بازار مالی قرار داشته است اما، فردی بسیار فروتن است که ، از این پس در کانون توجه رسانه ها قرار خواهد داشت. منتقدان گایتنر نقش او را در نجات موسسه ی مالی بیراسترنز و رها کردن لیمن برادرز به ورطه ی ورشکستگی پیشاپیش ، مورد انتقاد قرار داده اند.
اوباما در کنفرانس خبری از تصمیم اخیر دولت بوش برای نجات سیتی گروپ، یکی از بزرگترین بانک های آمریکا، حمایت کرد و گفت با پرزیدنت بوش و بن برننکی، رئیس بانک مرکزی، در این باره در تماس بوده است.
اوباما ، لری سامرز، وزیر پیشین خزانه داری و رئیس قبلی گایتنر، را به ریاست شورای ملی اقتصاد خود معرفی کرد. احتمال می رود سامرز، رئیس پیشین دانشگاه هاروارد، زمانی که سال دو هزار و ده دوره ی ماموریت بن برننکی به پایان برسد ریاست بانک مرکزی را برعهده بگیرد.
مداخله ی دولت در نجات سیتی گروپ چنان واکنش مثبتی را بدنبال داشت که برای نخستین بار طی سه هفته ی گذشته وال استریت برای دو روز متوالی شاهد افزایش ارزش سهام بود.
اوباما هر چند هنوز پنجاه و شش روز تا در اختیار گرفتن رهبری کشور راه دارد دیروز در سایه ی نگرانی ها از افزایش میلیون ها بیکار طی سال آینده از رهبران کنگره خواست طرح نجات عظیم مالی او را که هدف آن ایجاد دو و نیم میلیون فرصت شغلی طی دوره ای دو ساله است طوری آماده کنند که برای نخستین روز او در کاخ سفید آماده ی امضای رئیس جمهوری باشد.
براک اوباما همچنین دو بانوی متخصص امور اقتصادی را به دو مقام مهم منصوب کرد.
کریستینا رومر، استاد دانشگاه برکلی طی دو دهه ی اخیر و متخصص تاریخ اقتصاد که برای نگارش کتاب «ترمیم اقتصادی از رکود بزرگ دهه ی سی» شهرت دارد، به رهبری شورای مشاوران اقتصادی اوباما معرفی شد.
ملودی بارنز با چند دهه تجربه در امور قضایی رهبری شورای سیاستگذاری داخلی دولت اوباما را برعهده می گیرد.
سناتور جوزف بایدن، معاون ریاست جمهوری منتخب، و چهار مقام معرفی شده در کنفرانس خبری دیروز در کنار براک اوباما حضور داشتند اما، هیچ کدام در برابر میکروفن قرار نگرفتند.
سناتور بایدن که دیروز جانشین اش در سنا معرفی شد در کنفرانس خبری امروز حضور نداشت و در دلور ملاقات های خصوصی خواهد داشت.
سناتور بایدن، رئیس کمیته ی روابط خارجی سنا، از ایالت دلور است و بر طبق قوانین آمریکا جایگاه خالی او را فرماندار آن ایالت باید تعیین کند. روت ان مینر، فرماندار دلور، دیروز ادوارد کافمن را که نوزده سال ریاست دفتر سناتور بایدن را برعهده داشت برای دوره ای دو ساله جانشین بایدن معرفی کرد.
مینر از آشنایی طولانی سی ساله ی خود با کافمن سخن گفت و ضمن خوشنودی از اینکه نماینده ای از دلور ردای معاونت ریاست جمهوری را به تن خواهد کرد از اینکه مردم دلور از این پس بیشتر او را در واشنگتن و نه در دلور می بینند ابراز تاسف کرد.
پیشتر صحبت از جانشینی پسر سناتور بایدن به کرسی پدرش بود اما، بیو بایدن، دادستان کل دلور، که بزودی برای خدمت به عراق اعزام می شود هفته ی پیش اعلام کرد قصد در اختیار گرفتن کرسی پدرش در سنا را ندارد.
تد کافمن، جانشین بایدن، از سال هزار و نهصد و نود و پنج یکی از اعضای هیات مدیره ی پخش برنامه های رادیو تلویزیونی بوده است که صدای آمریکا بخشی از آن است. کافمن دیروز از این سمت خود استعفا داد.
پس از دوره ی دو ساله در انتخابات سال دو هزار و ده مردم دلور تصمیم می گیرند چه کسی را به جانشینی بایدن انتخاب کنند.
در همین حال، بازشماری حدود دو میلیون و نهصد هزار رای بر سر کرسی جنجال برانگیز سنا از مینه سوتا که از هفته ی پیش آغاز شده بود انتظار می رود تا پایان این هفته و حتی پیش از تعطیلات روز شکرگزاری به پایان برسد و وضعیت این کرسی روشن شود.
شمارش آرا در شب انتخابات سناتور جمهوریخواه نورم کلمن را با اختلاف دویست و پانزده رای پیروز انتخابات در برابر ال فرنکن، رقیب دموکرات، نشان می داد اما، به دلیل اختلاف بسیار اندک آراء فرنکن بر طبق قوانین درخواست باز شماری دستی آرا را کرد.تا کنون دهها وکیل در مینه سوتا در انتظار اعلام نتایج این کرسی جنجال برانگیز سنا نشسته اند.

هیچ نظری موجود نیست: