۱۳۸۸ دی ۸, سه‌شنبه

«دولت آمریکا باید علنا همان چیزی را منعکس کند که مردم ایران می گویند: این رژیم حکومت مشروع ایران نیست.»

ایلیانا راس لتینن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه شنبه در بیانیه ای در پی واکنش خشن رژیم به اعتراضات مردمی در روز عاشورا و نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی آمریکا و بریتانیا گفت:

«گر چه رژیم می کوشد با این ادعا که تظاهرکنندگان از سوی غرب تحریک می شوند تظاهرات را کوچک نشان داده و بی اعتبار کند اما، تظاهرکنندگان بروشنی عمق خشم مردم ایران را علیه ستمگران در تهران به نمایش گذاشتنداین عضو متنفذ کنگره معتقد است: «رژیم و عمالش دشمن خارجی را هدف نگرفته اند بلکه در بیرحمی نشات یافته از وحشت و درماندگی مردم خود را به قتل می رسانند

به باور خانم راس لتینن «آتش آزادی ای که در درون یک انسان سرکوب شده شعله می کشد را نمی توان خاموش کرد

در تهران، رهبران جمهوری اسلامی انگشت اتهام را به سوی کشورهای خارجی نشانه رفته اند.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، آمریکا و اسراییل را به دست داشتن در اعتراضات روز عاشورا متهم می کند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سه شنبه در اعتراض به انتقاد شدید پرزیدنت اوباما از سرکوب مردم گفت: «اوباما در رفتار سبك و كودكانه‌ یك سال اخیر از یك طرف بحث از حقوق مسلمانان می‌كند و از طرف دیگر در تلاش است با بروز برخی مسائل در كشورهای اسلامی از آنها سوءاستفاده كند، اما باید بداند كه زمان این اقدامات به پایان رسیده است

كاظم جلالی، سخنگوی كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت موضع‌ گيری رئيس‌جمهور آمريكا و مقامات انگليسی نسبت به حوادث روز عاشورا نشانگر این است که اعتراضات پشتوانه خارجی دارد.

ایرنا در پاسخی به انتقاد روز دوشنبه ی پرزیدنت اوباما با یادآوری قانون مجازات اسلامی نوشت بر مبنای ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی - هر کس عمداً عمارت يا بنا یا ... به طور کلی هر محل مسکونی ... را آتش بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شود. خبرگزاری جمهوری اسلامی در ادامه می نویسد بر اساس تبصره ۱ این ماده اعمال فوق در اين فصل در صورتی که به قصد مقابله با حکومت اسلامی باشد مجازات محارب را خواهد داشت.

آيت الله عباس واعظ طبسی، نماينده ولی فقيه در خراسان، روز سه شنبه در جمع شرکت کنندگان در راهپيمايی اعتراض آميز حامیان دولت در مشهد با محارب خواندن سران اپوزیسیون تاکيد کرد: «بايد با سران فتنه به عنوان يک محارب توسط دستگاه قضايی برخورد قاطع شوداین عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه کرد: «اگر تاکنون برخی افراد با تحليل های غلط نفهميدند و يا ندانستند و هنور هم نمی خواهند بفهمند که در خدمت چه جريان وابسته به استکبار قرار گرفتند امروز ديگر بايد بصيرت خود را نسبت به اين امر افرايش دهند و حساب خود را از فتنه گران جدا کنند

وزارت خارجه جمهوری اسلامی به نشانه ی اعتراض به انتقادات دولت بریتانیا روز سه شنبه سفیر بریتانیا در تهران را فراخواند.
دیوید میلیبند، وزیر خارجه بریتانیا، روز گذشته شجاعت تظاهر کنندگان در ایران را مورد ستایش قرار داد.

منوچهر متكی، وزير امور خارجه ایران، امروز در انتقادی کم سابقه گفت: «اگر انگليس به ياوه‌گويی‌هايش پايان ندهد تو دهنی خواهد خورد

این شاید اوج جنگ لفظی رژیم با کشورهای منتقد رفتار خشن با اپوزیسیون است.

ایلیانا راس لتینن، عضو متنفذ کنگره، در بیانیه ی امروزش می گوید:

«دولت آمریکا باید علنا همان چیزی را منعکس کند که مردم ایران می گویند: این رژیم حکومت مشروع ایران نیست

تنظیم کننده ی جمهوریخواه لایحه ی جدید تحریم ایران می نویسد: «ضروری است مردم ایران بدانند تنها نیستند. مردم آمریکا در کنار آنهایی اند که می کوشند خود را از رژیم سرکوبگر ایران رها کنند

سناتور جمهوریخواه جان مک کین، پس از سرکوب خونین روز عاشورا در وب‌سايت توييتر نوشت: «خشونت در ايران ادامه دارد......دولت كجاست؟ ما بايد به حمايت از مردم ايران بپاخيزيم

در ایران نگرانی ها نسبت به اقدامات نیروهای خودسر رو به فزونی است.

حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در روزنامه کیهان، در مطلبی در سرمقاله امروز این روزنامه، به شکل کم سابقه ای به رهبران معترضین پس از انتخابات حمله کرد و میر حسین موسوی را به برنامه ریزی برای قتل خواهر زاده اش، علی موسوی، متهم کرد.

بنا به گزارش وبسایت های نزدیک به معترضین، علی موسوی که روز عاشورا در نزدیکی منزلش مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود پیشتر تهدیدهایی را دریافت کرده بود.

همسر مهدی کروبی هم طی نامه ای نسبت به امنبت جانی خانواده اش ابراز نگرانی کرده است. تحلیلگران معتقدند احتمال دستگیری موسوی و کروبی بدنبال درگیری های خونین روز عاشورا در راستای تلاش برای مقصر جلوه دادن آنها بسیار قوت گرفته است.

احمد رضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، دیشب ادعا کرد دو تن از جانباختگان عاشورای تهران در اثر تصادف با خودروی ناشناس کشته شدند. تصاویر رسیده نشان می دهد این خودروها متعلق به نیروی انتظامی بوده و زیر گرفتن مردم معترض اقدامی تصادفی نبوده است.

پیشتر نمونه ی این حرکت را در روز دانشجو در شهرستان ها دیده بودیم.

در ادامه ی موج بازداشت ها، بنا به گزارش ها سه شنبه گروهی روزنامه نگار و تعدادی دیگر از فعالان سیاسی و مدنی بازداشت شده اند.



۱۳۸۸ دی ۷, دوشنبه

رئیس جمهوری آمریکا خواهان آزادی فوری بازداشت شدگان در ایران شد

بدنبال موج جدیدی از بازداشت ها در ایران پس از دو روز ناآرامی و تظاهرات خونین روز عاشورا که بنا به گزارش ها دست کم هشت تا ده کشته به جای گذاشته است؛ رئیس جمهوری آمریکا شخصا روز دوشنبه ضمن محکوم کردن رفتار ناعادلانه ی رژیم با مردم در ایام محرم خواستار آزادی فوری تمام بازداشت شدگان شد.

«ایالات متحده باتفاق جامعه ی جهانی سرکوب خشونت بار و غیرقابل توجیه شهروندان بیگناه ایران را که ظاهرا به بازداشت، مجروحیت، و حتی مرگ عده ای منجر شده است، قویا محکوم می کند. ماهها است که مردم ایران در پی چیزی بیش از برخورداری از حقوق جهانشمول شان نیستند. هر بار که به چنین امری دست زده اند با مشت آهنین بی رحمی و سبعیت حتی در مناسبات رسمی و روزهای مقدس عزاداری روبرو شده اند. و هر بار که چنین شد، جهان با احترامی عمیق نظاره گر شجاعت و عزم راسخ مردم ایران که بخشی از تمدن عظیم و ماندگار ایران است، بوده است. آنچه در ایران می گذرد ربطی به آمریکا و هیچ کشور دیگری ندارد بلکه مربوط به مردم ایران و آمال آنان برای عدالت و زندگی بهتر است. و تصمیم رهبران ایران برای حکمرانی با توسل به ترس و ستم به از بین رفتن آمال مردم نمی انجامد.»
پرزیدنت اوباما در بخش دیگری از سخنانش گفت ایالات متحده به همراه تمام کشورهای آزاد در کنار آنهایی می ایستد که در پی حقوق جهانی شان هستند و ما از حکومت ایران می خواهیم به تعهدات بین المللی اش عمل کرده و به حق مردمش احترام بگذارد.
«ما خواستار آزادی فوری تمام آنهایی هستیم که بطور ناعادلانه در ایران بازداشت شده اند.»
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد اطمینان دارم تاریخ به آنانی تعلق دارد که در پی عدالت اند.


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، هم از رهبران ایران خواست به حق آزادی بیان از طریق تظاهرات مسالمت آمیز احترام بگذارند.
بنا به گزارش ها ماموران امنیتی تجمع روز دوشنبه ی مردم در برابر بیمارستان ابن سینا برای ادای احترام به پیکر علی موسوی، خواهر زاده ی میر حسین موسوی، را با پرتاب گاز اشک آور متفرق کردند. علی حبیبی موسوی خامنه در درگیری های روز یکشنبه در خیابان مورد اصابت گلوله قرار گرفت و ظاهرا رژیم پیکرش را برای تحقیقات نگاه داشته و گفته می شود به جای دیگری منتقل کرده است.

فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ در اطلاعیه ای اسامی کشته شدگان روز یکشنبه را چنین اعلام كرده است:

۱- مهدی فرهادی راد، ۳۴ ساله علت مرگ اصابت ۲۵ ساچمه به صورت ۲- محمد علی راسخی‌نیا، ۴۰ ساله، علت مرگ اصابت ساچمه شكاری ۳- امیر ارشدی، ۳۰ ساله، علت مرگ نامشخص ۴- شهرام فرجی، ۳۰ ساله، علت مرگ نامشخص ۵- سید علی موسوی حبیبی، ۴۲ ساله، علت مرگ اصابت گلوله ۶- جهانبخت پازوكی، ۵۰ ساله ، علت مرگ نامشخص ۷- مرد ناشناس، ۳۱ ساله، علت مرگ اصابت چاقو ۸- زن ناشناس، ۴۳ ساله ، علت مرگ احتمالا سقوط یا تصادف

وبسایت های نزدیک به معترضین داخل کشور که تحت حملات شدید اینترنتی قرار دارد از بازداشت نزدیکان میرحسین موسوی، محمد خاتمی و شماری از ملی مذهبیون خبر می دهند. در میان بازداشت شدگان نام ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی، و عماد الدین باقی، فعال حقوق بشر و روزنامه نگار، به چشم می خورد.

۱۳۸۸ دی ۶, یکشنبه

کاخ سفید رفتار خشونت بار رژیم با مردم را در روز عاشورا قویا محکوم کرد

ساعتی پیش و در واکنش به تظاهرات خونین روز عاشورا و گزارش های حاکی از کشته شدن پنج تن از مردم در ناآرامی ها؛ مایک همر، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در بیانیه ای کم سابقه برخورد رژیم با تظاهرات مسالمت آمیز مردم را قویا محکوم کرد و گفت آمریکا در کنار مردم ایستاده است.

«ما خشونت و سرکوب غیرقابل توجیه مردم در ایران را که در پی حقوق جهانی شان هستند قویا محکوم می کنیم. امید و تاریخ در سوی آنهایی است که بطور صلح آمیز در پی حقوق جهانی شان هستند و آمریکا نیز در کنار آنهاست. حکومت با توسل به ترس و خشونت به هیچ وجه قابل توجیه نیست و همانطور که پرزیدنت اوباما در اسلو گفت اینکه حکومت هایی از آمال مردم خود بیش از قدرت هر کشور دیگری وحشت دارند خود گویایی نکات بسیاری است.»

ساعاتی پس از آنکه نیروی انتظامی ادعا کرد در درگیری ها تیراندازی صورت نگرفته است رژیم کشته شدن ۵ تن را طی روز عاشورا تائید کرد. علی حبیبی موسوی خامنه، خواهرزاده میرحسین موسوی، یکی از کشته شدگان است. بنا به گزارش ها چند صد تن از تظاهرکنندگان روز عاشورا دستگیر و بازداشت شده اند.
بعضی رسانه ها نوشتند آیا پایان حکومت دینی سران جمهوری اسلامی در روز عاشورا رقم خورد؟

تصاویر رسیده از کشته شدگان تظاهرات روز عاشورا و برخورد مسالمت آمیز مردم با نیروی سرکوب:



۱۳۸۸ دی ۳, پنجشنبه

سناتور کری به ایران نمی رود

این روزها شایع شده بود سناتور دموکرات جان کری، رئیس کمیته ی روابط خارجی سنا، قصد سفر به ایران را داشته است.
خبر از آنجا مطرح شد که مجله ی ماهانه ی سیاست خارجی در آمریکا هفته ی گذشته خبر داده بود سناتور دموکرات جان کری پیشنهاد کرده است برای بدست آمدن توافق با ایران بر سر مبادله ی هسته ای به تهران سفر کند. این خبر با واکنش علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روبرو شد. بروجردی گفت این شایعه را جدی نمی گیرد اما، در عین حال گفت سناتورهای آمریکایی بارها خواستار سفر به ایران و ملاقات با نمایندگان مجلس بوده اند اما، سیاست آنها بویژه در دوران ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما به هیچ وجه تغییری نکرده است و شرایطی ایجاد شده که ایران دیگر به این مذاکرات باور نداشته باشد.سناتور کری که اخیرا از سوریه و سودان بازدید کرده بود و پیشتر گفته بود سیاست واشنگتن تغییر رژیم ایران نیست دیروز در پاسخ به پرسش ما رسما با رد این شایعات اعلام کرد هیچ گونه قصدی برای سفر به ایران ندارد.

رابطه ی قرارداد تسلیحاتی فرانسه و روسیه با تحریم ایران

فرانسه در میانه ی گفتگو بر سر فروش ناوهای جنگی فوق پیشرفته ی موسوم به میسترال به روسیه است. شش سناتور آمریکایی که منتقد اقدامات خصمانه ی روسیه در قبال گرجستان و دیگر کشورهای دریای بالتیک اند، نگران این معامله ی تسلیحاتی اند و تصور می کنند ممکن است موجی از فروش تسلیحات ساخت کشورهای عضو ناتو به مسکو را به همراه داشته باشد. این سناتورهای جمهوریخواه طی نامه ای از پاریس خواسته اند در این باره تجدید نظر کند. پاسخ فرانسه تا کنون منفی بوده است.
در عین حال مذاکراتی میان پاریس و واشنگتن در جریان است تا با توجه به همکاری پاریس با آمریکا در تحریم ایران شرکت های فرانسوی بویژه توتال از لیست شرکت های طرف همکاری ایران در بخش انرژی در لایحه ی جدید تحریم ایران مستثنی شود. به گزارش دفتر این اعضای سنا این احتمال وجود دارد که در صورت فروش ناوها به روسیه چنین اتفاقی نیافتد.
در حال حاضر توتال با یک شرکت چینی درگیر مذاکره بر سر یک پروژه ی مشترک در حوزه ی گاز پارس جنوبی در ایران است.

اوباما در چند قدمی بزرگترین دستاورد ریاست جمهوری اش

سنای ایالات متحده در ساعات اولیه ی بامداد امروز لایحه ی جنجال برانگیز اصلاحات سیستم بیمه درمانی و خدمات بهداشتی را در یک رای گیری کاملا حزبی به تصویب رساند. پرزیدنت اوباما ضمن استقبال از تصویب لایحه گفت این طرح آمریکا را به پایان یک قرن کشاکش و تلاش هفت رئیس جمهور برای اصلاحات این سیستم نزدیک می کند.
سنا با شصت رای دموکرات ها در برابر سی و نه رای جمهوریخواهان لایحه ای را به تصویب رساند که می تواند بزرگترین دستاورد دوران ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما تعبیر شود. برای رسیدن به آن نقطه مذاکرات پیچیده ای آغاز شده است تا دو نسخه ی مجلس نمایندگان و سنا در آغاز سال میلادی دو هزار و ده یکی شده و پیش از سخنرانی پرزیدنت اوباما در باره ی وضعیت عمومی کشور در برابر کنگره برای امضای رئیس جمهور آماده شود.
اهمیت تصویب لایحه اصلاحات سیستم بیمه درمانی و خدمات بهداشتی آمریکا برای دموکرات ها را از حضور جوزف بایدن، معاون ریاست جمهوری، در کرسی ریاست سنا می توان دریافت.
لایحه با صرف هشتصد و هفتاد و یک میلیارد دلار طی دوره ای ده ساله بیش از سی میلیون آمریکایی محروم از بیمه را تحت پوشش خدمات درمانی قرار می دهد؛ چهار صد و هشتاد و سه میلیارد دلار از بعضی برنامه های ناکارآمد می کاهد؛ ششصد و چهارده میلیارد دلار از طریق افزایش مالیات بر طبقات مرفه جمع آوری می کند؛ تا در پایان دهه ی آتی صد و سی و دو میلیارد دلار از کسری بودجه ی فدرال بکاهد.
سناتور هری رید، رهبر اکثریت، معتقد است پیشرفت و فرصت ویژگی های این لایحه ی تاریخی است اما، اذعان کرد این آغاز راه رسیدگی به معضلی کهنه است.
پرزیدنت اوباما که تعطیلات کریسمس و سال نو خود را برای اطمینان از تصویب لایحه یک روز به تعویق انداخت ساعتی پس از رای گیری در سنا با تاکید بر اینکه لایحه نتیجه ی یک مصالحه است گفت این طرح بخش عمده ای از خواسته های او را تامین می کند.
مجلس نمایندگان پیشتر با دویست و بیست رای در برابر دویست و پانزده رای نسخه ی خود را از لایحه به تصویب رسانده بود. مهمترین اختلاف میان دو نسخه در این است که نسخه ی سنا فاقد گزینه ی بیمه ی دولتی است. هدف از آن دامن زدن به رقابت و پایین آوردن هزینه های بیمه بوده است. دموکرات ها در مجلس نمایندگان امیدوارند بتوانند در مذاکرات سیستمی خصوصی را جایگزین کنند که چون الگوی بیمه ی نمایندگان کنگره تحت نظر اداره ی دولتی مدیریت پرسنل اداره شود.
اگر دموکرات ها موفق شوند اختلافات میان دو مجلس را حل و فصل کرده و لایحه را تصویب کنند نقطه ای تاریخی را در سیاستگذاری اجتماعی آمریکا رقم زده اند. طرحی که با ایجاد سیستم بیمه ی خدمات اجتماعی در سال هزار و نهصد و سی و پنج و بیمه ی دولتی سالمندان در سال هزار و نهصد و شصت و پنج مقایسه می شود. اما، بر خلاف آن برنامه ها طرح جدید از حمایت دو حزبی بی بهره است.
سناتور جمهوریخواه میچ مک کانل، رهبر اقلیت، عهد کرد از نبرد برای جلوگیری از تبدیل این لایحه به قانون دست نخواهد کشید.
به باور جمهوریخواهان لایحه در این شرایط اقتصادی بار سنگینی را بر دوش مالیات دهنده ی آمریکایی تحمیل می کند و به دولتی شدن صنعت دو هزار و پانصد میلیارد دلاری خدمات درمانی می انجامد.
طرح امکان تغییر بیمه درمانی را از طریق اعطای یارانه به طبقات کم درآمد فراهم کرده؛ شرایط لازم برای استفاده از بیمه دولتی سالمندان را بسط داده؛ و مقررات سختی را بر شرکت های بیمه اعمال می کند تا افراد را بدلیل سوابق پزشکی شان از بیمه محروم نکرده و یا حق بیمه ی آنان را افزایش ندهند.
سناتور هری رید، رهبر اکثریت، که برای حفظ اتحاد دموکرات طی بیست و پنج روز مباحثه و مذاکرات فشرده تلاش بسیاری کرد در لحظه ای که باید رای خود را موافق اعلام می کرد با نه گفتن تصادفی اش خنده را به صحن پر تنش سنا آورد.
این را اضافه کنم؛ پرزیدنت اوباما پس از تصویب طرح با بسیاری از اعضای سنا تماس گرفت اما، در میان آنها ویکی کندی، همسر سناتور فقید تد کندی، به چشم می خورد؛ تد کندی فردی بود که عمر خود را در راه این اصلاحات گذراند.

۱۳۸۸ دی ۱, سه‌شنبه

مک کین: «رژیم سرانجام بدست مردم ایران سرنگون می شود»

ران پال، یکی از قانونگزاران جمهوریخواه منتقد تشدید تحریم ها علیه ایران، هشدار می دهد تحریم های جدید کنگره علیه ایران در صورت تصویب در مجلس سنا سرآغاز جنگ با جمهوری اسلامی است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در گفتگویی با شبکه ی خبری ای بی سی گفت رویکرد تهدید به تحریم برای مذاکره شکست خورده است.
با به سر رسیدن ضرب الاجل رویکرد پرزیدنت اوباما برای تعامل با ایران در پایان سال میلادی جاری انتظار می رود در سال دو هزار و ده تحریم در انتظار جمهوری اسلامی ایران باشد.
ران پال، عضو جمهوریخواه کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان، از منتقدان صریح الهجه ی سیاست خارجی آمریکا، امروز در مقاله ای با اشاره به لایحه ی جدید تحریم ایران که پس از تصویب در مجلس نمایندگان اینک در تصویب در مجلس سنا است می نویسد اگر چه بسیاری با امید به پرهیز از جنگ به لایحه رای دادند اما، تحریم بنزین و فرآورده های نفتی اقدامی طراحی شده برای نیل به جنگ از طریق قطع روابط تجاری و دیپلماسی است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در گفتگویی با شبکه ی خبری ای بی سی گفت اگر آمریکا واقعا خواهان اعمال تحریم است بهتر است بجای حرف زدن به آن عمل کند. احمدی نژاد تاکید می کند ما از رو در رویی استقبال نمی کنیم اما، تسلیم زورگویی هم نمی شویم.
بنا به گزارش ها دولت اوباما که چند هفته ای از کنگره وقت خواسته است تا تحریم ها را فعلا به تصویب نرساند؛ در حال بررسی طیفی از تحریم های قابل اجرا در شورای امنیت هست که از بخش انرژی تا سپاه پاسداران را مد نظر دارد.
اما، پکن تمایل چندانی به این امر نشان نداده است.
سناتور جمهوریخواه جان مک کین، عضو ارشد کمیته ی نیروهای مسلح سنا، در گفتگویی با ای بی سی ضمن انتقاد از ضرب الاجل های پیاپی ای که دولت اوباما برای تهران در نظر داشته است گفت زمان از دست می رود. مک کین در اظهار نظری کم سابقه گفت اگر آمریکا در مبارزه ی مردم ایران برای کسب حقوق بشر و آزادی در کنار آنها بایستد شاهد ادامه ی شکاف در روحانیت حاکم خواهیم بود و سرانجام رژیم بدست مردم ایران سرنگون خواهد شد.
ران پال معتقد است برنامه ی هسته ای ایران را تهدیدی جدی برای امنیت جهانی خواندن در شرایطی که ایران حتی نمی تواند بنزین مورد نیازش را تامین کند بزرگنمایی خطر است. پال هشدار می دهد بسیاری فراموش کرده اند ماجرا در عراق از همین ممنوعیت ها شروع شد.
سناتور جان مک کین معتقد است تحریم ها باید پیش از بررسی بدترین گزینه، اقدام نظامی، به کار گرفته شود اما، پرسش این است که اسرائیلی ها تا کی صبر خواهند کرد؟
کارشناسان معتقدند نگرانی اسرائیلی ها از آنجا ناشی می شود که چند ماهی هم میان دولت اوباما و کنگره بر سر تصویب تحریم های بین المللی در شورای امنیت و خارج از شورای امنیت وقت سپری شود و لایحه ی تحریم بنزین در این میان متوقف شود.
هر چند لایحه امضای هشتاد سناتور را بر خود دارد اما، سابقه نشان داده که امکان دارد لایحه در سنا به تصویب نرسد. آخرین نمونه آن لایحه ی تام لنتوس، رئیس فقید کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان، بود که برغم تصویب در مجلس نمایندگان بدلیل اختلافات سیاسی در مجلس سنا به تصویب نرسید.
در نسخه ی تحریم ایران در دو مجلس تفاوت هایی وجود دارد. بویژه در نسخه ی سنا بندهایی جدید درباره ی منع سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی آمریکا در بخش انرژی ایران، و مجازات بیمه کنندگان کشتی های باری به مقصد ایران وجود دارد که تلفیق آن با نسخه ی مجلس نمایندگان وقت گیر است. نسخه ی مصوب مجلس نمایندگان با طیفی از چالش ها از این تغییرات عمده تا فهرستی از نگرانی های دولت روبروست و با توجه به ترافیک کاری سنا روشن نیست دقیقا چه موقع به تصویب برسد. البته این بار با توجه به مسائل داخلی در ایران عدم تصویب لایحه بسیار بعید است و مساله زمان انجام آن است.

۱۳۸۸ آذر ۳۰, دوشنبه

مک کین خواستار پشتیبانی همه جانبه ی آمریکا از معترضین در ایران

با ادامه ی فشارهای سیاسی بر اپوزیسیون در ایران؛ یکی از بلندپایه ترین اعضای جمهوریخواه سنای آمریکا خواستار پشتیبانی همه جانبه ی آمریکا از معترضین در ایران شده است.
سناتور جمهوریخواه جان مک کین در گفتگویی با شبکه ی خبری فاکس نیوز استراتژی پرزیدنت اوباما برای تعامل با رژیم ایران را طی نزدیک به یک سال گذشته بشدت مورد انتقاد قرار می دهد.
شش ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران؛ اپوزیسیون از هر فرصت و مناسبتی برای مشروعیت زدایی از دولت محمود احمدی نژاد و رهبری جمهوری اسلامی استفاده می کند.
وال استریت جورنال می نویسد تعداد اندکی در درون دولت اوباما اعتراضات را تهدیدی جدی متوجه توانایی رژیم در حفظ قدرت در ایران می بینند.
سناتور جمهوریخواه جان مک کین، عضو ارشد کمیته ی نیروهای مسلح سنای آمریکا،
معتقد است پرزیدنت اوباما باید در کنار ایرانیانی بایستد که با شرکت در تظاهرات در خیابانهای تهران جان خود را برای آزادی به خطر می اندازند.
مک کین تاکید دارد باید برای معترضین در ایران کاملا روشن کرد ما چون همیشه با آنهایی هستیم که در کشمکش برای کسب آزادی اند.
دولت اوباما هر چند نسبت به رفتار رژیم با مردم تغییر لحنی محسوس داده است اما، کماکان معتقد است هر گونه اقدام خصمانه و حمایت آشکار آمریکا از دموکراسی خواهان در ایران در این مرحله می تواند به تشدید روند سرکوب بیانجامد.
سناتور مک کین در گفتگو با فاکس نیوز تصریح می کند کنگره باید با تصویب قوانینی در راستای فراهم کردن راههای اطلاع رسانی و حمایت اخلاقی در راه ترغیب تظاهرکنندگان در ایران گام بردارد.
در کنگره در حال حاضر دو لایحه ی مستقل متعلق به دو دموکرات، کیت الیسون و جیم مورن، حمایت از دسترسی مردم به اینترنت آزاد و هدف گرفتن مقامات رژیم را در تحریمی هوشمند در کانون توجه قرار داده است.
به نوشته ی وال استریت جورنال فشارها بر دولت اوباما برای باز نگاه داشتن باب مذاکره با دولت احمدی نژاد بر سر پرونده ی هسته ای از این رو به قوت خود باقی است که چشم انداز اعتراضات چندان روشن نیست.
دولت اوباما معتقد است رژیم در سایه ی اختلافات داخلی از رسیدن به یک توافق با غرب بر سر مبادله ی اورانیوم ناتوان است.
به باور جان مک کین رویکرد دولت اوباما تنها فرصت بیشتری در اختیار تهران قرار داده است تا به تلاش ها برای دستیابی به جنگ افزار هسته ای ادامه دهد.
در حالی که بنا به گزارش های تائید نشده دولت اوباما از رهبری دموکرات ها در سنا خواسته است تصویب لایحه ی تحریم های سوختی و بانکی را که هفته ی گذشته در مجلس نمایندگان به تصویب رسید فعلا نگه دارد؛ مک کین تاکید دارد پرزیدنت اوباما باید تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال کند.

فشار کنگره بر سر وضعیت دفاع موشکی در برابر ایران

سنای ایالات متحده در آخرین روزهای کار پایان سال لایحه ی ششصد و سی و شش میلیارد دلاری وزارت دفاع را به تصویب رساند و برای امضای رئیس جمهور راهی کاخ سفید کرد.
لایحه با هشتاد و هشت رای موافق در برابر ده رای مخالف به تصویب رسید. در مصوبه مواردی بر خلاف درخواست دولت اوباما بویژه در حوزه ی دفاع موشکی تخصیص داده شده است. از جمله هشتاد میلیون دلار برای توسعه ی سیستم های رهگیری درنظر گرفته شده که موشک دشمن را در همان مرحله ی ترک سکوی پرتاب ساقط می کند.
دویست و دو میلیون دلار هم برای افزایش همکاری آژانس دفاع موشکی با اسرائیل در چند برنامه تخصیص یافته است.
مصوبه همچنین از آژانس دفاع موشکی می خواهد حداکثر تا فوریه ی دو هزار و ده و وزارت دفاع را موظف می کند تا ژوئن دو هزار و ده طی گزارشی به کنگره وضعیت استقرار سیستم دفاع در برابر تهدید ناشی از موشک های دوربرد ایران را در اروپا روشن کند و نشان دهد چگونه این سیستم با سیستم دفاع موشکی اروپا و آمریکا هماهنگی درونی دارد.

۱۳۸۸ آذر ۲۷, جمعه

گفتگوی تلویزیونی با بابک داد در پاریس

مهمان ویژه ی برنامه ی امشب بابک داد، تحلیلگر و روزنامه نگار، بود که پس از ماهها زندگی مخفی در ایران پس از انتخابات تنها چند روز پس از ورود به پاریس در روزهای پایانی سال ۲۰۰۹ در نخستین گفتگوی تلویزیونی با صدای آمریکا شرکت کرد.
در برنامه ی جمعه، ضمن گفتگویی فشرده درباره ی دوران کوچ بابک داد از خانه، کوشیدیم به دو پرسش پاسخ دهیم: «پاسخ تهران به سیاست تعامل آمریکا در سال دو هزار و نه چه بوده است؟»، و «هدف از تحریم های جدید کنگره ی آمریکا علیه ایران چیست؟»
آقایان بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، و دکتر آرام حسامی، استاد علوم سیاسی کالج مانتگمری، باتفاق بابک داد مهمترین تحولات هفته را در ارتباط با لایحه ی تحریم ایران و تحولات سال میلادی دو هزار و نه در روابط ایران و آمریکا زیر ذره بین گذاشتند.
در روزهای پایانی سال دو هزار و نه هستیم. سالی که با رویکرد تعامل پرزیدنت اوباما در برابر ایران شروع شد. تهران سی امین سالگرد انقلاب پنجاه و هفت را تجربه می کرد که پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری بیست و دوم خرداد ساختار سیاسی رژیم را بشدت تکان داد. تحولاتی که تبعات آن پس از نزدیک به شش ماه هنوز ادامه دارد.
سالی که با پیام دوستی آغاز و با فشار و تحریم پایان می گیرد.
در پی تحولات انتخابات رسانه های خارجی از ایران اخراج شدند. گروهی کثیری از روزنامه نگاران به زندان افکنده شدند، عده ای سکوت کردند، اما، چند روزنامه نگار شجاعانه به گزارش وقایع ادامه دادند.
بابک داد یکی از آنها بود.


لینک برای دانلود با سرعت بالا یا کم:
لینک وبلاگ بابک داد:

۱۳۸۸ آذر ۲۶, پنجشنبه

اختلاف نظر دولت اوباما و کنگره بر سر تحریم ایران

بدنبال تصویب لایحه ی تشدید تحریم ایران در مجلس نمایندگان آمریکا اینک تمام توجه معطوف رایزنی های پشت درهای بسته در مجلس سنا شده است.
محور مباحثات در کنگره مکاتبه ای است میان سناتور دموکرات جان کری، رئیس کمیته ی روابط خارجی سنا، با جیمز استاینبرگ، قائم مقام وزارت خارجه ی آمریکا.
پس از تصویب لایحه ی تشدید تحریم های سوختی و بانکی علیه ایران در مجلس نمایندگان موسوم به اچ آر بیست و یک نود و چهار که تنظیم کننده ی آن هاوارد برمن، رئیس کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، است اینک کانون توجه به اس سی و چهار چهل و پنج، نسخه ی سنا از این تحریم ها، معطوف شده که توسط سناتور کریستوفر داد تدوین شده است.
لایحه در وضعیت فعلی اش به رئیس جمهور اختیار می دهد به شکل مورد به مورد از وضع تحریم علیه هر کشور سوم یعنی شرکت خارجی ای که فرآورده های نفتی چون بنزین و گازوئیل در اختیار ایران قرار داده یا در توسعه ی ظرفیت پالایشی ایران دست داشته باشد در صورت همکاری آن کشور در تلاش های بین المللی علیه دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای از اعمال تحریم صرفنظر کند.
اما، دولت اوباما می خواهد کشورهای همکاری کننده از ابتدا در لایحه مستثنی شوند.
عمده ی شرکت های فروشنده ی بنزین به ایران اروپایی و آسیایی اند.
جیمز استاینبرگ، قائم مقام وزارت خارجه، پیرو گفتگوهایش با سناتور کری در نامه ای که این روزها در کنگره دست به دست می شود می نویسد ما در دوره ی حساسی از دیپلماسی پیچیده برای اعمال فشار چشمگیر بین المللی بر ایران پا گذاشته ایم و این امر مستلزم حفظ ایران در کانون توجه است.
کارشناسان امور ایران در نشستی در این باره به قانونگزاران گفتند باید کانون توجه این باشد که ایران چرا توافق ژنو را که پیشتر پذیرفته بود رد می کند و اجازه نداد صورت مساله تغییر کند.
جان تیرنی، رئیس دموکرات کمیته ی فرعی امنیت ملی و امور خارجی مجلس نمایندگان، با اشاره به نگرانی دولت اوباما حمایت خود را از لایحه در گرو اعمال اصلاحاتی در این باره عنوان کرده بود.
قائم مقام وزرات خارجه به سناتور کری می نویسد نگرانی من این است که لایحه ی تشدید تحریم در کنگره در شکل کنونی اش ممکن است به جای حمایت از اتحاد بین المللی به تضعیف آن بیانجامد.
هاوارد برمن پیشتر از آمادگی خود برای اعمال تغییراتی در این باره خبر داده بود.
لایحه ی سناتور داد امضای هشتاد سناتور را بر خود دارد و هر آن به صحن سنا آورده شود به تصویب خواهد رسید.
هر چند کمیته ی روابط خارجی سنا این امر را رد کرده است اما، گروهی معتقدند توقف لایحه در سنا ناشی از فشار سناتور جان کری است.
در ایران روزانه حدود شصت و پنج میلیون و پانصد هزار لیتر بنزین مصرف می شود در حالی که تولید داخلی چهل و چهار میلیون و پانصد هزار لیتر است. ایران همچنین یازده درصد از گازوئیل مصرفی اش را وارد می کند. بسیاری از قانونگزاران معتقدند پیش از اینکه رژیم بتواند طی سه تا چهار سال آتی این نقطه ی آسیب پذیری را ترمیم کند باید بسرعت به آن ضربه زد. پیش از تصویب نهایی تحریم ها، گزارش ها از ایران از احتمال سهمیه بندی گازوئیل در سال آتی و تغییر در سهمیه بندی بنزین در راستای طرح هدفمند کردن یارانه ها حکایت دارد. در مجلس شورای اسلامی هم طرح تخصیص دو میلیارد دلار برای خرید و ذخیره ی بنزین در ایران در دست بررسی است.
در لایحه ی تحریم کنگره تدابیری هم برای تشدید تحریم های بانکی اندیشیده شده است.
لایحه در صورت تصویب بانک مرکزی ایران و هر موسسه ی مالی درگیر در گسترش جنگ افزار هسته ای و حمایت از تروریسم را مشمول تحریم می کند. این سنگین ترین تحریم بانکی آمریکا تا کنون خواهد بود. لایحه دولت را موظف می کند تا متحدان آمریکا را ترغیب کند مانع دسترسی ایران به سیستم مالی شان شود. کارشناسان با توجه به توفیق تحریم های بانکی کنونی تاثیر تحریم های جدید را بسیار بیشتر می دانند. در آخرین نمونه ی کشف روابط غیرقانونی بانکی ایران بزرگترین بانک سوئیس پذیرفت برای زیر پا گذاشتن قوانین تحریم آمریکا بیش از نیم میلیارد دلار جریمه بپردازد. بنا به گزارش ها بانک سوئیس بیش از یک دهه ایران را در گریز از تحریم های آمریکا یاری می داده و پس از کشف روابط لویدز بانک با ایران و توقف آن در سال دو هزار و سه مبادلات خود با ایران را به چهار برابر افزایش داده بود.

۱۳۸۸ آذر ۲۵, چهارشنبه

دسترسی مردم در ایران به نرم افزارهای آمریکایی

سناتور دموکرات کارل لوین از دریافت نامه ای از وزارت خارجه خبر می دهد که در آن از کنگره درخواست شده با لغو بخشی از تحریم ها علیه ایران امکان دانلود و دسترسی به بازار عظیم مجانی نرم افزارهای اینترنتی آمریکا از جمله مایکروسافت و گوگل در ایران فراهم شود. در نامه آمده دسترسی آزاد مردم ایران به شبکه ی ارتباطات اجتماعی در جهت منافع ملی آمریکا است. اگر کنگره تا پانزده روز دیگر مخالفتی نشان ندهد این محدودیت ها برداشته می شود.
کنگره اخیرا طرحی را به ارزش بیست میلیون دلار به تصویب رساند که هدف از آن مبارزه با سانسور اینترنتی در ایران است.

واکنش سریع تهران به تحریم های سوختی مجلس نمایندگان آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا با رای اکثریت قاطع لایحه ی تحریم فروش بنزین به ایران را به تصویب رساند. لایحه پیش از تصویب مجلس سنا با واکنش هایی فوری از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران روبرو شده است.
حجت الله غنیمی فرد، معاون شرکت ملی نفت ایران در امور سرمایه گذاری، امروز در نخستین واکنش رسمی گفت تحریم های سوختی آمریکا شکست خواهد خورد.
مجلس نمایندگان با چهارصد و دوازده رای موافق در برابر دوازده رای مخالف این شدیدترین تحریم کنگره علیه ایران را شب گذشته به تصویب رساند.
دقایقی پیش از تصویب طرح تحریم فروش بنزین به ایران؛ ننسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت با این تحریم ما ابزاری جدید و قدرتی در اختیار پرزیدنت اوباما قرار می دهیم تا شرکت هایی را که فرآورده های نفتی در اختیار ایران قرار می دهند یا به توسعه ی ظرفیت پالایشی ایران کمک می کنند مورد تحریم قرار دهد.
تحریم ها فهرستی از شرکت های اروپایی و غیراروپایی تامین کننده ی بنزین و گازوئیل برای ایران را هدف گرفته است.
غنیمی فرد امروز به رویترز گفت تلاش نمایندگان مجلس آمریکا مشکلی ایجاد نخواهد کرد چون تهران تامین کنندگان بسیاری دارد.
بنا به گزارش ها ریالانس هند، یکی از تامین کنندگان بنزین ایران، پیش از تصویب تحریم ها انتقال بنزین به ایران را متوقف کرده است.
سید مسعود میرکاظمی، وزیر نفت ایران، همزمان با تصویب تحریم ها در مجلس نمایندگان آمریکا از آمادگی ایران برای تولید روزانه چهارده میلیون لیتر بنزین بر اساس طرح ضربتی و استفاده از مجتمع های پتروشیمی خبر داد.
ایلیانا راس لتینن، یکی از تنظیم کنندگان جمهوریخواه لایحه، گفت این تحریم رژیم ایران را مجبور می کند تا از منابع آن کشور برای رسیدگی به وضعیت مردم استفاده کند تا تولید جنگ افزار هسته ای.
اما، مخالفان دموکرات لایحه چون استقن لینچ معتقدند این لایحه به تضعیف اپوزیسیون در ایران می انجامد و همان چیزی است که احمدی نژاد انتظارش را می کشد.
هاوارد برمن، تنظیم کننده ی دموکرات لایحه، گفت مضحک است تصور کرد مردمی که برای بیان اعتراضشان به این رژیم جان و آزادی و همه چیزشان را به خطر می اندازند با بالا رفتن بهای سوخت در پشت رژیم احمدی نژاد صف بکشند. برمن گفت تلاش ما این است که در همکاری با مردم ایران این رژیم را تضعیف کرده و مانع دستیابی اش به جنگ افزار هسته ای شویم.
دنیس کوسینیچ دموکرات گفت این امر به کنترل بیشتر سپاه بر بازار سیاه انرژی در ایران کمک می کند. او هشدار داد این گفتگوها مرا یاد مباحثاتی می اندازد که به حمله به عراق منتهی شد.
گری اکرمن از حامیان لایحه تاکید کرد اگر جنگ نمی خواهیم باید حداکثر فشار ممکن را وارد آوریم.
مارک کرک، از بانیان لایحه ی تحریم بنزین، گفت این بهترین امید نهایی ما برای حل صلح آمیز مناقشه با ایران است.
ارل بلومنار دموکرات به نامه ی یازدهم دسامبر جیمز استاینبرگ، معاون وزیر خارجه، به سناتور جان کری اشاره کرد که در آن درباره ی تاثیرات نامطلوب تحریم های جدید کنگره بر تلاش های دولت برای ایجاد ائتلافی بین المللی در برابر ایران صحبت شده است و گفت این زمان مناسبی نیست و روند را پیچیده می کند.
استنی هویر، رهبر اکثریت در مجلس نمایندگان، ضمن تاکید بر ادامه ی دیپلماسی در برابر ایران گفت اینک زمان چیزی فراتر از گفتگو است و گفتگو بدون عمل غیرقابل پذیرش است.
لایحه ی تحریم باید در سنا هم به تصویب برسد. بدلیل ترافیک کاری سنا در پایان سال و اختلاف بر سر محدود کردن قدرت انعطاف رئیس جمهور در صرفنظر کردن از اعمال تحریم ها این امر به ابتدای سال میلادی آتی موکول شده است. بر نسخه ی سنا از لایحه ی تحریم ایران امضای هفتاد و شش سناتور به چشم می خورد.
پس از تصویب سنا دو لایحه باید یکی شود و پس از تائید دو مجلس برای تبدیل به قانون برای امضای رئیس جمهور ارسال شود.
پیشاپیش اعمال تحریم های جدید، شرکت های ریالانس هند و بریتیش پترلیوم انتقال فرآورده های نفتی به ایران را متوقف کرده اند.

۱۳۸۸ آذر ۲۴, سه‌شنبه

تحریم می تواند جمهوری اسلامی را متوقف کند؟

مجلس نمایندگان آمریکا تا ساعاتی دیگر طرح تحریم فروش بنزین به ایران را به بحث و رای می گذارد. گروهی از قانونگزاران و کارشناسان تحریم های جدید را شدیدترین و گزنده ترین تحریم آمریکا طی سالهای گذشته عنوان می کنند اما، گروهی دیگر نسبت به تاثیرات مخرب تحریم های یکجانبه هشدار می دهند.
هر چند سیصد و چهل و سه تن از اعضای مجلس نمایندگان پای لایحه ی تحریم های جدید را امضا کرده اند اما، شماری از قانونگزاران دموکرات پیشاپیش نسبت به میزان کارآیی این تحریم ها ابراز تردید می کنند و معتقدند تحریم نباید جایگزین دیپلماسی شود.
جان تیرنی، رئیس دموکرات کمیته ی فرعی امنیت ملی و امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، تنها ساعاتی پیش از آغاز بحث و رای بر سر لایحه ی جدید تحریم ایران موسوم به اچ آر بیست و یک نود چهار در صحن مجلس نمایندگان آمریکا، با دعوت از گروهی از کارشناسان به بررسی گزینه ها، فرصت ها و عواقب تحریم ایران می پردازد.
مارک کرک، رئیس جمهوریخواه کارگروه ایران، آرشیتکت لایحه ی تحریم فروش بنزین به ایران، در مقاله ای در اورشلیم پست، می نویسد کنگره سرانجام پس از چهار سال و شش ماه طرح ما را به رای می گذارد. کرک در عین حال تاکید می کند هر چند این لایحه می تواند به عنوان ابزاری صلح آمیز برای پایان دادن به رو در رویی با ایران مورد استفاده قرار گیرد اما، اگر رئیس جمهور از این تحریم در جعبه ابزار دیپلماتیک اش استفاده نکند بی مصرف خواهد بود.
منتقدان لایحه ی جدید تحریم ها معتقدند:
تحریم های یکجانبه کنگره که عمدتا شرکت های خارجی تامین کننده ی بنزین ایران را هدف قرار می دهد به حمایت بین المللی از تحریم های شدید و هوشمند علیه ایران لطمه می زند؛ تاثیری نامطلوب بر جنبش سبز و مردم ایران دارد؛ و سابقه نشان داده رژیم در دور زدن تحریم ها موفق بوده است. حتی مراکز سیاسی دست راستی چون انستیتو آمریکایی انترپرایز نتیجه گرفته اند این تحریم ها به تغییر سیاست ایران در کوتاه مدت منجر نخواهد شد.
دنیل پلتکا، نایب رئیس سیاست خارجی و دفاعی انترپرایز، چند روز پیش در مقاله ای در وال استرایت جورنال، با اشاره به تحریم بانک مرکزی و تحریم های بانکی و بیمه ای سنگینی که در این لایحه در نظر گرفته شده است با توجه به آمادگی بالای بریتانیا و فرانسه استدلال می کند تحریم های درست هنوز می توانند رژیم ایران را متوقف کنند.
مارک کرک در مقاله اش با اشاره به مذاکرات پشت درهای بسته طی سالهای گذشته برای یافتن سیاستی در برابر تهدید ناشی از ایران می نویسد دو گزینه از این گفتگو سر بیرون آورد: پیگیری تحریم های غیرموثر و نشستن در انتظار حمله ی نظامی اسرائیل به تاسیسات ایران یا واگذار کردن امر به سازمان ملل متحد و دستیابی نهایی ایران به بمب اتم.
کرک در مقاله اش استدلال می کند حمله ی اسرائیل عواقب پیش بینی نشده ی بسیاری دارد و سیاست مهار ایران نیز به مسابقه ی تسلیحاتی در بی ثبات ترین منطقه ی جهان دامن می زند. او توفیق تحریم فروش بنزین به ایران را در این می داند که رژیم در ایران باور کند پرزیدنت اوباما آن را به اجرا خواهد گذاشت.
کارشناسان تاکید دارند تصویب این طرح در مجلس نمایندگان و سنا که در عمل به آن برای رئیس جمهور از فعل باید استفاده شده است بر تمام ابعاد سیاست آمریکا در برابر ایران در حال حاضر و در آینده تاثیر خواهد گذاشت.
موافقان و مخالفان لایحه ی تحریم سخت فعال اند. لابی های اسرائیلی در آمریکا طی چند روز گذشته رای دهندگان آمریکایی را تشویق می کردند با ارسال پیام هایی برای نمایندگان خود آنها را به رای به لایحه ی تحریم ترغیب کنند. در عین حال، شورای ملی ایرانی آمریکایی موسوم به نایاک با اشاره به تبعات محنت بار تحریم فرآورده های نفتی برای مردم ایران و مخالفت اعضای شاخص اپوزیسیون و مدافعین حقوق بشر در ایران چون میرحسین موسوی، مهدی کروبی، شیرین عبادی، و اکبر گنجی با تشدید تحریم ها رای دهندگان آمریکایی را تشویق می کردند قانونگزاران را به ایستادن در کنار مردم ایران دعوت کنند.

۱۳۸۸ آذر ۲۳, دوشنبه

طوفان تحریم در راه است؟

سنای ایالات متحده آمریکا مصوبه ی عظیم مجموعه بودجه ای را که شامل میلیاردها دلار کمک های سالانه ی خارجی آمریکا و تحریم هایی علیه ایران است پس از یک رای گیری غیرمعمول در روز یکشنبه برای امضای نهایی راهی میز پرزیدنت اوباما کرد.
مصوبه ی مجموعه بودجه ی مذکور شامل چهار صد و چهل و هفت میلیارد دلار بودجه ی سال مالی دو هزار و ده برای شماری از وزارتخانه ها و حدود ششصد و پنجاه میلیارد دلار برای هزینه های خدمات درمانی است.
در لایحه دو میلیارد دلار، یعنی هفتاد و پنج میلیون دلار بیش از سال مالی گذشته، برای مطالعه ی تغییرات آب و هوایی کره ی زمین در نظر گرفته شده؛ جابجایی مظنونین به فعالیت های تروریستی از بازداشتگاه گوانتانامو به داخل خاک آمریکا برای محاکمه و نه آزادی مجاز شده؛ و اقداماتی در برابر ایران در دستور کار قرار گرفته است.
مصوبه ی یک هزار صفحه ای مجموعه بودجه ی یک هزار و یکصد و ده میلیارد دلاری که یکشنبه با پنجاه و هفت رای موافق در برابر سی و پنج رای مخالف در سنای آمریکا به تصویب رسید در واقع مجموعه ای یکجا از شش بودجه از دوازده بودجه ی سالانه ی دولت فدرال است که بدلیل اختلافات حزبی تصویب جداگانه ی آنها برای دموکرات ها میسر نبود.
مصوبه در بخش بودجه ی امور خارجی توجه به توسعه ی اقتصادی، امنیت، و حاکمیت سالم، را در کانون تلاش های آمریکا در مبارزه با تروریسم قرار داده است.
کمک های مصوب سنا شامل: دو میلیارد و ششصد میلیون دلار برای افغانستان؛ یک و نیم میلیارد دلار برای پاکستان؛ و با سی درصد کاهش نیم میلیارد دلار برای عراق است.
کنگره دولت را موظف می کند از هر گونه دسترسی کشورهای حامی تروریسم به منابع مالی صندوق بین المللی پول که به دلار یا یورو است ممانعت به عمل آورد.
در بخش کمک های سالانه ی امنیتی و اقتصادی آمریکا: دو میلیارد و دویست میلیون دلار برای اسرائیل، یک میلیارد و سیصد میلیون دلار برای مصر، و پانصد و چهل میلیون دلار برای اردن تخصیص داده شده است.
مصوبه ی سنا وزیر خارجه ی آمریکا را موظف می کند حداکثر نود روز پس از امضای رئیس جمهور و هر سه ماه گزارشی از تلاش های دو جانبه و چند جانبه در راستای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای به کنگره ارائه دهد.
قانونگزاران بانک صادرات واردات آمریکا را از ارائه ی هر گونه وام، تمدید اعتبار، و ضمانت مالی، به هر پروژه ی تحت مدیریت یک تولید کننده ی انرژی یا پالایش نفت که ایران را در گسترش ظرفیت پالایشی اش یا واردات فرآورده های نفتی یاری می دهد منع می کند.
مدیر شرکت ملی صادرات گاز ایران دیروز از نیاز داخلی به هشتاد و پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه ی صادرات گاز ایران طی دهه ی آتی خبر داد.
کنگره در عین حال به وزیر خارجه اختیار داده است در صورت مشاهده ی همکاری شرکت ها از اعمال این تحریم ها صرفنظر کند.
بنا بر مصوبه ی کنگره وزیر خارجه همچنین در مشاوره با وزیر خزانه داری باید حداکثر طی صد و هشتاد روز گزارشی کامل از تحریم های دوجانبه و چند جانبه علیه ایران در اختیار کنگره قرار دهد که شامل فهرستی از شرکت های آمریکایی و خارجی است که از اجرای این تحریم ها سرباز زده اند.
در مصوبه همچنین بیش از هفتصد و سی میلیون دلار بودجه برای هیات مدیره ی پخش برنامه های رادیویی تلویزیونی و اینترنتی موسوم به بی بی جی که صدای آمریکا زیرمجموعه ی آن است در نظر گرفته شده است.
روز سه شنبه، طبق برنامه ی مجلس نمایندگان آمریکا قرار است لایحه ی تحریم فروش بنزین به ایران پس از ماهها کشاکش سیاسی در صحن مجلس به رای گذاشته شود. تا امروز سیصد و چهل و سه تن از چهار صد و سی و پنج قانونگزار مجلس نمایندگان پای لایحه را امضا کرده اند و انتظار می رود با رای قاطعی به تصویب برسد.
هنوز روشن نیست لایحه ی تحریم بنزین چه موقع برای امضای رئیس جمهور به کاخ سفید فرستاده می شود. تلاش هایی در سنا برای تصویب نسخه ی مشابه در دست است اما، نفر دوم رهبری دموکرات ها در سنا، سناتور دیک دوربن، روز جمعه گفت لایحه در چند روز مانده به پایان سال به تصویب نخواهد رسید. بنظر می رسد رهبری دموکرات ها می کوشند پیش از ضرب الاجل تعیین شده ی پرزیدنت اوباما در پایان سال میلادی جاری برای ایران دست به اقدامی نزنند.

۱۳۸۸ آذر ۲۰, جمعه

«آمریکا و غرب چگونه می توانند با تعادلی کارآ میان تعامل و انزوا به بهبود وضعیت حقوق بشر در برابر ایران کمک کنند؟»

در برنامه ی تفسیر خبر جمعه کوشیدیم به این پرسش ها پاسخ دهیم: «آمریکا و غرب چگونه می توانند با تعادلی کارآ میان تعامل و انزوا به بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران کمک کنند؟» و «اینکه پرزیدنت اوباما صراحتا می گوید ما در کنار آزادیخواهان در ایران ایستاده ایم نخستین نشانه ی تغییر رویکرد در برابر جمهوری اسلامی است؟»
با مرتضی سیمیاری، دبیر اجتماعی دفتر تحکیم وحدت، در این باره و درباره ی آخرین پیامدهای تظاهرات روز دانشجو و جنبش اعتراضی در ایران گفتگو کردیم.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی اش در اسلو پس از دریافت جایزه ی صلح نوبل گفت ما به عزت خاموش اصلاح طلبان در برمه و زیمبابوه و صدها هزار نفری که ساکت در خیابانهای ایران راهپیمایی کردند گواهی می دهیم. پرزیدنت اوباما گفت روشن است که رهبران آن حکومت ها از آمال مردم خود بیش از قدرت هر کشور دیگری وحشت دارند. رهبر آمریکا تاکید کرد مسولیت تمام مردم آزاد و کشورهای آزاد است تا روشن کنند ما در کنار این این جنبش ها ایستاده ایم.

ایرنا تیتر زد: «حمایت آشکار اوباما از آشوبگران تهران»

در ادامه ی برنامه بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، بابک داد، تحلیلگر و روزنامه نگار، و دکتر امیر حسین گنج بخش، تحلیلگر و فعال سیاسی، مهمترین تحولات هفته را زیر ذره بین قرار دادند.
روز چهارشنبه مقاله ای از بابک یکتافر درباره ی ایران در ورلد پالیتکز ریویو منتشر شد.

روز جمعه، اتحادیه ی اروپا طی بیانیه ای به ایران توصیه کرد بدون تاخیر به قطعنامه های شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل کند.
رابرت گیتس، وزیر دفاع، در عراق گفت با فرض اینکه ایران مسیر فعلی اش را تغییر نخواهد داد جامعه ی جهانی تحریم های جدید مهمی را علیه ایران وضع خواهد کرد.
سوزان رایس، نماینده ی آمریکا در سازمان ملل متحد، به ایران هشدار داد زمان اندک است و ما پاسخی درخور منافع ایران و صلح بین الملل از ایران ندیده ایم و در صورت ادامه ی این وضعیت در فرصتی کوتاه اقدامات لازم بعدی را در شورای امنیت به گفتگو می گذاریم.
ژرار ارو، نماینده ی فرانسه در سازمان ملل متحد، از آمادگی فرانسه برای تحریم خبر داد و گفت دیگر دلیلی برای انتظار وجود ندارد. بریتانیا و اتحادیه ی اروپا نیز موضعی مشترک دارند.
سوزان رایس گفت کمیته ی هزار و هفتصد و سی و هفت جزئیات دقیق رفتار مکرر ایران در نقض قطعنامه های شورای امنیت را مستند کرده است و تاکید کرد این تخلفات غیر قابل پذیرش است. نماینده ی آمریکا در سازمان ملل گفت قاچاق تسلیحات از ایران به سوریه نه تنها نقض قطعنامه ی شورای امنیت است بلکه فاکتوری مهم در بی ثبات کردن منطقه ی پیشاپیش شکننده ی خاورمیانه محسوب می شود.

پرزیدنت اوباما در سخنرانی دریافت جایزه ی صلح نوبل ضمن ارائه ی سه راه برای ایجاد صلحی پایدار و عادلانه گفت اگر خواهان صلحی پایداریم حرف جامعه ی جهانی باید پشتوانه داشته باشد. رئیس جمهوری آمریکا گفت رژیم هایی که قوانین را زیر پا می گذارند باید جوابگو باشند و تحریم ها باید پرداخت بهای سنگینی را در پی داشته باشد. اوباما تاکید می کند ناسازگاری باید با افزایش فشار پاسخ داده شود و فشار تنها زمانی ایجاد می شود که جهان متحد باشد.

لینک برنامه برای دانلود با سرعت بالا یا کم:

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1630vFRI.wmv

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1630vbFRI.wmv

لینک وبلاگ بابک داد:

http://www.babakdad.blogspot.com

لینک وبسایت بابک یکتافر:

http://www.washingtonprism.org

۱۳۸۸ آذر ۱۹, پنجشنبه

کشف شبکه های قاچاق تسلیحات به ایران در آمریکا

در آستانه ی تشدید تحریم های ایران در کنگره ی آمریکا؛ قانونگزاران در پی بستن راههای گریز از تحریم ایران بر روی قاچاقچیانی هستند که با نقض قوانین کنترل صادارات آمریکا تجهیزات نظامی و غیرنظامی ممنوع و با مصارف دوگانه برای جمهوری اسلامی ایران تهیه می کنند.
در پی تحقیقات مرتبط با موارد قاچاق فناوری های پیشرفته به ایران شماری از ایرانی آمریکایی ها و اتباع اروپا دستگیر و محاکمه شده اند.
در بودجه ی سال مالی دو هزار و نه آمریکا صادرات صنایع هوا فضای این کشور بیش از هشتاد میلیارد دلار است. این صنایع هشت درصد صادرات کل آمریکا بالاترین درصد برای هر بخشی از صنایع در آمریکا را تشکیل می دهد.
اما، آمریکا از منظر کنترل این صادرات با چالش های بسیاری روبروست زیرا بسیاری از مراحل تحقیقات و ساخت هواپیماهای پیشرفته، و سیستم های الکترونیک پیشرفته ی نظامی در نقاط مختلف جهان انجام می گیرد.
متیو بورمن، معاون مدیرکل وزارت بازرگانی آمریکا، در نشستی در کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان، گفت بر طبق قوانین آمریکا صادرات به کشورهایی چون کوبا، ایران، کره ی شمالی، سوریه و سودان نیازمند صدور مجوزهای مورد به مورد است.
بورمن در گزارش خود به قانونگزاران گفت اداره ی صنعت و امنیت وزارت بازرگانی یازدهم سپتامبر دو هزار و نه بدنبال دریافت شواهدی حاکی از اینکه خطوط هوایی ماهان در ایران قصد دور زدن قوانین منع صادرات را داشته است مانع دستیابی آن شرکت به قطعات هواپیماهای آمریکایی شده است. بنا بر این گزارش یک سال قبل مورد مشابهی فاش شد که ایران ایر و شرکت هوایی گالاکسی قصد وارد کردن غیرقانونی فناوری هوایی آمریکا از طریق ترکیه به ایران را داشتند.
ایران بدلیل تحریم های کنونی و حمایت از تروریسم و تلاش برای تولید جنگ افزار کشتار جمعی قانونا از دسترسی به بازار آمریکا محروم است.
یازده ژوئن دو هزار و نه حسن کشاری، شهروند ایرانی تبار کالیفرنیا، و شرکت هوایی تحت مدیریت او در ارتباط با تلاش برای انتقال تجهیزات هواپیماهای اف چهارده به پنج سال زندان و پرداخت دویست و پنجاه هزار دلار جریمه محکوم شد.
برد شرمن، رئیس دموکرات کمیته ی منع گسترش جنگ افزار هسته ای، تروریسم، و تجارت در مجلس نمایندگان، از منتقدان کندی عمل دولت در کشف این شبکه ها با لحنی طعنه آمیز گفت اگر یک ایرانی ساکن در آمریکا دوست سفیر ایران در سازمان ملل متحد باشد می تواند به راحتی هر تجهیزات با مصرف دوگانه ای را از طریق وبسایت صنایع وابسته به وزارت دفاع خریداری کند.
آخرین نمونه از دستگیری ایرانی آمریکایی ها به پرونده ی امیرحسین اردبیلی مربوط می شود که پس از چند سال تحقیقات در حال معامله ای صحنه سازی شده در گرجستان با یک دلال اسلحه دستگیر شد و اعتراف کرد که در پی تهیه تجهیزات برای رژیم ایران در یک جنگ احتمالی با آمریکا بوده است.
حکم امیر حسین اردبیلی قرار است چهارده دسامبر یعنی دوشنبه آینده صادر می شود احتمال دارد او به دهها سال زندان محکوم شود.
منوچهر متکی، وزیر خارجه ی ایران، اظهاراتی را که اردبیلی در حین بازجویی مطرح کرده رد کرده و نسبت به شیوه ی برخورد قضایی با او طی بیش از یک سال بازداشت اش انتقاد دارد.
دادگستری آمریکا طی یک سال برای قریب صد و پنجاه تن به خاطر نقض قوانین صادرات نظامی آمریکا کیفرخواست صادر کرده است که نیمی از این موارد مربوط به ایران و چین بوده است.
یک ماه پیش ژاک موسیو، یک دلال بلژیکی اسلحه، پس از دستگیری اعتراف کرد در پی انتقال موتور هواپیماهای جنگی اف پنج به ایران بوده است.
ماه مارس، شهرزاد میرقلیخان، یک ایرانی ساکن آمریکا، که در وین در جریان طرحی برای انتقال سه هزار دوربین دید شب به ایران دستگیر شده بود به پنج سال زندان محکوم شد.
بیسست و چهارم سپتامبر دو هزار و چهار، یک آمریکایی رومانیایی تبار با نام ترایان بویدوینو که از طریق هلند و از مسیر امارات و قبرس قصد انتقال تجهیزات آمریکایی به ایران را داشت پس از دستگیری به جرم خود اعتراف کرد.
این ها تمام افرادی نیستند که اخیرا دستگیر شده اند.
مقامات دولت در نشست کمیته در کنگره درباره ی علت فاش شدن فعالیت این تعداد از شبکه های قاچاق تسلیحات به ایران از فعال کردن سیستمی در اداره ی امنیت داخلی صحبت می کردند که بسیاری از خریدهای مشکوک فناوری های حساس و با مصرف دوگانه را تحت کنترل شدید دارد.

۱۳۸۸ آذر ۱۸, چهارشنبه

آیا ایران بار دیگر به تلاش های آمریکا برای شکست طالبان در افغانستان خواهد پیوست؟

در بررسی استراتژی پرزیدنت اوباما برای افغانستان در کنگره، با حضور ژنرال مک کریستال، فرمانده ی نیروهای آمریکا و ناتو در آن کشور، و کارل آیکنبری، سفیر آمریکا در کابل، بارها نقش همسایه ی جنوبی و شرقی افغانستان، پاکستان، مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است اما، به نقش ایران، همسایه ی غربی، که حمایتش در شکست طالبان در سال دو هزار و یک حیاتی بود کمتر اشاره ای می شود.
با آشکار شدن نشانه های تنش دوباره میان تهران و واشنگتن بدنبال ناآرامی های داخلی در ایران، پرسش مطرح این است که آیا ایران بار دیگر به تلاش های آمریکا برای شکست طالبان در افغانستان خواهد پیوست؟
ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ی نیروهای آمریکا و ناتو، در گزارش خود به قانونگزاران در کنگره ضمن اشاره به تهدیدی که از سوی طالبان افغانستان متوجه دولت در کابل است می گوید آنها باور دارند که بار دیگر قدرت را در دست خواهند گرفت.
فرمانده ی نیروهای آمریکا و ناتو با پیچیده خواندن ابعاد شورش در افغانستان گفت شبکه ی حقانی و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار گر چه در محدوده ی جغرافیایی کوچکتری فعالیت می کنند اما، دست کمی از طالبان ندارند.
ژنرال مک کریستال تاکید می کند هر سه این گروه تا حدودی مورد حمایت عناصری در ایران و پاکستان قرار دارند؛ روابطی با القاعده دارند؛ و از طریق تحرک در میان شبکه ی قاچاق مواد مخدر به بی ثباتی و ناامنی در منطقه دامن می زنند.
پرسش مطرح این است که تهران چه سیاستی را در افغانستان دنبال می کند؟
به باور بسیاری خصومت و سوءظن علیه آمریکا طی ناآرامی های نزدیک به شش ماه گذشته پس از انتخابات در ایران رو به فزونی است. با این وجود ایران در گذشته احساسات ضد آمریکایی را کنار گذاشت و به آمریکا در سال دو هزار و یک در سقوط طالبان کمک کرد.
جو سستک، عضو دموکرات کمیته ی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، که پیشتر دریاسالار ارتش آمریکا بود، از کارل آیکنبری، سفیر آمریکا در افغانستان، پرسید شما سه سال پیش در کنگره گفتید ایران در افغانستان اهدافی مشابه اهداف آمریکا مد نظر دارد و خواهان قدرت گرفتن طالبان و القاعده نیست آیا هنوز چنین اعتقادی دارید؟
سفیر آمریکا در افغانستان که ژنرال بازنشسته ی ارتش آمریکاست گفت از منظر سیاست کلی تهران بازگشت یک رژیم سنی سلفی به افغانستان را در جهت منافع امنیتی اش نمی بیند.
بدنبال قدرت گرفتن طالبان ایران با یک و نیم میلیون پناهجوی شیعه ی افغان روبرو شد. ناآرامی مرزی همچنین می تواند قدرت گرفتن شبکه های قاچاق مواد مخدر را بدنبال داشته باشد. بنا به گزارش سازمان ملل در اکتبر دو هزار و نه پانزده درصد تریاک جهان در ایران مصرف می شود.
کارشناسان معتقدند رژیم ایران که بدنبال کشته شدن دیپلمات های ایرانی در مزار شریف یکبار تا آستانه ی جنگ با طالبان پیش رفت همچنین نگران تبعات قدرت گرفتن طالبان در افغانستان بر سنی ها در سیستان و بلوچستان و تنش بر سر خودمختاری است.
سید طیب جواد، سفیر افغانستان در آمریکا، در گفتگویی با صدای آمریکا، ضمن تاکید بر نقش سازنده ی ایران در افغانستان گفت: طبیعی است اگر روابط ایران با آمریکا رو به وخامت بگذارد تهران می تواند نقشی مخرب بازی کند.
طیب جواد تاکید کرد امید کابل این است که تهران و واشنگتن اختلافات خود را در بیرون از افغانستان حل و فصل کنند.
روابط نزدیک تهران با ائتلاف شمال، تاجیک ها، هزاره ها، و ازبک ها که حدود چهل و پنج درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می دهند کارشناسان را به این باور انداخته است که تهران می تواند با تحریک این گروهها که عمدتا از حامیان دکتر عبدالله، رقیب حامد کرزی، بودند آنها را علیه دولت در کابل تحریک کرده و جبهه ی سومی را علیه آمریکا بگشاید.
گذشته از گزارش های حاکی از کشف محموله ی سلاح های ساخت ایران در هلمند و هرات؛ بمب های کنار جاده ای در افغانستان که مشابه نمونه هایی در عراق است بیشترین تلفات را به نیروهای خارجی در افغانستان تحمیل می کند. تا کنون در سال دو هزار و نه دست کم دویست و پنجاه و پنج نیروی آمریکایی و ناتو در اثر بمب های دست ساز کنار جاده ای در افغانستان کشته شده اند.
امروز ژنرال دیوید پترایس، فرمانده ی کل نیروهای آمریکا در خاورمیانه، کارل آیکنبری، سفیر آمریکا در افغانستان، و جیکوب لو، معاون وزارت خارجه، در برابر کمیته ی روابط خارجی سنا حاضر شدند. استراتژی منطقه ای و نقش پاکستان، هند، چین و کشورهای همسایه در کانون این نشست قرار دارد.
سناتور جان کری، رئیس دموکرات کمیته ی روابط خارجی، پاکستان را محور چالش اصلی عنوان کرد.
قانونگزاران پرسش هایی را درباره ی استراتژی منطقه ای مطرح می کنند که موفقیت در افغانستان را چندان خوش بینانه تصویر نمی کند.
نظرسنجی که امروز منتشر شد نشان می دهد پرزیدنت اوباما در اعزام نیروی بیشتر به افغانستان از محبوبیت بالایی در میان افکار عمومی آمریکا برخوردار است و شصت و دو درصد پرسش شوندگان در نظرسنجی بلومبرگ از استراتژی رئیس جمهور در افغانستان حمایت می کنند.

۱۳۸۸ آذر ۱۷, سه‌شنبه

حمایت تام و تام مک کریستال و آیکنبری از استراتژی افغانستان

ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ی کل نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان، و کارل آیکنبری، سفیر آمریکا در کابل، از بامداد امروز برای دفاع از استراتژی جدید افغانستان در کنگره حاضر شدند.
این نخستین فرصت مک کریستال و آیکنبری، آرشیتکت و مجری استراتژی جدید افغانستان، برای تشریح نحوه ی اجرای استراتژی از منظر نظامی و دیپلماتیک بود. مک کریستال و آیکنبری، دو شخصیت نظامی، بنا به گزارش های چند هفته ی گذشته در باره ی رویکرد آمریکا در افغانستان اختلاف نظر داشتند. اما، نشست امروز خلاف آن را نشان می داد.
در کنگره تلاش های زیادی بویژه از سوی جمهوریخواهان صورت گرفت تا ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ی نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان، پس از ارائه ی ارزیابی اش به پرزیدنت اوباما در ماه اوت در برابر کنگره حاضر شود اما، دولت اوباما راه دولت بوش را نرفت و ترجیح داد ژنرال مک کریستال را چون ژنرال دیوید پترایس برای دفاع از استراتژی اعزام نیرو به عراق درمقام دفاع از استراتژی افزایش نیرو به افغانستان قرار ندهد.
ژنرال مک کریستال در نشست صبح در کمیته ی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان برای پایان دادن به انتقادات خطاب به قانونگزاران گفت استراتژی پرزیدنت اوباما برای تغییر فضا در افغانستان طی هیجده ماه آینده کاملا مورد حمایت او قرار دارد.
مک کریستال در ارزیابی خود به پرزیدنت اوباما گفته بود اگر حدود چهل هزار نیرو در اختیار او قرار نگیرد اوضاع در افغانستان از دست خواهد رفت و قدرت گرفتن طالبان غیرقابل برگشت خواهد بود.
مک کریستال در نشست امروز تاکید کرد گلوله ی جادویی برای بهبود اوضاع وجود ندارد اما، ابراز اطمینان کرد استراتژی و منابع درستی در دست داریم.
کارل آیکنبری، سفیر واشنگتن در افغانستان، که خود ژنرال بازنشسته است، بنا به گزارش ها پیشتر اعزام نیروی بیشتر به افغانستان را پیش از حل مشکل فساد در سیستم اداری دولت کرزی به پرسش گرفته بود.
آیکنبری در گزارش خود به کنگره استراتژی جدید را بهترین راه برای بازگرداندن ثبات به افغانستان عنوان کرد و گفت به صراحت و بی هیچ ابهامی صد در صد از آن حمایت می کند.
آیکنبری تاکید کرد همکاری سازنده ای میان او و ژنرال مک کریستال وجود دارد.
استراتژی پرزیدنت اوباما تقریبا همان استراتژی پیشنهادی ژنرال مک کریستال در مبارزه با شورش و گرفتن ابتکار عمل از دست طالبان با حفاظت از مراکز تمرکز جمعیت در جنوب و شرق افغانستان است که بر مبنای سخنرانی ماه مارس رئیس جمهور تنظیم شد اما، پرزیدنت اوباما طی سه ماه از زمان دریافت استراتژی مک کریستال و ارائه ی استراتژی اش سه نکته را در استراتژی تغییر داد: نخست؛ اعزام سی هزار نیروی اضافی طی شش ماه برنامه ریزی شد در حالی که پیشتر جدولی دوازده تا هیجده ماهه برای آن در نظر گرفته شده بود. دوم؛ تعیین ژوئیه ی دو هزار و یازده به عنوان زمان انتقال قدرت به افغان ها و خروج دست کم بخشی از نیروهای آمریکا اعلام شد و سوم؛ اعزام نیرو به سی هزار تن محدود شد.
ناتو اعلام کرده است هفت هزار نیروی جدید نیمه ی دو هزار و ده در افغانستان مستقر می شوند.
پنتاگون دیروز در نخستین مرحله از اجرای استراتژی جدید از اعزام شانزده هزار نیرو شامل هشت و هزار و پانصد تفنگدار دریایی آمریکا به جنوب افغانستان خبر داد.
گسترش سریع نیروهای افغان در کانون استراتژی قرار دارد. امری پر هزینه که افغانستان برای انجام آن به کمک خارجی نیاز دارد.
حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، امروز در کنفرانس خبری مشترکی با رابرت گیتس، وزیر دفاع، در کابل گفت تشکیل نیروی نظامی و امنیتی قوی ای که بتواند اختیار امور امنیتی افغانستان را ممکن است طی پنج سال بدرازا بکشد اما، افغانستان تا پانزده سال نمی تواند هزینه های این نیرو را تامین کند.
نگرانی منتقدان استراتژی افغانستان این است که در پی عملیات در هلمند و قندهار طالبان به پناهگاههایشان در آنسوی مرز در پاکستان کوچ کنند و در انتظار خروج نیروهای آمریکا و ناتو بنشینند.
مک کریستال در استراتژی اش حملات هوایی محدود به مخفیگاههای طالبان را در نظر دارد.
مک کریستال در پرسش و پاسخ با اعضای کمیته گفت او خروج نیروها در ژوئیه ی دو هزار و یازده را درخواست نکرده بود اما، گفته بود طی هیجده ماه شرایط تغییر خواهد کرد.
آیکنبری گزارش های حاکی از مخالفت او با افزایش نیرو را رد کرد و گفت پرسش او در جریان بازبینی استراتژی در باره ی شمار نیروها و ماموریت آنها بود که با تعریف ماموریت و تامین منابع لازم مساله حل شد.
آیکنبری گفت افغانستان چالشی هولناک است که در آن موفقیت تضمین نیست اما، ممکن است.
سفیر آمریکا در افغانستان ابراز امیدواری کرد استراتژی با حمایت کنگره به توفیق بیانجامد.
بنا به گزارش ها بودجه ی حدودا سی و پنج میلیارد دلاری افزایش سی هزار نیرو به افغانستان در بودجه ی سال مالی دو هزار و ده پنتاگون که هفته ی آینده در مجلس نمایندگان به رای گذاشته می شود در نظر گرفته نشده است و احتمالا تخصیص بودجه به سال آتی موکول شده و طی درخواستی اضطراری ارائه خواهد شد.
روشن نیست سنا چه موضعی برای تامین منابع مالی لازم این افزایش نیرو داشته باشد.

۱۳۸۸ آذر ۱۶, دوشنبه

آیا جمهوری اسلامی در پی کشیدن ماشه ی یک جنگ منطقه ای دیگر است؟

گروهی از قانونگزاران مجلس نمایندگان ایالات متحده طی نامه ای به وزیر خارجه ی آمریکا خواستار متوقف کردن ایران در تسلیح دوباره ی حزب الله لبنان شده اند.
سی و یک دموکرات و جمهوریخواه در این نامه خطاب به هیلری کلینتون، وزیر امور خارجه ی آمریکا، هشدار می دهند با آغاز به بن بست رسیدن مذاکرات هسته ای با ایران رژیم ممکن است برای انحراف توجه جامعه ی بین المللی به حزب الله لبنان دستور دهد تا ماشه ی یک جنگ منطقه ای دیگر را بکشد.
بیست و دو جمهوریخواه و نه دموکرات عضو مجلس نمایندگان در نامه ای خطاب به وزیر خارجه ی آمریکا می نویسند ایران در اقدامی تلافی جویانه از تصمیم برای ساخت ده مرکز غنی سازی اورانیوم خبر داده در حالی که حزب الله لبنان حملات راکتی اش را علیه اسرائیل افزایش می دهد.
در نامه نسبت به پتانسیل افزایش تنش در منطقه ی مرزی لبنان و اسرائیل از سوی نیروهای تحت فرمان ایران عمیقا ابراز نگرانی شده است.
اعضای کنگره می نویسند اوت دو هزار و شش در پایان جنگ سی و سه روزه میان اسرائیل و حزب الله لبنان نیروهای اسرائیلی جنوب لبنان را از سلاح های ایران پاک کردند و قطعنامه ی هزار و هفتصد و یک سازمان ملل متحد خواستار خلع سلاح حزب الله و استقرار نیروهای یونیفل و نیروهای لبنان در مرز جنوبی آن کشور شد. اما، گزارش های اخیر و بیانیه های سازمان ملل متحد از وخامت اوضاع و تجهیز دوباره ی حزب الله حکایت دارد.
در دولت جدید ائتلافی لبنان که ابتدای نوامبر شکل گرفت حزب الله عملا در برابر تصمیم گیری های عمده ی دولت قدرت وتو دارد. همزمان با شکل گیری دولت ائتلافی رسانه ها از نمونه ی آشکار نقض قطعنامه ی شورای امنیت خبر دادند:
سوم نوامبر، نیروی دریایی اسرائیل محموله ی دریایی را شناسایی و ضبط کرد که شامل دو هزار راکت صد و هفت میلیمتری، هفتصد راکت صد و بیست و دو میلیمتری، هفتصد فیوز این راکت ها، پنج هزار و هفتصد خمپاره ی شصت میلیمتری، دو هزار و سیصد خمپاره ی هشتاد و یک میلیمتری، هفتصد و هشتاد خمپاره ی صد و بیست میلیمتری، سه هزار گلوله ی توپ صد و شصت میلیمتری، بیست هزار نارنجک دستی، و پانصد و هفتاد هزار خشاب سلاحهای سبک از سوی ایران برای حزب الله لبنان بود.
ایران این اتهامات را رد کرده است.
در نامه ی اعضای کنگره همچنین موارد افزایش حملات حزب الله با کاتیوشا و راکت های صد و هفت میلیمتری ساخت ایران به عمق خاک اسرائیل طی چند ماه اخیر اشاره شده است.
دولت اوباما برای سال مالی دو هزار و ده از کنگره درخواست کرده است با تخصیص دویست و ده میلیون دلار برای نیروهای سازمان ملل موسوم به یونیفل و یکصد میلیون دلار کمک نظامی برای دولت لبنان موافقت کند.
سی و یک عضو کنگره از هیلری کلینتون، وزیر خارجه، می پرسند با توجه به احتمال بروز درگیری دوباره در منطقه بدستور ایران دولت چه اقدامی انجام داده است تا اطمینان یابد سازمان ملل به موارد نقض اشاره شده رسیدگی خواهد کرد.
این گروه می نویسند ما در انتظار تلاش های قوی چندجانبه در راستای خلع سلاح حزب الله و پاکسازی جنوب لبنان از سلاح های ایران هستیم.
اقدامات دوگانه ی سازمان ملل متحد در برابر ایران داد قانونگزاران آمریکایی را در آورده است. یک هفته پس از قطعنامه ی آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران؛ چهارشنبه ی گذشته کمیسیون جهانی مواد مخدر سازمان ملل علی اصغر سلطانیه، نماینده ی ایران در وین، را به عنوان رئیس سال آتی کمیسیون انتخاب کرد. ظاهرا این انتخاب از سوی گروهی از کشورهای آسیایی صورت گرفته و بنا بر سنت مورد پذیرش دیگر اعضا قرار گرفته است. دنا روهرباکر، عضو جمهوریخواه کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان، گفته است آمریکا نباید عضو کمیسیونی باشد که ایران ریاست آن را برعهده دارد و واشنگتن باید با این تصمیم گیری در کمک هایش به سازمان ملل متحد تجدیدنظر کند.
ایران در دست کم در شش برنامه دیگر سازمان ملل از جمله کمیته ی اطلاعات که جریان آزاد اطلاعات در جهان در کانون تلاش هایش قرار دارد نقش مدیریتی دارد.

۱۳۸۸ آذر ۱۳, جمعه

«چرا در استراتژی پرزیدنت اوباما برای افغانستان نقشی برای ایران در نظر گرفته نشده است؟»

در برنامه ی این جمعه ی تفسیر خبر گفتگویی اختصاصی با سید طیب جواد، سفیر افغانستان در آمریکا، داشتیم درباره ی استراتژی پرزیدنت اوباما برای افغانستان و اعزام سی هزار نیروی آمریکایی دیگر به آن کشور.
در برنامه کوشیدیم به این پرسش ها پاسخ دهیم: «پیروزی آمریکا و ناتو در افغانستان پس از ایجاد آرامش در عراق برای منطقه چه مفهومی دارد؟»، و «چرا در استراتژی پرزیدنت اوباما برای افغانستان نقشی برای ایران در نظر گرفته نشده است؟»
روز جمعه؛ ناتو در پی نشست وزیران خارجه کشورهای عضو در بروکسل از اعزام حدود هفت هزار نیروی جدید به افغانستان خبر داد. آندرس فوگ راسموسن، دبیر کل ناتو، گفت چهل و چهار کشور حاضر در نشست کاملا روشن کردند برغم تمام چالش ها، ابهامات، و تلفات باتفاق در این ماموریت در افغانستان متحدند و قویترین پیام از سوی وزیران همبستگی بود.
در نخستین واکنش رسمی ایران به استراتژی جدید در افغانستان؛ منوچهر متکی، وزیر خارجه ی ایران، افزایش نیرو در افغانستان را اشتباه خواند و از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای اعزام سی هزار نیروی جدید انتقاد کرد.
پرزیدنت اوباما روز سه شنبه در زمان ارائه ی استراتژی اش برای افغانستان تاکید کرد این تنها جنگ آمریکا نیست. رئیس جمهوری آمریکا ضمن پیش بینی تعهد ناتو به اعزام نیروی بیشتر تاکید کرد پایان موفقیت آمیز جنگ در افغانستان مساله آزمون اعتبار ناتو نیست مساله ی امنیت متحدان ما و امنیت مشترک در جهان است.
در بخش دوم برنامه آقایان بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، و بابک داد، تحلیلگر و روزنامه نگار، این تحولات را زیر ذره بین قرار دادند.

لینک برای مشاهده ی مصاحبه با سفیر افغانستان در آمریکا بر روی یوتیوب:

http://www.youtube.com/voacapitol

دانلود با سرعت بالا یا کم:

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1630vFRI.wmv

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1630vbFRI.wmv

لینک وبلاگ بابک داد:

http://www.babakdad.blogspot.com

لینک وبسایت بابک یکتافر:

http://www.washingtonprism.org

۱۳۸۸ آذر ۱۲, پنجشنبه

گیتس: «مداخلات ایران در افغانستان چشمگیر نیست»

در نشست های مقامات دولت با قانونگزاران درباره ی افغانستان نقش ایران در آن کشور هم مطرح شد.
رابرت گیتس، وزیر دفاع، در پاسخ به پرسش ایلیانا راس لتینن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته ی امور خارجی، درباره ی نقش مخرب ایران در افغانستان گفت شواهدی از نقش ایران بویژه در غرب و هرات وجود دارد اما، تاکید کرد بر مبنای داده های نهادهای اطلاعاتی و اطلاعات در دسترس فرماندهان در منطقه مداخلات ایران کماکان اندک است و چنان چشمگیر نیست.
وزیر دفاع تاکید کرد هدف تهران ایجاد تعادلی است میان ضربه زدن به نیروهای ما و حفظ دوستی با دولت افغانستان.

استراتژی چهل میلیارد دلاری؟

بلندپایه ترین مقامات نظامی و دیپلماتیک دولت اوباما برای دومین روز متوالی در برابر قانونگزاران در کنگره حاضر می شوند تا از استراتژی جدید پرزیدنت اوباما در افغانستان دفاع کنند. برغم نگرانی های دموکرات ها، پس از آنکه تیم امنیت ملی پرزیدنت اوباما به قانونگزاران اطمینان دادند تعهد آمریکا به افغانستان بی انتها نیست، بنظر می رسد کنگره با تامین هزینه های استراتژی جدید افغانستان مخالفتی جدی نشان ندهد.
پس از دو نشست و هفت ساعت پرسش و پاسخ در روز گذشته؛ وزیر خارجه و دفاع و رئیس ستاد مشترک از نه صبح تا عصر امروز در برابر دو کمیته ی روابط خارجی سنا و نیروهای مسلح مجلس نمایندگان قرار می گیرند تا قانونگزاران را به زدن مهر تائید بر سی تا چهل میلیارد دلار هزینه ی مضاعف استراتژی جدید افغانستان مجاب کنند.
بدنبال سخنرانی سه شنبه شب پرزیدنت اوباما برای ارائه ی استراتژی جدید افغانستان؛ گروه امنیت ملی پرزیدنت اوباما برای رفع بدبینی قانونگزاران در کنگره، ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ی نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان، برای رفع نگرانی مقامات افغان نسبت به کاهش تعهد واشنگتن به کابل، و دیپلمات های آمریکایی برای جلب مشارکت ناتو، بسیج شده اند.
بنا به گزارش ها رام امانوئل، رئیس دفتر رئیس جمهور، روز گذشته ساعت ها با همکاران پیشین اش در کنگره تلفنی گفتگو کرده است.
سناتور دموکرات جان کری، رئیس کمیته ی روابط خارجی سنا، در ابتدای سومین حضور رابرت گیتس، وزیر دفاع، هیلری کلینتون، وزیر خارجه، و دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، در برابر قانونگزاران طی بیست و چهار ساعت گذشته، گفت رئیس جمهور بدرستی هدف را در افغانستان محدود کرده است؛ این که این تعهدی بی پایان برای بازسازی افغانستان و یک نبرد ضد شورش در سراسر کشور نیست و الویت های دیگر آمریکا در این استراتژی در نظر گرفته است. کری گفت امیدوارست همانطور که خروج از افغانستان مشروط به شرایط منطقه است افزایش نیرو نیز با نگاه به شرایط صورت گیرد. او نسبت به کافی نبودن شمار نیروهای افغان ابراز نگرانی کرد. سناتور کری تاکید کرد نتیجه ی استراتژی در نقطه ی مرزی پاکستان و افغانستان بیش از هر گونه افزایش نیروی نظامی یا تغییر استراتژی موثر خواهد بود.
دموکرات های ضد جنگ که با اتکا به رای دهندگان مخالف استراتژی جرج بوش در عراق به قدرت رسیدند و نگران انتخابات میان دوره ای سال آینده هستند نسبت به ضرورت افزایش نیرو در افغانستان ابراز تردید می کنند اما، رهبران دموکرات کنگره بعید می دانند جبهه ای برای جلوگیری از تخصیص بودجه ی حدودا چهل میلیارد دلاری به این استراتژی در کنگره شکل بگیرد.
سناتور جمهوریخواه ریچارد لوگر، عضو ارشد کمیته ی روابط خارجی، ضمن تاکید بر اهمیت برخورداری از یک استراتژی منطقه ای گفت تردیدی ندارد نیروی نظامی جدید به عقب نشاندن طالبان می انجامد اما، مهم است که از این فرصت برای آموزش افغان ها استفاده کرد. لوگر گفت باید در این باره مباحثه صورت گیرد که آیا این ماموریت از چنان اهمیتی برای امنیت ملی آمریکا برخوردار است که اعزام نیروی انسانی و هزینه های سنگین آن را ضروری می سازد. به گفته ی لوگر روشن نیست گسترش حضور نظامی چه تاثیری بر مشکل طالبان و القاعده در پناهگاههایشان در پاکستان خواهد گذاشت.
دموکرات های منتقد اعزام نیرو می گویند در هلمند نسبت نیروهای آمریکا به افغان پنج به یک است و افزایش نیرو این فاصله را بیشتر می کند در صورتی که نسبت نیروهای افغان به آمریکا باید سه برابر باشد.
امروز سناتور دموکرات راس فاینگلد، جیم مک گاورن، و والتر جونز طی نامه ای به رئیس جمهور نوشتند نمی توانند از استراتژی به گفته ی آنها غیرقابل دوام و پرخطر و زمانبر او حمایت کنند.
جمهوریخواهان نگران از تعیین ژوئیه ی دو هزار و یازده به عنوان زمان آغاز خروج نیروها موفق شدند از رابرت گیتس اطمینان کسب کنند که این تاریخ انعطاف پذیر است.
رابرت گیتس امروز گفت از پرزیدنت اوباما خواسته است دست او را در احتمال اعزام نیروهای متخصص علاوه بر سی هزار نیروی اعلام شده باز بگذارد.
ژنرال مک کریستال دیروز پیش از حضور در مجلس افغانستان در کابل با دوازده تن از اعضای کابینه ی افغانستان ملاقات کرد تا به آنها اطمینان دهد آمریکا قصد رها کردن افغانستان را ندارد و تعهدش به مردم آن کشور بلند مدت است و می کوشد پس از سی سال جنگ فرصتی جدید در اختیار افغان ها قرار دهد.مک کریستال می گوید بخش عمده ای از نیروها در جنوب در هلمند و قندهار مستقر خواهند شد. ژنرال مک کریستال و کارل آیکنبری، سفیر آمریکا در افغانستان، برای افزایش فشار بر کشورهای عضو ناتو برای اعزام نیرو به افغانستان امروز وارد بروکسل می شوند. پس از آن هر دو برای گزارش به کنگره به واشنگتن می آیند. وزیر خارجه پس از دو نشست امروز در کنگره امشب راهی بلژیک خواهد شد.