۱۳۸۷ بهمن ۳, پنجشنبه

سومین بانوی قدرتمند در راس وزارت خارجه آمریکا

هیلری رادم کلینتون رهبری وزارت خارجه ی آمریکا را در دست گرفت. سنای ایالات متحده شب گذشته با اکثریت قاطع به خانم کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه ی دولت پرزیدنت اوباما رای اعتماد داد.
هیلری کلینتون سومین بانویی است که طی حدود پانزده سال گذشته رهبری تلاش های دیپلماتیک آمریکا را در دست می گیرد و چون اسلاف خود با چالش های جدی در صحنه ی بین المللی و بویژه خاورمیانه روبروست. شصت و هفتمین وزیر امور خارجه ی آمریکا هر چند با نود و چهار رای سنا مورد تائید همکاران پیش اش قرار گرفت اما، پیشاپیش مخالفان جمهوریخواهی را در واشنگتن در برابر خود می بیند.
کلینتون امروز در میان استقبال بسیار گرم حدود هزار تن از کارکنان وزارت خارجه گفت ما با چالش های قرن بیست و یکم روبروییم و ابزارهای متناسب با این چالش ها را باید به کار بگیریم. وزیر جدید خارجه ی آمریکا از دیپلمات های آن وزارتخانه خواست غیرکلیشه ای فکر کنند چرا که او برای مشاوره به آنها زیاد رجوع خواهد کرد.
هیلری کلینتون، نخستین وزیر دولت پرزیدنت اوباما، است که رای اعتماد سنا به او با موانعی روبرو شد. نود و چهار سناتور دموکرات و جمهوریخواه به او رای مثبت دادند اما، دو همکار جمهوریخواهش، سناتور جیم دمینت و سناتور دیوید ویدر، پس از چند ساعت مباحثه تصمیم گرفتند با انتصاب او به مقام وزیر خارجه مخالفت کنند.
سناتور جمهوریخواه جان کرنن، مدیر کمیته ی انتخاباتی جمهوریخواهان در سنا، که درخواست او مبنی بر شنیدن دلایل منتقدان پیش از رای گیری موجب یک روز به تاخیر افتادن رای گیری بر سر تائید صلاحیت هیلری کلینتون شده بود گفت کمک های خارجی از جمله پانصد هزار دلار کمک واریز شده به بنیاد خیریه ی کلینتون در طول چند سال گذشته از سوی افرادی در عربستان سعودی و همچنین کمک های بزرگی از سوی قطر و کویت می تواند بر فعالیت های هیلری کلینتون در وزارت خارجه سایه بیفکند و بهتر است شفافیت بیشتری در این باره اعمال شود.
سناتور دموکرات جان کری، رئیس کمیته ی روابط خارجی، یادآوری کرد بنیاد خیریه ی کلینتون که توسط بیل کلینتون، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، همسر هیلری کلینتون، اداره می شود در مبارزه با ایدز، فقر و بیماری ها در جهان فعالیت می کند و بیل کلینتون پیشتر تعهد کرده است فهرست کمک کنندگان را منتشر کند.
جمهوریخواهان مخالف کلینتون معتقدند او سیاست هایی را دنبال خواهد کرد که برخاسته از ارزش های مورد تائید اکثریت جامعه ی آمریکا نیست.
رهبران سنا می خواستند رای اعتماد به همکار پیشین شان بدون مشکلی انجام گیرد تا دولت پرزیدنت اوباما بتواند ضمن برخورداری از حمایت دو حزبی بسرعت سیاست خارجی خود را به اجرا بگذارد.
وقتی سناتور جمهوریخواه جان مک کین، رقیب انتخاباتی پرزیدنت اوباما، پا به صحن سنا گذاشت و خواستار رای اعتماد سریع به کلینتون شد فضای سنا تغییر کرد. مک کین گفت کشور درگیر دو جنگ است و آتش بس بسیار شکننده ای میان اسرائیل و حماس برقرار شده است از این رو نباید آغاز به کار کلینتون به تاخیر بیفتد.
سناتور دموکرات هری رید، رهبر اکثریت در سنا، جاه طلبی های هسته ای ایران را به چالش های پیش روی کلینتون در خاورمیانه افزود و خواستار حمایت قاطع دو حزب از کلینتون در مقابله با این چالش ها شد.
پشتیبانی دیگر سناتورهای متنفذ جمهوریخواه از جمله سناتور لیندزی گراهم و متعاقب آن سناتور آرلن اسپکتر روشن کرد که ماجرا به داراز نمی کشد.
سناتور ارشد جمهوریخواه ارلن اسپکتر با اشاره به تمایل دولت اوباما به گفتگو با ایران گفت دیالوگ امیدهایی را در بر دارد و مشکل ایران در منطقه بدون گفتگو قابل حل نیست. سناتور اسپکتر گفت بارها واقع بینانه بودن این نکته را که پیش شرط مذاکرات با ایران تعلیق غنی سازی اورانیوم باشد در شرایطی که هدف از مذاکره چنین امری است را به پرسش گرفته ام. اسپکتر گفت در طول چند سال اخیر با سه سفیر ایران در سازمان ملل متحد گفتگوهایی داشته و آنها را افرادی بسیار معقول دیده که می توانند طرف گفتگو قرار گیرند. سناتور اسپکتر در عین حال ضمن انتقاد از مواضع ضد اسرائیلی محمود احمدی نژاد گفت او برای همیشه رئیس جمهوری ایران نخواهد بود.
سناتور کلینتون که پیشاپیش گروه مدیران ارشد وزارت خارجه را هم در نظر دارد بلافاصله پس از رای گیری در دفتر خود در سنا در حالی که همسرش را در کنار خود داشت با ادای سوگند رسما به مقام وزیر امور خارجه منصوب شد. پس از آن خانم کلینتون با ارسال دو نامه به جوزف بایدن، معاون رئیس جمهور که ریاست سنا را برعهده دارد، و فرماندار نیویورک از مقام سناتوری خود استعفا کرد. امروز قائم مقام وزیر امور خارجه برای عبور از روند تائید صلاحیت خود در کمیته ی روابط خارجی سنا است.
فرماندار نیویورک روز شنبه جانشین هیلری کلینتون در سنا را معرفی می کند. بنا به گزارش های خبری کرولاین کندی، دختر رئیس جمهوری فقید جان اف کندی، از پیگیری دستیابی به کرسی کلینتون بدلایل شخصی صرفنظر کرده است. این تصمیم گیری پس از آن اعلام شد که سناتور تد کندی، عموی کرولاین کندی، که با سرطان مغز دست و پنج نرم می کند، در ضیافت نهار روز مراسم تحلیف در کنگره غش کرد و به بیمارستان منتقل شد. حال وضعیت به پیش از اعلام تمایل کرولاین کندی بازگشته و از اندرو کومو، دادستان کل بسیار محبوب نیویورک، و شاید کرولاین ملونی، نماینده ی مجلس از نیویورک، به عنوان جانشین های احتمالی نامبرده می شود.
جنجال بر سر کرسی مینه سوتا هم هنوز ادامه دارد اما، امروز ال فرنکن با سناتور هری رید در سنا ملاقات می کند. سناتور رید دیروز گفت نورم کلمن باید شکست را بپذیرد.

۱ نظر:

ناشناس گفت...

http://capitol.blogfa.com/