۱۳۸۷ شهریور ۱۰, یکشنبه
گوستاو جمهوریخواهان را گرفتار کرد
۱۳۸۷ شهریور ۹, شنبه
از دنور تا سینت پال
بی تردید خبر معرفی سارا پیلین، فرماندار جمهوریخواه آلاسکا، برای نامزدی معاونت ریاست جمهوری سناتور جان مک کین از مسائلی است که اخبار کنوانسیون چهار روزه ی جمهوریخواهان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
اینک دیگر فارغ از نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری پیروزی هر یک از کاندیداها، اوباما یا مک کین، تاریخ ساز خواهد بود. یعنی یا شاهد نخستین رئیس جمهوری آمریکایی آفریقایی تبار خواهیم بود یا نخستین زن معاون رئیس جمهور.
مهمترین پرسش منتقدین این است که آیا این فرماندار جوان هر چند محبوبترین فرماندار آمریکاست بهترین فرد میان جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری بوده است؟ منظور این است که اگر احیانا روزی سارا پیلین بخواهد جای رئیس جمهوری احتمالی سناتور مک کین ۷۲ ساله را بگیرد آیا صلاحیت فرماندهی کل قوای آمریکا را دارد؟
ظاهرا پیلین یکبار حدود ۶ ماه پیش و یک بار هم چند هفته پیش با سناتور مک کین ملاقات کرده است. بسیاری معتقدند چطور مک کین تنها با دو بار ملاقات به چنین شناخت عمیقی دست یافته است.
پیلین ۴۴ ساله وجوه مشترک بسیاری با مک کین دارد و نقاط ضعف او را نیز می تواند تقویت کند. او در آلاسکا برای مبارزه با بی انظباتی مالی و ریخت و پاش دولتی مبارزه کرده است. از مخالفین سقط جنین و مخالفین محدود کردن حمل اسلحه است. ۵ فرزند دارد که آخرین آن دچار عقب افتادگی است. و به فرقه ی مسیحیان اونجلیکال تعلق دارد. در واقع او نقطه ی تماس مک کین با محافظه کاران مذهبی را کاملا محکم می کند. گرچه پیلین تا حدی اخبار کنوانسیون را تحت الشعاع قرار می دهد اما، کارشناسان معتقدند مردم آمریکا در نهایت به کسی که کاندیدای ریاست جمهوری است رای می دهند نه به معاون او.
موضوع کلی کنوانسیون حزب جمهوریخواه در مینه سوتا «نخست کشور» است. از جمله سخنرانان مطرح روز نخست پرزیدنت بوش، دیک چینی، معاون ریاست جمهوری، لورا بوش، بانوی اول آمریکا، تیم پاولتنی، فرماندار مینه سوتا، آرنولد شوارتزنگر، فرماندار کالیفرنیا، سناتور جوزف لیبرمن از کانتیکت، سناتور نورم کلمن از مینه سوتا، مارک کرک، عضو کمیته ی تخصیص بودجه و رئیس مشترک کمیته ی کاری ایران در کنگره از ایلینوی، سناتور میچ مک کانل، رهبر اقلیت در سنا از کنتاکی، و جان بینر، رهبر اقلیت در مجلس نمایندگان از اوهایو، خواهند بود.
۱۳۸۷ شهریور ۸, جمعه
شب به یاد ماندنی برای اوباما
سناتور دموکرات براک اوباما سرانجام در پایان کنوانسیون چهار روزه ی حزب دموکرات رسما نامزدی حزب دموکرات برای شرکت در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا را در میان بیش از ۸۵ هزار مشتاق خود در ورزشگاه اینوسکوفیلد دنور پذیرفت. کارشناسان سخنرانی دیشب اوباما را که در آن فرازهای تند و حساب شده ای علیه رقیب جمهوریخواه، سناتور جان مک کین، دیده می شد یکی از بهترین سخنرانی های اختتامیه ی کنوانسیون حزب دموکرات در تاریخ آن حزب توصیف کردند.
همزمانی سخنرانی اوباما با چهل و پنجمین سالگرد سخنرانی مشهور رویایی دارم مارتین لوتر کینگ، رهبر جنبش مدنی سیاهان، معنای نمادین دیگری به مراسم دیشب بخشیده بود.
دایان واتسن، عضو دموکرات کنگره ی آمریکا از کالیفرنیا، به صدای آمریکا گفت اوباما از کنوانسیون با انرژی فراوانی بیرون خواهد آمد و اینک باید تمام هم و قم خود را متوجه جلب آرای مرددین و پیروزی در ایالت های صحنه ی نبرد با مک کین کند و تنها کوتاهی ما ممکن است به شکست منجر شود.
یکی از استراتژی های کمپین اوباما برای برگزاری شب اختتامیه در ورزشگاه اینوسکوفیلد به جای پپسی سنتر با ۲۰ هزار ظرفیت گسترش ریشه های کمپین بود. در بخشی از مراسم دهها هزار تلفن همراه بالا گرفته شد تا برای دوستان و آشنایان خود پیام کتبی بفرستند تا روی نقشه ی الکترونیک بزرگ روی صفحه ی دیجیتالی ورزشگاه روشن شود کدام ایالت شمار بیشتری را به این جنبش اقزوده است.
دنیل پین، قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا از نیویورک، معتقد است اوباما باید پیام خود را به سراسر آمریکا برساند. پیامی که روشن است و مخاطب آن افراد معمول جامعه اند. پین به صدای آمریکا گفت تاکید بر سیاست های ناکام فاجعه بار هشت سال گذشته ی دولت جرج بوش بسیار مهم است و باید اطمینان حاصل کنیم مردم می دانند مواضع اوباما چیست و قصد دارد آمریکا را به چه سویی هدایت کند.
دیشب در اینوسکو فیلد نشانی از اختلاف حزبی دیده نمی شد و بنظر می رسید دموکرات ها با زخم های در حال بهبود دنور را ترک می کنند.
ال گور، معاون پیشین ریاست جمهوری آمریکا، یکی از سخنران مهم با اشاره به شکست بسیار نزدیک خودش در انتخابات سال ۲۰۰۰ گفت اگر آن موقع پیروز شده بودیم کشور در مسیر دیگری قرار داشت و هشدار داد هر یک رای شما مهم است.
جرج مک گاورن، عضو کنگره ی آمریکا که پیشتر از حامیان سناتور هیلری کلینتون بود، با تایید بر این نکته به صدای آمریکا گفت حزب دموکرات به عنوان یک حزب یکپارچه و متحد است چرا که کشور نیازمند تغییر است و براک اوباما این مهم را به عمل تبدیل می کند.
بی تردید سخنرانی اوباما یکی از پربیننده ترین سخنرانی ها در سطح جهان بود بیش از ۱۵ هزار ژورنالیست در محل ورزشگاه از مراسم پایانی کنوانسیون گزارش لحظه به لحظه می دانند. حضور خوانندگان سرشناس به جذابیت مراسم افزوده بود.
جان کانیرز، رئیس کمیته ی قدرتمند نظارت بر فعالیت دولت، به صدای آمریکا گفت جهان بیش از هر انتخاباتی در تاریخ معاصر چشم به این انتخابات دوخته است از این رو بسیار حیاتی است که رای دهندگان آمریکا به انتخاب درستی دست بزنند. کانیرز ابراز اطمینان کرد اوباما بیش از هر فرد دیگری رای کسب کند.
براک اوباما در سخنرانی اش گفت وعده های آمریکا در اثر هشت سال سیاست های دولت بوش که مک کین آنها را ادامه خواهد داد به مخاطره افتاده است. اوباما نتیجه ی این سیاست ها را اوضاع نابسامان اقتصادی و سقوط جایگاه آمریکا در جهان عنوان کرد. براک اوباما خطاب به جمهوریخواهان گفت تنها با تندگویی در واشنگتن نمی توان از منافع اسرائیل دفاع کرد و ایران را از راهی که می رود بازداشت.
اوباما گفت گزینه ی نظامی را کنار نمی گذارد اما، تمام تلاش خود را صرف تجدید دیپلماسی سرسختانه با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار اتمی می کند.
مشاور سیاست خارجی اوباما پنج شنبه به خبرنگاران گفته بود اگر اوباما در انتخابات پیروز شود با هدف هر چه بهتر روشن کردن انتخاب های پیش روی ایران در ماههای آغاز سال آينده مذاکره با ایران را در دستور کار قرار می دهد.
سناتور شلدون وایت هاوس، عضو کمیته ی روابط خارجی سنای آمریکا، گفت ریاست جمهوری آمریکا براک اوباما یعنی دوباره زنده کردن جایگاه آمریکا در رهبری جهان در تمام عرصه ها.
سخنرانی ۴۲ دقیقه ای اوباما که با آتش بازی به پایان رسید سومبن نمونه در تاریخ است که یک کاندیدای ریاست جمهوری در فضای آزاد نامزدی حزب را می پذیرد. بیست و هشتم اوت برای انتخاب رسمی نخستین آمریکایی آفریقایی تبار به نمایندگی یک حزب بزرگ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نقطه ی درخشانی در تاریخ آمریکا بدل شد. براک اوباما اکنون بار سنگینی از انتظارات نسل ها و خواست های حزب دموکرات را تا شب انتخابات نوامبر بدوش می کشد.
سناتور جمهوریخواه جان مک کین که مدتهاست آگهی های انتخاباتی انتقادی علیه اوباما پخش می کند دیشب در یک آگهی تلویزیونی شخصا به اوباما برای دستیابی به این موفقیت تبریک گفت.
اوباما در سخنرانی اش سعی کرد توجیه کند که مک کین با مشکلات عوام آشنا نیست و علت سیاست های غلط او این نیست که برای مردم ارزشی قائل نیست بلکه مشکلات آنها را درک نمی کند.
برای دوستان و نزدیکان تا ریشه های کمپین ۲ میلیونی گسترده تر شود.
۱۳۸۷ شهریور ۷, پنجشنبه
آیا آمریکا آمادگی یک رئیس جمهور سیاهپوست را دارد؟
بسیاری معتقدند شرایط سیاسی اجتماعی انتخابات به سود دموکراتهاست اما، نظرسنجی ها از نزدیک بودن رقابت با رقیب جمهوریخواه، سناتور جان مک کین، حکایت دارد. گروهی عامل آن را مسائل نژادی می دانند.
آرتور دیویس، قانونگذار ایالت آلاباما، یکی از سخنرانان دیشب به صدای آمریکا گفت کشور ما سالیان دراز در کشاکش مسائل نژادی بود و وقتی سناتور اوباما در اینوسکوفیلد بر روی صحنه می رود فصل مهمی را در تاریخ به پایان می رسانیم. فصلی که ۴۵ سال پیش در همین روز مارتین لوترکینگ آغازگر آن بود. به باور دیویس سخنرانی اوباما در اینوسکوفیلد رویدادی است که تمام مردم جهان را به جنبش خواهد انداخت و موجب می شود جهان درک بهتری از تاریخ آمریکا داشته باشد. دیویس می گوید در حالی که کماکان اشکال مختلف نابرابری و تبعیض در آمریکا وجود دارد پیروزی براک اوباما نشان دهنده ی ظرفیت این کشور در غلبه بر نابرابری هاست.
دنیس کوسینیچ، قانونگذار ایالت اوهایو، به صدای آمریکا گفت اگر مساله ی رنگ پوست اوباما می توانست مانعی برای او باشد در انتخابات مقدماتی پیروز نمی شد.
راد بلاگوجویچ، فرماندار ایلینوی، می گوید من باور ندارم که آمریکای قرن بیست و یکم فرد با لیاقتی چون اوباما را از رسیدن به مقام ریاست جمهوری محروم کند.
فرماندار ایلینوی، ایالت محل سکونت اوباما، می گوید آمریکا امروزه به عنوان یک کشور به بلوغ اجتماعی رسیده است. راد بلاگوجویچ می گوید من به این باور رسیده ام که رویای مارتین لوتر کینگ محقق می شود و آن کشوری است که افراد را نه بر مبنای رنگ پوست بلکه به عنوان محتوای شخصیتی و قدرت ایده هایش مورد قضاوت قرار می دهد.
دولت اوباما و بایدن در صورت شکست دیپلماسی در ایران چه خواهند کرد؟
در همین حال کمپین مک کین با پخش آگهی های تلویزیونی می کوشد اوباما را در برابر ایران بی تجربه نشان دهد.
بنا بر یک نظرسنجی جدید که توسط پاپلیک اوپینیون استراتژی و گرینبرگ کوینلان رازنر انجام گرفته است ۶۳ درصد رای دهندگان آمریکایی ها در صورت شکست دیپلماسی در برابر ایران از اقدام نظامی حمایت می کنند.
سناتور دموکرات رابرت کیسی، عضو ارشد کمیته ی روابط خارجی سنا، به صدای آمریکا گفت اگر دیپلماسی در برابر ایران شکست بخورد البته سناتور اوباما گزینه ی نظامی را از مد نظر خارج نمی کند اما، تا بکارگیری تمام گزینه ها در برابر ایران راه طولانی در پیش داریم.
۸۱ درصد رای دهندگان در این نظرسنجی معتقدند جامعه ی جهانی باید از تحقیقات بیشتر هسته ای در ایران جلوگیری کند.
سناتور دموکرات کارل لوین، رئیس کمیته ی نیروهای مسلح سنای آمریکا، به صدای آمریکا گفت ما نمی توانیم به تنهایی به مساله ی ایران رسیدگی کنیم بلکه نیاز به حمایت جهانی در راستای کنترل ایران و شاید معکوس کردن حرکت ایران بسوی جنگ افزار هسته ای داریم. سناتور ایالت میشیگن معتقد است بهترین امید ما برای حل مساله از طریق غیرنظامی متحد کردن جهان علیه ایران است و راه انجام آن ریاست جمهوری براک اوباما کسی است که وقتی پا فراتر از مرزهای کشور می گذارد چنین مورد استقبال جهان قرار می گیرد.
برایان شوایتزر، فرماندار مانتانا، به صدای آمریکا گفت آمریکا کشوری نیست که تاریخچه ی حمله به دیگر کشورها را داشته باشد مگر اینکه ابتدا مورد حمله قرار گرفته باشد. شوایتزر تاکید کرد فارغ از اینکه چه جان مک کین و چه براک اوباما در انتخابات پیروز شوند هر دو ابتدا راه دیپلماسی را انتخاب خواهند کرد.
نظرسنجی مذکور نشان می دهد ۹۰ درصد رای دهندگان باور دارند ایران در صورت دستیابی به جنگ افزار هسته ای دانش و مواد لازم را در اختیار گروههای تروریستی می گذارد.
به باور نیل ابرکرامبی، رئیس کمیته ی فرعی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، چالش پیش رو این است که مردم آمریکا را نسبت مسائل مرتبط با ایران آگاه کرد. به باور او قدرت دیپلماسی در این است که در تماس مداوم فضایی صلح آمیزتر ایجاد شده و درک بیشتری پدید می آید. ابرکرامبی گفت دولت اوباما دیالوگ را در دستور کار خود قرار خواهد داد نه تهدید و خشونت را.
بر مبنای همین نظرسنجی ۶۲ درصد رای دهندگان آمریکایی کماکان فکر می کنند هنوز امکان حل بحران اتمی ایران از طریق دیپلماتیک وجود دارد.
سناتور دنیل آکاکا، رئیس کمیته ی فرعی نیروهای مسلح سنا، معتقد است آمریکا برای چند سالی باید از وارد شدن به یک درگیری دیگر پرهیز کند.
رابرت اندروز، رئیس مشترک کمیته ی کاری ایران در کنگره، معتقد است دیپلماسی ماهرانه در برابر ایران نتایج مطلوبی به همراه خواهد داشت.
کلینتون مهر تائیدی بر سند اتحاد حزبی زد تا دموکرات ها یکپارچه دنور را ترک کنند
انتظار می رود سخنرانی براک اوباما حول سه محور متمرکز باشد: هشدار نسبت به خطرات ناشی از انتخاب مک کین؛ تلاش برای جلب طبقات سفید کارگری؛ و اثبات قابلیت هایش در امور امنیت ملی.
از دقایقی دیگر کمپین او طرح جاه طلبانه ی ثبت نام انتخاباتی حدود ۵۰۰ هزار رای دهنده ی جدید را با هدف گسترش پایگاه رای دهندگانش آغاز می کند. استیوی واندر، خواننده ی سرشناس نابینا، امشب برنامه ای مخصوص دارد.
گفته می شود سناتور جمهوریخواه جان مک کین بلافاصله پس از سخنرانی اوباما نامزد معاونت خود را معرفی خواهد کرد تا اخبار حاکی از نمایش قدرت او را تحت الشعاع قرار دهد. کنوانسیون حزب جمهوریخواه از روز دوشنبه کار خود را در سینت پال مینه سوتا آغاز می کند.
دیروز پپسی سنتر در سومین و آخرین شب کنوانسیون ملی حزب دموکرات در دنور شاهد سه رخ داد مهم بود. رای گیری انتخاباتی نمایندگان ایالت ها برای تعیین رسمی کاندیدا از مهمترین اتفاقات دیشب بود. در حالی که ایالت ها به ترتیب الفبایی شمار نمایندگان اوباما و هیلری کلینتون را که نتیجه ی رای مستقیم مردم بود اعلام می کردند سناتور کلینتون در میان نمایندگان ایالت خودش، نیویورک، حاضر شد و از ریاست کمیته ی ملی حزب دموکرات خواستار توقف رای گیری و معرفی اوباما به عنوان کاندیدای حزب شد. تا آن مرحله کلینتون ۳۴۱ و اوباما ۱۵۴۹ رای نمایندگان را بدست آورده بودند. کلینتون در رقابت های انتخابات مقدماتی رای نزدیک به ۲ هزار نماینده ی حزب را کسب کرده بود. به این ترتیب اوباما با رای اکثریت قاطع نمایندگان انتخاب شد.
دیشب همچنین بیل کلینتون، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در یک سخنرانی پرشور در حمایت از براک اوباما به تمام تردیدها در باره ی شکاف حزبی پایان داد و اوباما را رهبری آماده ی پذیرش ریاست جمهوری آمریکا عنوان کرد. بیل کلینتون گفت آمریکای تحت رهبری اوباما دوستان بیشتر و دشمنان کمتری خواهد داشت. بیل کلینتون گفت همسر من رای خود را به اوباما داد من نیز چنین می کنم و ما دو تن باتفاق ۱۸ میلیونی ای که به کلینتون رای دادند در انتخابات نوامبر در پشت اوباما خواهیم ایستاد تا او را به ریاست جمهوری برسانیم. کلینتون گفت اوباما کسی است که می تواند جایگاه آمریکا را در رهبری جهان به آن بازگرداند و بهتر از هر کس دیگری از قانون اساسی آمریکا حفظ و حراست خواهد کرد.
مهمترین سخنرانی دیشب را سناتور جوزف بایدن، کاندیدای معاونت ریاست جمهوری آمریکا، ایراد کرد. بایدن از یک سو دوستی دیرین خود با سناتور جان مک کین را برای ۲۰ هزار مشتاق در سالن کنوانسیون توصیف کرد و از سویی گفت مک کین در بسیاری از موارد سیاست های غلط دارد. بایدن عراق، افغانستان و ایران را از جمله شواهد نگاه غلط او به مسايل دانست. سناتور بایدن گفت انتخاب در نوامبر روشن است. این دوران نیازمند رهبری بیش از یک سرباز خوب است و رهبری خردمند را می طلبد؛ رهبری که بتواند تغییری را که همه می دانند به آن نیاز داریم موجب شود. بایدن تاکید کرد اوباما چنین خواهد کرد. بایدن گفت سیاست های «بوش ـ مک کین» ما را بیش از هر زمانی به انزوا کشانده، آسیب پذیر کرده و در چنان چاله ای انداخته که دوستان انگشت شمار ما نمی توانند ما را از آن بیرون بیاورند.
بر طبق برنامه ی اعلام شده از فردا بایدن و اوباما به اتفاق خانواده هایشان کمپین مشترکی را آغاز می کنند.
۱۳۸۷ شهریور ۶, چهارشنبه
اتحاد حزب دموکرات مهمترین نگرانی در دنور
چارلز رنگل، قانونگذار متنقذ آمریکایی آفریقایی تبار ایالت نیویورک و از حامیان دیرین سناتور کلینتون، در پاسخ به این پرسش صدای آمریکا که آیا حزب دموکرات با حفظ اتحاد دنور را ترک خواهد کرد گفت: «نه، کلینتون اقدامات کافی انجام داده است اما، حفظ اتحاد حزب مستلزم اقداماتی فراتر از اوست و نیازمند اقداماتی از سوی براک اوباما و حامیان هر دو است. ولی اگر پرسش این است که سرانجام حزب متحد خواهد شد پاسخ مثبت است.»
آرتور دیویس، قانونگذار آمریکایی آفریقایی تبار ایالت آلاباما، به صدای آمریکا گفت: «اوباما برای دستیابی به گروه حامیان کلینتون باید مساله ی اقتصاد را در کانون کمپین قرار دهد.»
رودی جولیانی، شهردار پیشین نیویورک و از حامیان سرسخت سناتور جمهوریخواه جان مک کین، در گفتگو با صدای آمریکا تاکید کرد: «حزب دموکرات در حال حاضر دچار یک دو دستگی بزرگ شده است.« جولیانی با اشاره به سناتور جو بایدن می گوید: «سناتور اوباما کسی را به نامزدی معاونت خود برگزیده که ۹۰ هزار رای در انتخابات مقدماتی بدست آورد اما، کسی را که هیجده میلیون رای داشته کنار گذاشته است.» به باور جولیانی سناتور اوباما هنوز روشن نکرده است چرا کلینتون را با ۴۹ درصد آراء انتخاب نکرده است.
سناتور دموکرات بیل نلسون از ایالت فلوریدا می گوید: «طبیعی است جولیانی از موضع اپوزیسیون چنین حرفهایی بزند.»
جو کورزاین، فرماندار دموکرات نیوجرسی، به صدای آمریکا گفت: «ما بیش از آنچه گزارش داده می شود متحدیم و من تنشی نمی بینم بلکه مروج تنش جمهوریخواهان بودند.»
نظرسنجی های اخیر حاکی از رقابت شانه به شانه ی اوباما با سناتور جمهوریخواه جان مک کین پرسش هایی را درباره ی قابلیت های اوباما برانگیخته است.
به باور جو کورزاین، فرماندار نیوجرسی، اگر به نظرسنجی ها در ایالت های صحنه ی نبرد چون پنسیلوینیا، اوهایو و میشیگنن توجه کنیم شاهد پیشی اوباما در نظرسنجی ها هستیم و نظرسنجی جدید گالوپ از بیشتر شدن فاصله ی اوباما با مک کین نسبت به ماه ژوئیه حکایت دارد.
سناتور دبی استبناو از ایالت میشیگن معتقد است نظرسنجی های تابستان معیار مناسبی نیستند و باید در انتظار پاییز بود که مردم توجه بیشتری به انتخابات نشان می دهند.
رودی جولیانی می گوید: «دلیل عقب رفتن اوباما در برابر سناتور مک کین در نظرسنجی ها این است که مردم بیش از پیش با کم تجربگی اوباما روبرو می شوند. سناتور بایدن و سناتور کلینتون هم پیشتر به صراحت از عدم آمادگی او برای ریاست جمهوری صحبت کرده بودند.»
یکی از سخنرانان کلیدی دیشب کنوانسیون مارک وارنر، فرماندار پیشین ویرجینیا، بود که برای یکی از دو کرسی بسیار مهم سنای ویرجینیا در رقابت های انتخاباتی شرکت می کند و با حضور خود اهمیت پیروزی اوباما در آن ایالت بطور سنتی جمهوریخواه را برجسته تر کرد.
آرتور دیویس و استیو راتمن، قانونگذاران آمریکایی، هر دو خوش بین اند که ویرجینیا از کمپ ایالت های قرمز به صف ایالت های آبی بپیوندد.
هیلری کلینتون در کانون شب دوم کنوانسیون
کلینتون در فرازی احساسی گفت: «فارغ از اینکه به من یا براک رای دادید اینک زمان متحد کردن حزب دموکرات به مثابه ی یک حزب واحد با هدفی واحد است. به هیچ وجه من الوجوه مک کین گزینه نیست براک اوباما کاندیدای من است و او باید رئیس جمهور ما شود.»
او مک کین را دوست خود عنوان کرد اما، سیاست های او را مورد انتقاد قرار داد.
کلینتون گفت مک کین در قرن بیست و یکم فکر می کند مشکلی نیست اگر هنوز زنها دستمزدی برابر مردان نگیرند.
او از پوتین و گرجستان، ایران و عراق به عنوان نمونه های مشکلات دولت بوش در عدم بکارگیری از دیپلماسی یاد کرد و مک کین را ادامه ی دهنده ی این سیاست ها دانست.
کلینتون همچنین کوشید با روایت داستان هایی تاثیرگذار مهمترین موضوع کمپین خود، بیمه ی درمانی همگانی، را در کانون کمپین اوباما قرار دهد. کلینتون ماجرای روبروشدنش در کمپین با زنی را یادآوری کرد که دو کودک مبتلا به آتیسم را به سرپرستی پذیرفته و پس از مدتی درمی یابد که سرطان دارد. هیلری در حالی که مشتاقانش برایش اشک می ریختند گفت آن زن روی سر تاس اش نام کلینتون را نوشته بود و از او می خواست برای بیمه ی درمانی همگانی بجنگد. نقل ماجرای تفنگدار دریایی که از نوبت درمانی خودش برای آنهایی که وضع بدتری دارند می گذرد هم فضا را آماده کرد تا رو به هوادارانش بگوید: «می خواهم از خودتان بپرسید آیا برای من در صحنه ی انتخابات هستید؟ یا برای آن جوان تفنگدار دریایی و امثال او و آن مادر مبتلا به سرطان که در چالشی بزرگ برای بزرگ گردن فرزندشان مانده است؟«
در درون سالن محل سخنرانی گروهی از حامیان اوباما از اینکه بر روی پلاکارد های سفید اشاره ای به شعار «کلینتون برای اوباما» نشده بود ناراضی بودند. کلینتون یکی دو سطر از متن سخنرانی را که پیشتر آماده کرده بود در زمان قرائت حذف کرد. در آنها به نام اوباما اشاره شده بود.
جمهوریخواهان سخنرانی کلینتون را ستودند اما، تاکید داشتند کلینتون در سخنانش اشاره ای به این نکرد که اوباما آماده ی ریاست جمهوری است.
در زمان سخنرانی کلینتون میشل اوباما چند بار برای کلینتون بلند شد و کف زد. کلینتون در بخشی از سخنانش از میشل به عنوان شریک و مشاوری بی نظیر برای دوران ریاست جمهوری براک اوباما نام برد.
سناتور اوباما در مانتانا از سخنرانی کلینتون بسیار استقبال کرد و گفت حمایت کلینتون نمی توانست محکمتر از این باشد.
موضوع محوری شب دوم تجدید وعده های آمریکا بود و بالطبع اقتصاد در کانون سخنرانی های متعددی قرار داشت.
مارک وارنر، فرماندار پیشین ویرجینیا و کاندیدای یکی از دو کرسی سنا از ایالت ویرجینیا، دیگر سخنران مهم دیشب بود.
ویرجینیا با ۱۳ رای کالج انتخاباتی برای اوباما از اهمیت بسیاری برخوردار است و فارغ از نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری پیروزی وارنر می تواند اکثریت دموکرات ها در مجلس سنا را تقویت کند.
وارنر، فرمانداری با ریشه های محافظه کارانه، یک سنتریست طرفدار توسعه ی بخش خصوصی، است. او با هدف جلب حمایت فراحزبی خطاب به حاضران گفت:»می دانم در کنوانسیون دموکرات ها هستیم اما، اگر ایده ای کارآیی دارد فرقی نمی کند متعلق به جمهوریخواهان باشد یا دموکرات ها. چرا که در این انتخابات انتخاب میان لیبرال و محافظه کار یا چپ و راست نیست بلکه بر سر آینده در برابر گذشته است.»
وارنر بخش عمده ای از سخنرانی اش را به داستان زندگی خودش و سه بار تلاش برای یافتن راه موفقیت اختصاص داد و گفت امروز چنین امکانی بسیار ضعیف است و تاکید کرد اوباما مردم آمریکا را بار دیگر در شرایط برخورداری از فرصت هایی برابر قرار خواهد داد.
وارنر ادامه ی خرید نفت از کشورهایی را به گفته ی او تروریست های یازدهم سپتامبر از آنجا آمدند مورد انتقاد قرار داد و گفت بوش پس از یازدهم سپتامبر یک فرصت مناسب برای بسیج عمومی را در راه خودکفایی از واردات نفت بدلیل بی توجهی به نیروی مردم از دست داد. وارنر گفت در دولت اوباما آمریکا در مسیر استقلال انرژی گام برخواهد داشت.
انرژی تم مشترک چندین سخنرانی از جمله موضوع سخنرانی پر شور برایان شوایتزر، فرماندار مانتانا، بود. او مک کین را متهم کرد که دهها بار به لایحه ی کاهش وابستگی به نفت رای منفی داده است.
تلاش هماهنگی برای شکستن تصویر مک کین به عنوان یک سیاستمدار مستقل در اذهان عمومی در سخنرانی ها دیده می شد.
سناتور رابرت کیسی از پنسیلوینیا گفت آرای مک کین در سنا ۹۵ درصد مواقع با خواست های بوش یکی بوده است.
کریس ون هالن، قانونگذار ایالت مریلند، یکی دیگر از سخنرانان، چون دیگران داستان زندگی شخصی اش را دستمایه ی ارتباط بیشتر با مردم قرار داد.
کریس متولد پاکستان است. پدر او افسر نیروی دریایی بود و بخشی از کودکی خود را در ترکیه و هند گذرانده است. ون هالن به اشاره به سفرش به سری لانکا و رفتن به خانه ی یک روستایی که تصویر جان اف کندی را به دیوار نصب کرده بود گفت آن موقع ۱۰ سال از ترور کندی گذشته بود و آنها کماکان کندی را ستایش می کردند. ون هالن گفت آمریکا باید با انتخاب اوباما آن احترام بین المللی را در جهان دوباره بدست آورد.
موضوع شب سوم کنوانسیون امنیت ملی است و سخنرانان مهم امشب بیل کلینتون، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، و سناتور جوزف بایدن، کاندیدای معاونت براک اوباما، خواهند بود. تام دشل، سناتور اون بای، سناتور جان کری، سناتور جی راکفلر، سناتور هری رید، فرماندار بیل ریچاردسون، سناتور کن سلزار، جیم کلایبرن، رابرت وکسلر و پتریک مورفی دیگر چهره های سخنران اند.
گفته می شود بیل کلینتون امشب به مقایسه ای تطبیقی میان دوران رقابت خودش با بوش پدر و براک اوباما با جان مک کین دست خواهد زد؛ زمانی که کلینتون از سوی بوش پدر به بی تجربگی در سیاست خارجی متهم می شد. مقایسه ی دوران شکوفایی اقتصادی ریاست جمهوری او و دوران هشت ساله ی پرزیدنت بوش از دیگر موضوعات مورد اشاره است. علیرغم اینکه تم امنیت ملی و سیاست خارجی موضوع امشب است بنظر می رسد کلینتون قصد توجه بیشتر به اوضاع اقتصادی را دارد که مهمترین نگرانی رای دهندگان آمریکایی است.
سناتور بایدن هم که این چند روزه در اطراف دنور مشغول کمپین است و پس از کنوانسیون کمپین مشترکش با اوباما آغاز می شود اقتصاد و امنیت ملی
را در کانون سخنرانی اش قرار خواهد بود.
اننظار می رود سناتور بایدن اشاراتی به اوضاع خاورمیانه و ایران داشته باشد.
کمپین مک کین امروز با پخش یک آگهی تبلیغاتی مواضع اوباما در باره ی ایران را مورد حمله قرار داد. در این آگهی تلویزیونی اوباما ایران را کشوری کوچک قلمداد کرده و آن را تهدیدی جدی نمی داند.
کمپین اوباما کمپین مک کین را به تحریف گفتار اوباما متهم کرده و می گوید اوباما در آن سخنرانی به مقایسه ای میان تهدید ناشی از روسیه و ایران اشاره داشت.
لابی اسرائیلی موسوم به پروژه ی اسرائیل در تمام طول هر دو کنوانسیون یک آگهی تلویزیونی را پخش می کند که هشداری است نسبت به خطرات ناشی از ایران. این آگهی طی دو هفته ۱۳۰۰ بار در سی ان ان، فاکس نیوز، و ام اس ان بی سی پخش می شود.
در دنور از حوزه سرانو، عضو کنگره از ایالت مریلند، پرسیدم سیاست اوباما در برابر ایران تا چه حد با بوش و مک کین متفاوت خواهد بود.
او گفت دولت اوباما با همه گفتگو خواهد کرد و اگر نتیجه نگیرد راههای دیگر موجود است. اما، دولت بوش را متهم کرد که پیش از گفتگو دست به اشغال کشورها زده است. سرانو گفت حمله به ایران، کشوری که مردمش دوستدار آمریکا هستند، ایران را به یک دشمن جدید آمریکا بدل می کند.
استیو راتمن، عضو کمیته ی تخصیص بودجه ی مجلس نمایندگان آمریکا، تاکید کرد سیاست دولت اوباما با بوش و مک کین متفاوت خواهد بود اما، سرانجام این مردم ایران هستند که باید تصمیم بگیرند آیا حاضرند عواقب تهدیدهای دیوانه ای را که خواستار محو یک کشور عضو سازمان ملل است، تحمل کنند.
اما، در میانه ی سخنرانی پلاکاردهای با شعار اتحاد بالا رفت.