ایلیانا راس لتینن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه شنبه در بیانیه ای در پی واکنش خشن رژیم به اعتراضات مردمی در روز عاشورا و نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی آمریکا و بریتانیا گفت:
«گر چه رژیم می کوشد با این ادعا که تظاهرکنندگان از سوی غرب تحریک می شوند تظاهرات را کوچک نشان داده و بی اعتبار کند اما، تظاهرکنندگان بروشنی عمق خشم مردم ایران را علیه ستمگران در تهران به نمایش گذاشتند.» این عضو متنفذ کنگره معتقد است: «رژیم و عمالش دشمن خارجی را هدف نگرفته اند بلکه در بیرحمی نشات یافته از وحشت و درماندگی مردم خود را به قتل می رسانند.»
به باور خانم راس لتینن «آتش آزادی ای که در درون یک انسان سرکوب شده شعله می کشد را نمی توان خاموش کرد.»
در تهران، رهبران جمهوری اسلامی انگشت اتهام را به سوی کشورهای خارجی نشانه رفته اند.
محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، آمریکا و اسراییل را به دست داشتن در اعتراضات روز عاشورا متهم می کند.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سه شنبه در اعتراض به انتقاد شدید پرزیدنت اوباما از سرکوب مردم گفت: «اوباما در رفتار سبك و كودكانه یك سال اخیر از یك طرف بحث از حقوق مسلمانان میكند و از طرف دیگر در تلاش است با بروز برخی مسائل در كشورهای اسلامی از آنها سوءاستفاده كند، اما باید بداند كه زمان این اقدامات به پایان رسیده است.»
كاظم جلالی، سخنگوی كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت موضع گيری رئيسجمهور آمريكا و مقامات انگليسی نسبت به حوادث روز عاشورا نشانگر این است که اعتراضات پشتوانه خارجی دارد.
ایرنا در پاسخی به انتقاد روز دوشنبه ی پرزیدنت اوباما با یادآوری قانون مجازات اسلامی نوشت بر مبنای ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی - هر کس عمداً عمارت يا بنا یا ... به طور کلی هر محل مسکونی ... را آتش بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم میشود. خبرگزاری جمهوری اسلامی در ادامه می نویسد بر اساس تبصره ۱ این ماده اعمال فوق در اين فصل در صورتی که به قصد مقابله با حکومت اسلامی باشد مجازات محارب را خواهد داشت.
آيت الله عباس واعظ طبسی، نماينده ولی فقيه در خراسان، روز سه شنبه در جمع شرکت کنندگان در راهپيمايی اعتراض آميز حامیان دولت در مشهد با محارب خواندن سران اپوزیسیون تاکيد کرد: «بايد با سران فتنه به عنوان يک محارب توسط دستگاه قضايی برخورد قاطع شود.» این عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه کرد: «اگر تاکنون برخی افراد با تحليل های غلط نفهميدند و يا ندانستند و هنور هم نمی خواهند بفهمند که در خدمت چه جريان وابسته به استکبار قرار گرفتند امروز ديگر بايد بصيرت خود را نسبت به اين امر افرايش دهند و حساب خود را از فتنه گران جدا کنند.»
وزارت خارجه جمهوری اسلامی به نشانه ی اعتراض به انتقادات دولت بریتانیا روز سه شنبه سفیر بریتانیا در تهران را فراخواند.
دیوید میلیبند، وزیر خارجه بریتانیا، روز گذشته شجاعت تظاهر کنندگان در ایران را مورد ستایش قرار داد.
منوچهر متكی، وزير امور خارجه ایران، امروز در انتقادی کم سابقه گفت: «اگر انگليس به ياوهگويیهايش پايان ندهد تو دهنی خواهد خورد.»
این شاید اوج جنگ لفظی رژیم با کشورهای منتقد رفتار خشن با اپوزیسیون است.
ایلیانا راس لتینن، عضو متنفذ کنگره، در بیانیه ی امروزش می گوید:
«دولت آمریکا باید علنا همان چیزی را منعکس کند که مردم ایران می گویند: این رژیم حکومت مشروع ایران نیست.»
تنظیم کننده ی جمهوریخواه لایحه ی جدید تحریم ایران می نویسد: «ضروری است مردم ایران بدانند تنها نیستند. مردم آمریکا در کنار آنهایی اند که می کوشند خود را از رژیم سرکوبگر ایران رها کنند.»
سناتور جمهوریخواه جان مک کین، پس از سرکوب خونین روز عاشورا در وبسايت توييتر نوشت: «خشونت در ايران ادامه دارد......دولت كجاست؟ ما بايد به حمايت از مردم ايران بپاخيزيم.»
در ایران نگرانی ها نسبت به اقدامات نیروهای خودسر رو به فزونی است.
حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در روزنامه کیهان، در مطلبی در سرمقاله امروز این روزنامه، به شکل کم سابقه ای به رهبران معترضین پس از انتخابات حمله کرد و میر حسین موسوی را به برنامه ریزی برای قتل خواهر زاده اش، علی موسوی، متهم کرد.
بنا به گزارش وبسایت های نزدیک به معترضین، علی موسوی که روز عاشورا در نزدیکی منزلش مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود پیشتر تهدیدهایی را دریافت کرده بود.
همسر مهدی کروبی هم طی نامه ای نسبت به امنبت جانی خانواده اش ابراز نگرانی کرده است. تحلیلگران معتقدند احتمال دستگیری موسوی و کروبی بدنبال درگیری های خونین روز عاشورا در راستای تلاش برای مقصر جلوه دادن آنها بسیار قوت گرفته است.
احمد رضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، دیشب ادعا کرد دو تن از جانباختگان عاشورای تهران در اثر تصادف با خودروی ناشناس کشته شدند. تصاویر رسیده نشان می دهد این خودروها متعلق به نیروی انتظامی بوده و زیر گرفتن مردم معترض اقدامی تصادفی نبوده است.
پیشتر نمونه ی این حرکت را در روز دانشجو در شهرستان ها دیده بودیم.
در ادامه ی موج بازداشت ها، بنا به گزارش ها سه شنبه گروهی روزنامه نگار و تعدادی دیگر از فعالان سیاسی و مدنی بازداشت شده اند.