دموکرات ها در سنای آمریکا صلاحیت گروه دیگری از اعضای کابینه ی پرزیدنت اوباما را مورد تائید قرار دادند. سنا تا کنون به نه مقام از پانزده مقام کابینه ی پرزیدنت اوباما رای اعتماد داده اما، مخالفت جمهوریخواهان شماری از اعضای کابینه را با مشکلاتی روبرو کرده است.
دیروز گروه دیگری از اعضای کابینه ی پرزیدنت اوباما از جمله سوزان رایس، نماینده ی آمریکا در سازمان ملل متحد، ری لحود، وزیر راه و ترابری، شان دانون، وزیر مسکن، و مدیران گروه محیط زیست و مسولان مالی دولت، از سنا رای اعتماد گرفتند. اما، رای اعتماد به اریک هولدر، وزیر پیشنهادی دادگستری، و ویلیام لین، قائم مقام وزارت دفاع، بدلیل انتقاد جمهوریخواهان از مواضع هولدر درباره ی شیوه های بازجویی از متهمین به فعالیت های تروریستی و اعتراض حزب اپوزیسیون به سوابق لابی گری ویلیام لین برای شرکت های نظامی طرف قرار دارد با وزارت دفاع به هفته ی دیگر موکول شده است. وزارت دفاع این هفته با غیبت یک هفته ای رابرت گیتز تحت مدیریت گوردون انگلند، قائم مقام پیشین اداره می شود. دیروز تیموتی گایتنر، وزیر پیشنهادی خزانه داری، که یک گام به کسب رای اعتماد نزدیکتر شد و دنیس بلیر، مدیر پیشنهادی اطلاعات ملی، سیاست های خود در برابر ایران را برای قانونگذاران تشریح کردند.
تیموتی گایتنر، وزیر پیشنهادی خزانه داری دولت پرزیدنت اوباما، عهد کرده است سیستم مالی دولت آمریکا به تحت فشار گذاشتن ایران تا دست کشیدن از برنامه ی جنگ افزار هسته ای، موشکی و حمایت هایش از تروریسم ادامه دهد. گایتنر در پاسخ کتبی به پرسش یکی از اعضای کمیته ی امور مالی سنای آمریکا گفت اگر سنا به من رای اعتماد دهد با بکارگیری تمام ابزار در دسترس وزارت خزانه داری، از جمله اقدامات یکجانبه، مانع سوء استفاده ی ایران از سیستم مالی بین المللی در راستای تکثیر و گسترش جنگ افزار هسته ای و تروریسم خواهم شد. گایتنر که دیروز با هیجده رای موافق در برابر پنج رای مخالف تائید صلاحیت اش به کل سنا ارجاع شد در نامه اش به سنا می نویسد در استراتژی او اعمال و اجرای کامل و شدید تحریم ها علیه ایران را در نظر دارد و تلاش خواهد کرد از طریق اشتراک اطلاعات با نهادهای مالی بزرگ در سراسر جهان آنها را نسبت به خطراتی که از سوی اقدامات فریبکارانه ی تهران متوجه سیستم مالی اعتباری است آگاه کند.
گایتنر علیرغم مجموعه ای از انتقادات جمهوریخواهان امیدوارست روز دوشنبه از سنا رای اعتماد بگیرد. سناتور هری رید، رهبر سنا، گفت آرای کافی برای رای اعتماد به گایتنر وجود دارد.
در ساعاتی که کمیته ی امور مالی تائید صلاحیت گایتنر را به کل سنا ارجاع کرد دنیس بلیر، مدیر پیشنهادی اطلاعات ملی دولت پرزیدنت اوباما، در برابر کمیته ی اطلاعات سنا، در نخستین گام روند تائید صلاحیتش، به قانونگذاران گفت آژانس های اطلاعاتی آمریکا باید راههایی را برای همکاری با رهبران کشورهای اسلامی از جمله ایران بر سر منافع مشترک دو طرف جستجو کنند. دریاسالار بازنشسته بلیر که در صورت تصویب رهبری شانزده سازمان اطلاعاتی آمریکا را بر عهده خواهد گرفت با نام بردن از قابلیت های هسته ای ایران و مقاصدش و برنامه ی موشکی اش به عنوان نگرانی هایی که باید در کوتاه مدت مورد رسیدگی قرار گیرد بر شناسایی فرصت ها و تهدیدها تاکید کرد. بلیر گفت آمریکا باید در پی از پای درآوردن تروریست هایی باشد که بدنبال آسیب رساندن به ما هستند اما، جامعه ی اطلاعاتی در عین حال باید سیاستگذارانی را که در پی یافتن فرصت های تماس و گفتگو با رهبران متنفذ اسلامی و عرب هستند مورد حمایت اطلاعاتی قرار دهد. دنیس بلیر تاکید کرد هدف باید شناسایی رهبرانی باشد که به پیشرفت و آینده ای صلح آمیز برای مذهب و کشورشان باور دارند.
فرمانده ی پیشین نیروهای آمریکا در اقیانوس آرام که سابقه ی روابط نزدیک با کشورهای اسلامی از جمله اندونزی را در کارنامه ی خود دارد درباره ی ایران گفت در شرایطی که سیاستگذاران باید نسبت به سیاست ها و اقدامات ضد آمریکایی رهبران ایران وقوف داشته باشند جامعه ی اطلاعاتی می تواند سیاستگذاران را در شناسایی و معرفی رهبران و نیروهای سیاسی که می توانند بر سر منافع دو کشور همکاری کنند یاری دهد.
دنیس بلیر هنوز امضای پرزیدنت اوباما بر حکم بستن بازداشتگاه گوانتانامو و ممنوعیت استفاده از روش های شدید در بازجویی ها خشک نشده با پرسش های دشواری از سوی قانونگذاران روبرو شد. در بخشی از جلسه سناتور دموکرات کارل لوین از بلیر پرسید آیا واتربوردینگ یا روش غرق کردن مصنوعی متهم از نظر او شکنجه است.
بلیر در مقابل دو بار تکرار این پرسش تاکید کرد زیر نظر او واتر بوردینگ و شکنجه انجام نخواهد گرفت اما، صراحتا نگفت آیا واتربوردینگ را شکنجه تلقی می کند. بسیاری معتقدند نگرانی بلیر از این است که اظهارنظری رسمی در این باره در ابتدای کار به روابط او با پرسنل سازمان های اطلاعاتی که با مجوز مقامات ارشد دولت از واتربوردینگ استفاده کردند لطمه بزند.
هفته ی گذشته اریک هولدر، وزیر پیشنهادی دادگستری، صراحتا در پاسخ به پرسش مشابهی واتربوردینگ را شکنجه توصیف کرد. بیلر گفت دستورالعمل ارتش با اعمال تغییراتی مبنای بازجویی ها قرار خواهد گرفت. این دستورالعمل نه مورد شیوه ی بازجویی از جمله واتربوردینگ را ممنوع کرده است. مدیر پیشنهادی اطلاعات ملی گفت در صورت کسب رای اعتماد بسرعت در راستای عمل به فرمان پرزیدنت اوباما برای بستن بازداشتگاه گوانتانامو اقدام می کند.
خبر بستن گوانتانامو پیشاپیش با واکنش منفی جمهوریخواهان در کنگره ی آمریکا روبرو شده است.
جان بینر، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان، معتقد است این تصمیمی عجولانه بوده است چرا که هنوز سیاست روشنی در باره ی نحوه ی انتقال تروریست ها و رسیدگی به اتهاماتشان وجود ندارد. بینر می گوید نگرانی او از این است که بسیاری از این دویست و چهل و هشت بازداشتی بزودی به صحنه ی نبرد علیه آمریکا بازگردند.
۱۳۸۷ بهمن ۴, جمعه
سیاست های مالی و اطلاعاتی دولت اوباما در برابر ایران
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
۱ نظر:
عبدالله عزیز،
به وبلاگ ات نگاهی انداختم. امیدوارم در کار شعری ات موفق باشی و همواره پر کار و پر احساس باشی. از محبتت نسبت به من سپاسگزارم و از اینکه به وبلاگ سر می زنی ممنونم.
ارادتمند
سیامک دهقانپور
ارسال یک نظر