کمتر از یک ماه به مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا؛ براک اوباما، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، پس از تکمیل کابینه برای تعطیلات کریسمس و سال نو به زادگاهش، هاوایی، رفته است. اوباما در طول تعطیلات برنامه ای برای برگزاری کنفرانس های خبری ندارد اما، با مشاورانش جلسات کاری عمدتا درباره ی مسائل اقتصادی خواهد داشت. اوباما دیروز معاون خود، جوزف بایدن، را مسول تشکیل کمیته ی ویژه ای کرد که رسیدگی به مشکلات طبقه ی متوسط در کانون توجه آن قرار خواهد داشت. در عین حال، وی طی تعطیلات در هاوایی کماکان گزارش های اطلاعاتی خاص رئیس جمهوری را دریافت می کند. اوباما با اینکه پیش از تعطیلات تمامی وزیران کابینه ی خود را معرفی کرد اما، هنوز درباره ی دو مقام مهم اطلاعاتی کشور تصمیمی نگرفته است.
انتظار می رود طی تعطیلات کریسمس، بخش عمده ای از وقت رئیس جمهوری منتخب براک اوباما صرف انتخاب مدیر جدید اطلاعات ملی و رئیس سی آی ای شود. گرچه گفته می شود دریاسالار بازنشسته دنیس بلیر جانشین مایک مک کانل، مدیر اطلاعات ملی، خواهد شد اما، گزارش ها از احتمال ابقاء یکی دیگر از مقامات امنیتی دولت بوش حکایت دارد.
بنا بر گزارش ها اوباما در نظر دارد ژنرال مایکل هیدن، رئیس فعلی سی آی ای، را در مقام خود ابقاء کند. در صورت تحقق چنین امری پس از رابرت گیتز، وزیر دفاع، این دومین مقام بلندپایه ی دولت بوش است که در مقام خود ابقا خواهد شد. انتخاب گروه امنیت ملی دولت اوباما بسیاری را با این پرسش روبرو کرده است که آیا سیاست خارجی دولت اوباما در قبال منطقه و ایران تغییر می کند یا ادامه ی سیاست دولت بوش خواهد بود؟
هاوارد برمن، رئیس کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، که هفته ی گذشته برای بررسی آخرین تحولات در منطقه سفری به اسرائیل داشت به روزنامه ی هاآرتض می گوید دولت اوباما نباید بیش از سه ماه را صرف گفتگوی مستقیم با ایران کند. برمن معقتد است اگر هدف از گفتگو منصرف کردن تهران از دستیابی به قابلیت تولید جنگ افزار هسته ای است نباید اجازه داد این امر به تله ای بی انتها بدل شود که امکان توسعه ی غنی سازی اورانیوم را در اختیار ایران قرار می دهد. برمن معتقد است اگر گفتگوها به شکست انجامید باید تحریم های فلج کننده را در دستور کار قرار داد. به باور رئیس کمیته ی امور خارجی اشتباه دولت بوش قصور در یکپارچه کردن جامعه ی بین المللی در قبال ایران بود و تاکید می کند که گفتگوهای مستقیم با ایران زمینه ی اتحاد برای تحریم های شدیدتر احتمالی پدید می آورد.
در واشنگتن اتفاق نظر بر سر اینکه تحریم فروش بنزین در کانون تحریم های جدید قرار داشته باشد رو به فزونی است. براک اوباما نیز از چنین احتمالی سخن گفته بود.
هاوارد برمن باتفاق هفت قانونگزار دیگر دموکرات و جمهوریخواه عضو کمیته ی تحت نظر او و کمیته ی قدرتمند تخصیص بودجه طی نامه ای به رئیس بانک صادرات و واردات آمریکا خواستار توقف فوری تمام کمک های مالی به یک شرکت بزرگ هندی موسوم به صنایع رلاینس شده اند. در این نامه که به پیشنهاد برد شرمن، رئیس کمیته ی منع گسترش جنگ افزار هسته ای مجلس نمایندگان، تنظیم شده است شرط از سر گیری کمک های مالی به صنایع رلاینس توقف فروش بنزین به ایران عنوان شده است.
برد شرمن در یک گفتگوی تلفنی گفت ممانعت از فروش بنزین می تواند به موقعیتی غریب در ایران منجر شود و اهرم فشاری است که واشنگتن نمی تواند آن را از دست بدهد.
بنا به گزارش ها بانک صادرات و واردات دو وام جداگانه به ارزش نهصد میلیون دلار را برای شرکت هندی صنایع رلاینس تضمین کرده است. گفته می شود رلاینس تا سقف سی درصد از بنزین مصرفی ایران را تامین می کند.
گروهی از کارشناسان معتقدند احتمال دارد ایران در صورت مواجهه با تحریم فروش بنزین دست به واکنش هایی بزند.
شرمن معتقد است بهای پایین بنزین در شرایط کنونی وضعیتی ایجاد کرده است که پول کمتری به خزانه ی ایران واریز می شود و در عین حال قطع فروش نفت ایران تاثیر اندکی بر بازار نفت خواهد داشت.
شرمن در عین حال که امکان یک درگیری نظامی میان ایران و اسرائیل یا آمریکا را بسیار غیرمحتمل می داند، می گوید شرایط اقتصاد جهانی به گونه ای است که تاثیر چنین درگیری احتمالی در مقایسه با عواقب آن در چند ماه پیش چندان ناخوشایند نخواهد بود. شرمن در عین حال باور دارد که اوضاع اقتصادی در آمریکا امکان اینکه ایران در راس الویت های دولت اوباما قرار بگیرد را دشوار کرده است.
جوزف بایدن، معاون رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، دیروز در مصاحبه ای با ای بی سی گفت دولت جدید در ابتدای کار خود با رویدادهایی روبرو خواهد شد که کمتر کسی آن را پیش بینی می کرد. بایدن با اشاره به افغانستان و پاکستان به عنوان مواردی که نیاز به رسیدگی مبرم دارند گفت این اوضاع هند و بسیاری از مسائل بسیار پیچیده ی دیگر در منطقه را هم در بر می گیرد.
۱۳۸۷ دی ۲, دوشنبه
فشار برای توقف فروش بنزین به ایران پیش از آغاز به کار دولت اوباما
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
۲ نظر:
Dear sir
If you have any influences in VOA ,Please try to re-establish Mr.Baharloo.
If you have not any, at least try to chane the very unpolite Lady in the program of round table.
Thanks
من نفوذی در صدای آمریکا ندارم و برای تمام همکاران با تمام قوت و ضعف هایشان احترام قائلم.
ارسال یک نظر