۱۳۸۷ آذر ۲۸, پنجشنبه

دومین جمهوریخواه به کابینه ی اوباما می پیوندد

براک اوباما در چهارمین کنفرانس خبری خود طی این هفته مری شپیرو، رئیس پیشین کمیسیون مبادله ی کالا را به ریاست کمیسیون بورس و اوراق بهادار منصوب کرد. خانم شپیرو در حال حاضر مدیریت بزرگترین گروه غیردولتی وضع مقررات بر اوراق بهادار را عهده دارست.
اوباما گفت باید در جهت اعاده ی مقررات خوب پیشین و تجدید بعضی مقررات گام برداشت تا نه تنها وال استریت بلکه مردم عادی کوچه و خیابان از فرصت پیشرفت و کامیابی برخوردار باشند.
اوباما تاکید کرد اعتقاد و اطمینان کامل دارد که گروه انتخاب شده توانایی تحقق این مهم را دارند.
شپیرو با سالها تجربه ریاست کمیسیون بورس و اوراق بهادار را که در حال حاضر کریستوفر کاکس ریاست آن را برعهده دارد در دست می گیرد. این کمیسیون برای کوتاهی در نظارت بر بازار مالی وال استریت پیش از سقوط موسسات عظیم سرمایه گذاری، بیر استرنز و لیمن برادرز، و همچنین قصور در اعلام هشدار نسبت به خطرات سرمایه گذاری در صندوقی به مدیریت برنارد میداف، که اخیرا به پنجاه میلیارد دلار کلاهبرداری متهم شده است، تحت انتقاد شدید قرار دارد.
اوباما همچنین گری گنسلر را برای ریاست کمیسیون مبادله ی کالا، و دن ترولو را برای عضویت در هیات مدیره ی بانک مرکزی، معرفی کرد.
مری شپیرو دو دهه پیش توسط پرزیدنت رونالد ریگن به مقام کمیسیونر کمیسیون بورس و اوراق بهادار منصوب شد. سپس بدست یک رئیس جمهور جمهوریخواه دیگر، پرزیدنت بوش پدر، در مقام خود ابقاء شد و در دوران پرزیدنت بیل کلینتون دموکرات کفیل ریاست کمیسیون بورس و اوراق بهادار شد.
براک اوباما برای تائید وعده ی خود مبنی بر تشکیل کابینه ای فراحزبی بدنبال معرفی مری شپیرو فردا قرار است در پنجمین کنفرانس خبری پیاپی طی این هفته با معرفی ری لحود، عضو جمهوریخواه کمیته ی تخصیص بودجه ی کنگره، به مقام وزیر راه و ترابری، دومین وزیر جمهوریخواه را به کابینه اش ملحق کند.
وعده ی تشکیل کابینه ای متشکل از دموکرات ها، جمهوریخواهان و مستقل ها در کانون کمپین براک اوباما، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، قرار داشت. ری لحود، قانونگذار شصت و سه ساله ی جمهوریخواه ایالت ایلینوی، از سال هزار و نهصد و نود و پنج در مجلس نمایندگان آمریکا فعالیت داشته است و در آستانه ی بازنشستگی دعوت اوباما برای اداره ی وزارت راه و ترابری را پذیرفت. لحود یک آمریکایی مسیحی از پدر بزرگ و مادربزرگ مهاجر لبنانی است. او از جمله قانونگذارانی بود که به طرح استیضاح بیل کلینتون در دوران ریاست جمهوری اش رای مثبت داد. ری لحود هر چند روابط خوبی با سناتور هم ایالتی اش، براک اوباما، در کنگره داشت اما، از حامیان سرسخت رقیب انتخاباتی اوباما، سناتور جمهوریخواه جان مک کین، بود. لحود که تجربه ی فراوانی در کمیته ی قدرتمند تخصیص بودجه در نظارت بر بودجه ی راه و ترابری دارد نقش بسیار مهمی در پروژه های چند صد میلیارد دلاری راه سازی مورد نظر اوباما در راستای ایجاد میلیون ها فرصت شغلی ایفا خواهد کرد. لحود از لحاظ سیاسی یک سنتریست محسوب می شود که در کنگره رویکردی میانه رو داشته و در سخنرانی هایش در صحن مجلس نمایندگان همواره فضایی فراحزبی پدید می آورد. او بارها پرزیدنت بوش و رهبران حزب خود را بویژه در ارتباط با جنگ عراق مورد انتقاد قرار داد.
لحود در کنار رابرت گیتز، وزیر دفاع، دومین جمهوریخواه کابینه ی براک اوباما خواهد بود.
اوباما هر چند می کوشد پایگاه سیاسی اجتماعی دولت خود را گسترش دهد اما، برای عمل به تمام وعده های انتخاباتی اش با چالشی جدی روبروست.
نیویورک تایمز می نویسد اوباما در نشست پنج ساعت و نیمه ی خود در روز دوشنبه با گروه امنیت ملی اش نخستین طرح جدید فرماندهان نظامی برای روند خروج نیروهای آمریکا از عراق را از رابرت گیتز دریافت کرد. بنا به گزارش ها این طرح برخلاف وعده ی اوباما اشاره ای به خروج شانزده ماهه ی نیروهای رزمی نمی کند. گزارش که توسط ژنرال دیوید پترایس و ژنرال ری اودیرنو تنظیم شده است در شش ماهه ی نخست سال دو هزار و نه خروج دو تیپ دیگر شامل هفت تا هشت هزار نیرو را پیش بینی می کند و دوازده تیپ دیگر بدون جدول زمانی خاصی تا پس از ماه مه دو هزار و ده، زمان مورد نظر اوباما برای تکمیل خروج نیروها، در عراق خواهند ماند. نیویورک تایمز به نقل از حاضران در جلسه می نویسد رابرت گیتز شیکاگو را با این حس که مباحثه ی عالی و ارتباط خوبی با رئیس جمهوری منتخب داشته است ترک کرد.
در این جلسه تمام مقامات ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی کابینه ی اوباما از جمله جوزف بایدن، معاون ریاست جمهوری منتخب، هیلری کلینتون، وزیر آتی خارجه، ژنرال جیمز جونز، مشاور امنیت ملی اوباما، دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، سوزان رایس، نماینده ی آتی آمریکا در سازمان ملل متحد، رام امانوئل، رئیس دفتر اوباما، و جیمز استاینبرگ که قرار است معاونت وزارت خارجه را برعهده بگیرد حضور داشتند.
اوباما که گفته بود پیش از هر گونه تصمیمی برای خروج نیروها با فرماندهان نظامی مشورت خواهد کرد اینک با این چالش روبروست که طرح فرماندهان نظامی را کنار بگذارد یا در عمل به وعده اش برای خروج نرمش نشان دهد.
اوباما شنبه شیکاگو را برای تعطیلات دو هفته ای کریسمس و سال نو مسیحی ترک می کند و هنوز روشن نیست وزیر کار دولت خود را چه موقع معرفی کند. منابع خبری از خانم هیلدا سولیس، قانونگزار کنگره، به عنوان وزیر کار کابینه ی اوباما نام می برند. در این صورت او پس از بیل ریچاردسون، وزیر آتی بازرگانی، و کن سلزار، وزیر آتی کشور، سومین وزیر لاتین تبار و پس از هیلری کلینتون، وزیر آتی خارجه، و جنت ناپولیتانو، وزیر آتی امنیت ملی، سومین بانوی وزیر دولت اوباما خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست: