۱۳۸۸ مرداد ۶, سه‌شنبه

صدای طبل تحریم بلند می شود

سنای آمریکا با اکثریت قاطع متممی را به تصویب رسانده است که شرکت های فروشنده ی بنزین و دیگر فرآورده های نفتی به ایران را مشمول تحریم می کند.

این متمم که توسط دو سناتور جمهوریخواه جان کایل و سوزان کالینز ارائه شد خرید نفت از این شرکت ها برای ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا را ممنوع می کند.
در برنامه ی جمعه شب کوشیدیم به این پرسش ها پاسخ دهیم: آیا فشارهای کنگره بر ایران نتیجه ی ادامه اعتراضات مردمی است یا ادامه ی سکوت رژیم در برابر مذاکرات هسته ای؟ آیا ایران قادر خواهد بود با توجه به اختلافات داخلی تا پایان سپتامبر در مذاکرات شرکت کند؟ اهرم های فشار آمریکا بر چین در باره ی ایران چیست؟ و آیا وزیر دفاع آمریکا در سفر به اسرائیل قصد منصرف کردن تل آویو از حمله به ایران را داشت؟
مصاحبه ای اختصاصی داشتیم با سناتور تد کافمن، عضو کمیته ی روابط خارجی سنای آمریکا؛ و گفتگویی با دکتر کنت کتزمن، کارشناس ارشد امور ایران در مرکز تحقیق کنگره.
در بخش دوم کارشناسان برنامه، آقایان آرام حسامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه مانتگمری، بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، و بابک داد، تحلیلگر و وبلاگ نویس، تحولات را زیر ذره بین قرار دادند.

لینک برای دانلود با سرعت پایین و بالا:

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vFRI.wmv

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vbFRI.wmv

لینک وبلاگ بابک داد:

http://babakdad.blogspot.com/

متن کامل مصاحبه ی اختصاصی با سناتور تد کافمن، عضو کمیته ی روابط خارجی سنا و یکی از پنج تنظیم کننده ی طرح موسوم به «قانون ندا»:

سیامک دهقانپور:
«مراسم چهلم کشته شدگان ناآرامی های اخیر بر سر مزار ندا آقا سلطان با خشونت رژیم پاسخ داده شد. واکنش شما به موج تازه ی ناآرامی ها در ایران چیست؟»
سناتور تد کافمن:
«خیلی نگرانم. هم از بابت رفتار خشونت آمیز با مردم و هم نگرانی از اینکه این وضعیت ادامه خواهد داشت. زیرا تنش پیامدهای نحوه ی برگزاری انتخابات و برخورد با مردم کماکان در جامعه موجود است. از رفتار رژیم شگفت زده نیستم اما، نگران اینم که مردم آسیب می بینند و کشته می شوند. به باور من تا یک تغییر سیستماتیک عمده در شیوه ی عمل در ایران پدید نیاید این حرکت های اعتراضی متوقف نخواهد شد.»
سیامک دهقانپور:
«رژیم سی سال مردم را ترغیب می کرد شعار مرگ بر آمریکا سر دهند اینک مردم مرگ بر روسیه و مرگ بر چین را فریاد می زنند. برداشت شما چیست؟»
سناتور تد کافمن:
«این روند طبیعی یک تحول و انقلاب است. آمریکا سالها به عنوان کشوری خوب در دل ایرانیان جای داشته و دارد اما، حکومت می کوشید با آمریکا و ارزش های فرهنگی اش مخالفت کند. امروز نکته ی مهم وجود پرزیدنت اوباما است که در تغییر این نگاه به آمریکا بسیار موثر بوده است.»
سیامک دهقانپور:
«شما در سخنرانی خود زمان تصویب لایحه با اشاره به مشارکت مردم ایران در انتخابات گفتید بطرزی دردناک روشن است که راه بلند دموکراسی به برگزاری انتخابات ختم نمی شود. مخاطبان ما از طریق وبلاگ و فیس بوک می پرسند کنگره چگونه در این راه بلند در کنار مردم ایران خواهد بود؟»
سناتور تد کافمن:
«کنگره قاطعانه و راسخ در کنار مردم ایران ایستاده است. کنگره یکپارچه نگران رویدادها در ایران است و به فکر اینکه چگونه می توانیم مانع خشونت، حبس، سانسور، و بلوکه کردن گردش آزاد اطلاعات شویم. کنگره از هیچ اقدامی در جهت حمایت از مردم ایران در راه دموکراسی فرونگذار نخواهد کرد.»
سیامک دهقانپور:
«حکومت ایران بسرعت لایحه ی شما را محکوم کرد و آن را کمک به اغتشاشگران توصیف کرد. مخاطبان برنامه می پرسند این طرح چگونه عملی خواهد شد؟»
سناتور تد کافمن:
«ماده ی اول؛ سی میلیون دلار برای افزایش برنامه های تلویزیونی فارسی صدای آمریکا به دست شما و رادیو فردا می رساند. ماده ی دوم؛ با تخصیص بیست میلیون دلار، سایت های اینترنتی ای را در اختیار ایرانیان قرار می دهد که در جهت آموزش و اطلاع رسانی استفاده خواهد شد. ماده ی سوم؛ شرکت هایی را که تجهیزات کنترل و شنود در اختیار ایران قرار داده اند مشمول تحریم می کند. و ماده ی چهارم؛ پنج میلیون دلار در اختیار وزارت خارجه قرار می دهد تا بدقت مدارک نقض حقوق بشر را در کل و بویژه پس از انتخابات جمع آوری کند. این تلاشی جدی است و گر چه هنوز به قانون بدل نشده است و مصوبه ی سنا محسوب می شود اما، بخت بسیار بالایی دارد که به قانون کشور بدل شود.»
سیامک دهقانپور:
«شما سیزده سال یکی از اعضای هیات مدیره ی ناظر بر پخش برنامه های رادیویی تلویزیونی موسوم به بی بی جی بودید که صدای آمریکا زیر مجموعه ای از آن است و بیش از سه دهه در کنگره فعالیت کرده اید. مخاطبان برنامه دوست دارند بدانند این مواد قانونی برای آنها چه معنی دارد؟»
سناتور تد کافمن:
«وقتی بودجه ی سال آتی بی بی جی در کنگره تخصیص می یابد طبیعتا منابع مالی بیشتری در اختیار صدای آمریکا قرار می گیرد. پنج میلیون دلار هم به بودجه سال آتی وزارت خارجه افزوده می شود. این برنامه ای بسیار صریح و روشن برای حمایت از مردم ایران است.»
سیامک دهقانپور:
«این برنامه ها دقیقا چه موقع فعال می شوند؟»
سناتور تد کافمن:
«من سی و شش سال درگیر تصویب لوایح بوده ام. روند پر دردسری است. می توانم بگویم زود رخ خواهد داد اما، تاریخ دقیقی نمی توانم بدهم.»
سیامک دهقانپور:
«مخاطبان برنامه می گویند ما تمام تصاویر و اسناد زنده ی رویدادهای اخیر در ایران را برای شما فرستاده ایم دیگر به چه چیزی نیاز دارید؟ و سرانجام چگونه از این مدارک گردآوری شده استفاده خواهید کرد؟»
سناتور تد کافمن:
«گزارش های وزارت خارجه به کنگره امری معمول است. این طبیعتا درخواستی برای تهیه ی گزارشی جداگانه و جامع درباره ی وضعیت حقوق بشر در ایران خواهد بود و از سوی کنگره به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری های بعدی بسیار جدی گرفته می شود.»
سیامک دهقانپور:
«مخاطبان ما می پرسند آیا این برنامه امکانی ایجاد خواهد کرد تا بدون نگرانی از کنترل رژیم با صدای آمریکا تماس اینترنتی یا تلفنی برقرار کرد؟»
سناتور تد کافمن:
«امید ما این است که چنین شود. البته نمی توانیم تضمین کنیم اما، این هدف اصلی لایحه است تا امکان تماس مطمئن با صدای آمریکا را فراهم کنیم. صدای آمریکا درباره ی گزارش رویدادها در ایران بسیار عالی عمل می کند. قصد ما این است که فضای بیشتری برای این فعالیت ها ایجاد کنیم.»
سیامک دهقانپور:
«ماده ی مربوط به جلوگیری از فروش تجهیزات شنود و کنترل به ایران دقیقا چه تبعاتی دارد؟»
سناتور تد کافمن:
« تقریبا همان عملکرد تحریم را دارد. یعنی شرکت های فروشنده ی این تجهیزات به ایران از هر گونه تجارت با کشورها محروم می شوند. بویژه شرکت های وابسته به آمریکا را بابت هر گونه همکاری های مرتبط با سانسور و بلوکه کردن اینترنت در ایران به کل از قرارداد با دولت فدرال محروم می کند.»
سیامک دهقانپور:
«حکومت ایران اخیرا گروهی از زندانیانی را که بدنبال سرکوب اعتراضات مردمی دستگیر کرده بود آزاد کرد و گروهی را هم محاکمه می کند. واکنش رژیم را در این چند هفته چگونه ارزیابی می کنید؟»
سناتور تد کافمن:
«تحلیل رفتار حکومت ایران با توجه به پیچیدگی های تصمیم گیری میان رهبر جمهوری اسلامی، شورای نگهبان، احمدی نژاد، گروهی از روحانیون محافظه کار، و سپاه کار دشواری برای یک ناظر بیرونی است. من به عنوان یک جعبه ی سیاه به آن نگاه می کنم تا ببینم چه از آن بدست می آید. آنچه که روشن است حکومت به یک رشته تصمیم گیری های غلط دست زده است و وقتی شما در این روند می افتید تصمیم گیری های نادرست پیاپی ای انجام می دهید. امید من این است که متنفذین در ایران درک کنند باید جلوی این دور تسلسل تصمیم گیری های غلط را بگیرند و اگر نه رویدادهای ناگواری را شاهد خواهند بود.»
سیامک دهقانپور:
«چین پس از سرکوب تیانانمن مجبور به پذیرش مجموعه ای از تغییرات و اصلاحات شد. فکر می کنید ایران نیز در زیر فشارهای داخلی و خارجی مجبور به پذیرش اصلاحات و تغییرات شود؟»
سناتور تد کافمن:
«واقعا روشن نیست چه اتفاقی خواهد افتاد. آیا سیستم حاکم کنونی به این باور خواهد رسید که ناگزیر از تغییرات جدی است یا گروهی دیگر در یک حرکت انقلابی حکومت را سرنگون و اداره ی امور را بدست خواهند گرفت. وضعیت فعلی ایران بنظر مشابه دیگ آب جوشی است که اگر کسی بخار آن را خالی نکند خواهد ترکید. امیدوارم همانطور که در دوران سقوط دیوار برلین کشورهای اروپای شرقی روند آرام تغییرات را به اجرا گذاشتند مقامات ایران هم درک کنند که ادامه ی این فشار بر مردم بسیار خطرناک است.»
سیامک دهقانپور:
«در سنا موج جدیدی از فشارها برای ممانعت فروش بنزین به ایران آغاز شده است. اسم شما در میان این لایحه که هفتاد و یک سناتور حامی آن هستند دیده نمی شود. علت چیست؟
سناتور تد کافمن:
«درست است من از حامیان این طرح نیستم. سناتور باب کیسی هم لایحه ی مشابهی دارد. مبنای رویکرد من اعتماد کافی به عملکرد دولت پرزیدنت اوباما و روشی است که در برابر ایران در پیش گرفته اند. معاون رئیس جمهوری، وزیر خارجه، و دنیس راس شخصیت های بسیار آگاهی در باره ی ایران هستند. من می خواهم به آنها زمان بدهم و عقیده ندارم افراد متعددی باید در اجرای استراتژی در برابر ایران مداخله کنند. من نهایت احترام را برای سناتور اون بای و سناتور باب کیسی قائلم ولی امیدم این است که رویکرد دولت نتایج مثبتی در بر داشته باشد. من برای دولت کار نمی کنم و نماینده ی مردم ایالتم هستم. اگر لازم باشد به روند تحریم ها خواهم پیوست.»
سیامک دهقانپور:
«پس اگر لایحه آنطور که دیگر اعضای سنا می گویند پایان ماه سپتامبر به رای گذاشته شود شما به آن رای نمی دهید؟»
سناتور تد کافمن:
«نمی دانم شرایط آن موقع چگونه باشد ولی در حال حاضر چنین قصدی ندارم.»
سیامک دهقانپور:
«مخاطبان برنامه می پرسند چطور دولت اوباما با وجود تمام ناآرامی ها در ایران کماکان قصد دارد با این رژیم سر میز مذاکراه بنشیند؟»
سناتور تد کافمن:
«این بازی بسیار پیچیده ای است. طبیعتا دولت اوباما قصد برون رفت از بن بست فعلی را دارد اما، نباید برای این رژیم با رفتار هولناکی که با مردم داشته است کوچکترین احترامی قائل شد. بنظر من مهم است که ایرانیان را در دستیابی به آرمانهایش یاری داد. حفظ خط فاصل در این میان بسیار دشوار است. من سی و شش سال در کنگره کار کرده ام کنگره جای مناسبی برای تعیین تاکتیک های منفرد در برابر کشورها نیست. کنگره باید استراتژی کلی را تعیین کند و انتخاب تاکتیک های روز به روز را برعهده ی دولت فارغ از اینکه از چه حزبی باشد بگذارد.»
سیامک دهقانپور:
«آیا برای پانزده بیست میلیون ایرانی که برنامه های ما را می بینند سخنی دارید؟»
سناتور تد کافمن:«ایرانیان واقعا مردمی بسیار شجاع اند. برای ما دیدن این تصاویر ساده است. اما، بودن در آن موقعیت غیرقابل تصور است. من شجاعت و هوشمندی مردمی که جان و سلامتشان را در این راه در دست گرفته اند و خواهان چیزی بیش از حق رای و انتخاب نیستند تحسین می کنم. دوست دارم به مردم ایران بگویم به آنچه انجام می دهید ادامه دهید تا به جامعه ای آزاد دست یابید. این چیزی است که ما برای شما می خواهیم و تصور می کنم شما هم همین را می خواهید.»

«ایران برای عدم پایبندی به توافقنامه ی پادمان تحت فشار قرار خواهد گرفت»

سیاست آمریکا در حمایت از دموکراسی و جلوگیری از دستیابی ایران به گسترش جنگ افزار هسته ای از موضوعات محوری نشستی در کمیته ی روابط خارجی سنای آمریکا بود. هدف از جلسه بررسی صلاحیت گروهی از مقامات پیشنهادی دولت اوباما از جمله مدیرکل پیشنهادی وزارت خارجه در امور دموکراسی و حقوق بشر و نماینده ی جدید آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی بود.
در نشست کمیته ی روابط خارجی سنا به ریاست سناتور دموکرات باربارا باکسر، رئیس کمیته ی فرعی دموکراسی و حقوق بشر در سنای آمریکا، شش دیپلمات ارشد معرفی شده از سوی پرزیدنت اوباما حضور داشتند. مایکل پوزنر، مدیرکل پیشنهادی امور دموکراسی و حقوق بشر وزارت خارجه، کرن کورنبلو، نماینده ی پیشنهادی آمریکا در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، ارترین کازین، نماینده ی پیشنهادی آمریکا در آژانس غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، کری ان جونز، مدیر کل پیشنهادی وزارت خارجه در امور محیط زیست بین المللی و علوم، دیوید کلیون، نماینده ی آمریکا در یونسکو، و گلن دیویس، نماینده ی آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی، این شش دیپلمات بودند.
مایکل پوزنر، مدیرکل پیشنهادی وزارت خارجه ی آمریکا در امور دموکراسی و حقوق بشر، با نقل تاریخچه ی مبارزات اعضای خانواده اش در برابر استبداد در اروپا گفت دو آموزه ی یکی تلخ و دیگری مثبت زندگی اش این است: حکومت هایی که در دست دیکتاتورها و رهبران عوامفریب قرار می گیرند به وحشیگری های غیر قابل توصیفی دست می زنند اما، افراد شجاعی هستند که می توانند و اغلب نیز در برابر بیدادگری می ایستند و وظیفه ی آمریکا است که به آنها کمک کند.
بحران سیاسی در ایران و چالش های ناشی از برنامه ی هسته ای رژیم از موضوعات مطرح در جلسه بود.
سناتور باربارا باکسر در بخشی از جلسه به نگرانی های ناشی از تولید اورانیوم غنی شده ی کافی برای تولید یک بمب اتم در ایران اشاره کرد و عدم همکاری ایران در ارائه ی اسناد و محدود کردن دسترسی بازرسان به مراکز هسته ای را در آنچه مولفه های نظامی برنامه ی هسته ای ایران خواند به پرسش گرفت.
سناتور باکسر یکی از چالش های جدی پیش روی گلن دیویس، نماینده ی پیشنهادی آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی، را متوقف کردن برنامه ی غیرقانونی هسته ای ایران توصیف کرد و از او پرسید «در صورت کسب رای اعتماد چگونه از پایبندی ایران به تعهداتش بین المللی اش اطمینان حاصل می کنید؟»
گلن دیویس، نماینده ی پیشنهادی آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی، که در صورت کسب رای اعتماد جانشین گرگوری شولتی می شود گفت در همکاری با دیگر کشورها در وین خواهد کوشید ایران را برای پایبندی به تعهداتش بر مبنای توافقنامه ی پادمان تحت فشار بگذارد و از ایران بخواهد از همکاری نیم بند در تحقیقات فراگیر آژانس درباره ی فعالیت های هسته ای اعلام نشده اش دست بردارد.
گلن دیویس تاکید کرد این وضعیت هفت سال است ادامه داشته و نمی تواند تا ابد ادامه داشته باشد.
دیویس گفت دولت اوباما کماکان به سیاست تعامل با ایران پایبند است اما، تصریح کرد تضمینی وجود ندارد که این رویکرد نتیجه بخش باشد.نکته ی مشترک سخنان هر شش دیپلمات حاضر در جلسه تلاش برای تقویت نقش آمریکا در همکاری های بین المللی بود.

آیا طرح «قربانیان سانسور در ایران» همان طرح «ترویج دموکراسی در ایران» دولت بوش است؟

بدنبال اقدام سنای ایالات متحده در تصویب طرح «قربانیان سانسور در ایران» قانونگذاران آمریکایی مذاکرات برای یکی کردن نسخه ی لایحه ی مجلس نمایندگان و سنا را آغاز کرده اند.
تصویب این طرح واکنش های شدید رسانه های وابسته به دولت احمدی نژاد را بدنبال داشته است و آن را تخصیص بودجه برای مخالفان نظام اسلامی توصیف می کنند.
طرح «قربانیان سانسور در ایران» مجموعه ای از چند متمم پیشنهادی اعضای سنای آمریکا است که طی مذاکراتی فشرده یکی شد و ساعات پایانی پنج شنبه شب مورد تصویب تمام یکصد عضو سنای آمریکا قرار گرفت.
این طرح کاملا متاثر از اعتراضات خونین پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران است و سانسور، ارعاب، و اعمال محدودیت بر آزادی بیان، و قطع ارتباط مردم ایران با یکدیگر و با جهان خارج را محکوم می کند.
طرح «قربانیان سانسور در ایران» در سه بخش مجموعا پنجاه و پنج میلیون دلار شامل، سی میلیون دلار برای افزایش پخش برنامه های فارسی رادیویی، تلویزیونی، و اینترنتی صدای آمریکا و رادیو فردا؛ بیست میلیون دلار برای آموزش و تقویت راههای مقابله با سانسور؛ و پنج میلیون دلار برای گردآوری اسناد نقض حقوق بشر بویژه پس از انتخابات؛ تخصیص داده است.
این طرح در نسخه ی بودجه ی مجلس نمایندگان اصلا وجود ندارد و هر چند مذاکرات برای یکی کردن دو نسخه ی بودجه ی آغاز شده است اما، هاوارد برمن، رئیس کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان، پیشتر صراحتا خطاب به مردم ایران گفته بود تردیدی نداشته باشید که مردم آمریکا در کنار شما ایستاده اند.
خبرگزاری فارس طرح سنا را تلاش برای انتشار اخبار تخریبی علیه ایران توصیف می کند. کیهان تهران این طرح را نشانه ی صریح مداخله در امور داخلی ایران عنوان کرده است.
به اعتقاد سناتور جمهوریخواه لیندزی گراهم اینک زمان شتافتن به یاری مردم ایران است و باید مانع دسترسی رژیم به ابزار سرکوب مردم خودش شد. گراهم تاکید می کند آمریکا سابقه ی بلندی در کمک به آزادیخواهان دارد.
طرح سنا همچنین از رئیس جمهوری آمریکا می خواهد حداکثر طی 90 روز گزارشی از شرکت هایی که تجهیزات سانسور و کنترل اینترنت و تلفن های همراه به حکومت ایران فروخته اند در اختیار کنگره قرار دهد.
نوکیا و زیمنس که این تجهیزات را در اختیار ایران قرار داده اند در کانون فشارها برای از دست دادن قراردادهایی بسیار سودآور در آمریکا قرار دارند.
به گزارش رسانه ها، هیات مدیره ی حمل و نقل عمومی لس آنجلس بزرگ رای گیری درباره ی تمدید قرار داد با یک شرکت ایتالیایی را برای ساخت قطارهای متروی در حال گسترش لس آنجلس را به تاخیر انداختند. زیمنس که رقیب اصلی این قرارداد امیدوارست بتواند با شکست شرکت ایتالیایی صدها میلیون دلار سود نصیب خود کند.
سناتور جان مک کین، یکی از تنظیم کنندگان طرح، می گوید همانطور که رژیم بیرحم ایران می کوشد یک جامعه ی بسته در ایران ایجاد کند ما با ارائه ی کمک های تکنولوژیک به مردم ایران می کوشیم جامعه را باز کنیم.
بنا به گزارش ها تقویت برنامه هایی برای پنهان کردن هویت کاربران اینترنتی از سیستم کنترل رژیم از اهداف این طرح است.
سناتور مستقل دموکرات جوزف لیبرمن می گوید ما در چند هفته ی پس از انتخابات در ایران شاهد بودیم چگونه فناوری می تواند به میلیون ها مردم عادی در برابر یک رژیم سرکوبگر قدرت ببخشد.
قانونگذاران آمریکایی همچنین تحریم سنگین فروش بنزین را در صورت عدم پیوستن به مذاکرات هسته ای و متوقف کردن غنی سازی اورانیوم آماده فعال کردن دارند.
رئیس دموکرات کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان با اشاره به دو ماه فرصت باقیمانده به مقامات رژیم هشدار داد ایران باید صدای حرکت عقربه های ساعت را بشنود.
در رسانه های وابسته به دولت در ایران مصوبه ی سنا موسوم به «قانون قربانیان سانسور در ایران» یا «قانون ندا» تلاشی برای حمایت از جریان های ضد انقلاب و آشوب طلب و کمک به سایت های اینترنتی است که به گفته ی آنها به عنوان نسخه های بومی تر صدای آمریکا و رادیو فردا از چند ماه قبل آموزش شیوه های براندازی خاموش را شدت بخشیده بودند.
تفاوت عمده ی مصوبه ی سنا با طرح های دولت بوش در برابر ایران تاکید بر فناوری ضد سانسور است که نوعی حمایت صریح از حقوق بشر محسوب می شود. هدف این طرح از بسیاری جهات با اهداف لایحه ی ترویج دموکراسی در ایران متفاوت است. سال دو هزار و شش وقتی طرح ترویج دموکراسی در ایران به تصویب رسید ابتدا سی میلیون دلار به آن اختصاص داده شد بعد شصت میلیون دلار دیگر اضافه شد اما، بخش عمده ای از آن بودجه مصرف نشد چون یافتن راههایی برای رساندن این کمک ها به فعالان دموکراسی خواه در ایران بدون اینکه از سوی رژیم با اتهامی روبرو شوند بسیار مشکل بود. البته تحولات پس از انتخابات شرایط را در واشنگتن به کلی عوض کرد.
مصوبه ی سنا به دولت اوباما اختیاراتی می دهد تا بتواند پنجاه و پنج میلیون دلار تخصیصی را به نهادهای دیگری درون دولت فدرال منتقل کند.

۱۳۸۸ مرداد ۱, پنجشنبه

سنای آمریکا با اکثریت قاطع لایحه ی قربانیان سانسور در ایران را تصویب کرد

در تفسیر خبر این هفته کوشیدیم به این پرسش ها پاسخ دهیم: آیا مذاکره ی آمریکا با ایران بسود رژیم است یا ضربه ای به آن خواهد بود؟ آیا تحریم ایران تاثیرگذار بوده است؟ اگر نه دلایل آن چیست و تحریم های جدید چه تاثیری می تواند بگذارد؟
مصاحبه ای اختصاصی با سناتور جان مک کین، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته ی نیروهای مسلح سنای آمریکا، داشتیم.
اکبر گنجی، فعال سیاسی و بانی اعتصاب غذا در برابر سازمان ملل متحد، از طریق تماس تلفنی مستقیم از نیویورک محل تحصن درباره ی دستاوردهای این روزه ی سیاسی سه روزه سخن گفت.
در بخش دوم تفسیر خبر کارشناسان برنامه، آرام حسامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه مانتگمری، بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، این تحولات را زیر ذره بین قرار دادند.
متاسفانه نتوانستیم با بابک داد، تحلیلگر و وبلاگ نویس، ارتباط تلفنی برقرار کنیم.
لینک مطلب بابک داد که در برنامه به آن اشاره شد:
http://babakdad.blogfa.com/post-408.aspx

شب گذشته سنای آمریکا با اکثریت قاطع لایحه ای را به تصویب رساند که هدف از آن تقویت توانایی مردم ایران در کسب اخبار و اطلاعات و فایق آمدن بر سانسور الکترونیکی و اقدامات نظارتی رژیم ایران است.
در این لایحه سی میلیون دلار برای گسترش برنامه های فارسی رادیویی و تلویزیونی به ایران؛ تقویت پخش امواج ماهواره و سایت های اینترنتی؛ توسعه ی فناوری هایی برای مقابله با سانسور اینترنتی و بستن ارسال پیامک از طریق تلفن های همراه؛ در نظر گرفته شده است.
بیست میلیون دلار برای صندوق آموزش و تبادلات الکترونیکی برای ایرانیان منظور شده است.
همچنین مصوبه ی کنگره پرزیدنت اوباما را ملزم می کند گزارشی درباره ی شرکت های غیر ایرانی که در سانسور اینترنت رژیم ایران را یاری داده اند در اختیار کنگره قرار دهد.
سنا همچنین پنج میلیون دلار در اختیار وزیر خارجه ی آمریکا می گذارد تا اسناد نقض حقوق بشر در ایران را شامل سرکوب مردم پس از انتخابات ریاست جمهوری جمع آوری کند.
سناتور جان مک کین در تصویب این لایحه تلاش بسیاری به خرج داد.
اما، انگیزه ی تنظیم لایحه ی تشدید تحریم اقتصادی ایران چیست؟
وقتی به بهای متوسط نفت طی ده سال گذشته نگاه کنیم. می بینیم در فاصله ی سالهای دو هزار تا دو هزار و سه بهای نفت حدود بیست و پنج دلار بود. سال دو هزار و چهار به سی و چهار دلار در بشکه؛ سال دو هزار و پنج به چهل و نه دلار؛ سال دو هزار و شش به شصت و یک دلار؛ سال دو هزار و هفت به شصت و هشت دلار؛ و سال دو هزار و نه به نود و چهار دلار در بشکه رسید.
به مخارج واردات ایران نگاه کنیم.
سال دو هزار و سه تا دو هزار و چهار شاهد بیست و هشت میلیارد دلار واردات هستیم. این مبلغ در سال دو هزار و هشت تا دو هزار و نه به هشتاد و پنج میلیارد دلار جهش می یابد.
اگر مقایسه ای میان پرداخت یارانه ها و کمک های دولتی در دوران احمدی نژاد با ابتدای آغاز به کارش داشته باشیم می بینیم سال دو هزار و پنج شاهد نود و هشت هزار میلیارد ریال یارانه و در دو هزار و هشت شاهد دویست و پنجاه و دو هزار میلیارد ریال یارانه ها و کمک های دولتی هستیم.
دولت سالانه چهل و پنج میلیارد دلار یارانه سوخت پرداخت می کند.
طی پنج سال گذشته بهای نفت سالانه سی درصد افزایش داشته است و درآمد سال گذشته سه و نیم برابر درآمد نفتی سال دو هزار و سه بوده است. به این ترتیب درآمد نفتی دولت احمدی نژاد در سال گذشته به تنهایی معادل درآمد نفتی چهار سال اول دولت خاتمی بود. بسیاری معترض اند که این درآمد کجا صرف شده است؟
به گزارش صندوق بین المللی پول اگر بهای نفت در همین سطح فعلی بماند که احتمال می دهند طی چند سال آتی در همین سطح بماند ایران با یک کسری بودجه ی هنگفت روبرو می شود. از این روست که واشنگتن امیدوارست بتواند از طریق تحریم های کمر شکن رژیم را تحت فشار بگذارد.

لینک برای دانلود با سرعت پایین یا بالا:

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vFRI.wmv

ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vbFRI.wmv

متن کامل مصاحبه ی اختصاصی با سناتور جان مک کین، عضو ارشد کمیته ی نیروهای مسلح سنای ایالات متحده، رقیب جمهوریخواه پرزیدنت اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا:

سیامک دهقانپور:
«از متمم های مرتبط با ایران به لایحه ی بودجه ی امور دفاع چه هدفی را دنبال می کنید؟»
سناتور جان مک کین:
«یکی از متمم ها که از اهمیت بالایی برخوردار است بودجه ی پخش برنامه های رادیو تلویزیونی را برای مردم ایران افزایش می دهد و مردم ایران از این طریق همبستگی ما را با خود احساس می کنند. همچنین از طریق متمم دیگری راههایی را برای انتقال اطلاعات در اختیار مردم ایران می گذاریم که از طریق امکانات حکومتی غیرقابل دسترسی است. در عین حال راههایی را برای دور زدن تلاش رژیم ایران در بلوکه کردن اینترنت در اختیار ایرانیان قرار می دهیم. متمم دیگر بیانگر موضع کنگره در این باره است که اگر بزودی مذاکرات هدفمند در راستای برنامه ی هسته ای ایران انجام نگیرد باید بانک مرکزی ایران در نخستین گام تحت تحریم قرار گیرد و تحریم های سنگین دیگری در راه باشد. همچنین فروشندگان بنزین به ایران در این اقدام کنگره تحت فشار قرار می گیرند. بطور کلی کنگره و سنا شب گذشته حمایت خود را از مردم ایران و حق آنها برای دسترسی به اطلاعات بسیار قدرتمندانه بیان کرد.»
سیامک دهقانپور:
«در متمم تحریم های جدید چرا شصت روز فرصت از زمان برگزاری نشست گروه بیست در بیست و چهارم سپتامبر تعیین کرده اید؟»
سناتور جان مک کین:
«قصد ما این است که با دولت همکاری کنیم زیرا پرزیدنت اوباما ضرب الاجلی را در پاییز برای ایران تعیین کرده است تا پیوستن ایران به مذاکرات را بسنجد. از این رو قصد نداریم این فرصت را از دولت بگیریم و بلافاصله تحریم های شدید وضع کنیم.»
سیامک دهقانپور:
«علت تحریم بانک مرکزی چیست؟»
سناتور جان مک کین:
«بانک مرکزی در انتقال منابع مالی برای فعالیت سازمان های تروریستی متعددی نقش داشته است و امید ما این است که این تحریم محدودیت هایی بر فعالیت بانک مرکزی در این راستا اعمال کند.»
سیامک دهقانپور:
«مخاطبان برنامه از طریق وبلاگ و فیس بوک پرسیده اند طرح موسوم به وویس یا قربانیان سانسور در ایران که شما در آن سی میلیون دلار به برنامه های ماهواره ای و بیست میلیون دلار برای استفاده از فناوری جدید اختصاص داده اید چگونه به اجرا گذاشته خواهد شد؟»
سناتور جان مک کین:
«نخست اینکه شاهد افزایش ساعت پخش برنامه های فارسی صدای آمریکا خواهیم بود. نکته ی دیگر حداکثر استفاده از فناوری های جدید برای ایجاد ارتباط با مردم ایران است. ما نمی دانستیم توویتر، یوتیوب و فیس بوک می تواند سه راه عمده ی ارتباطی میان جوانان ایران با مردم در خیابان و ارتباط با ما باشد. این توانایی ها را افزایش خواهیم داد و راههایی را برای گریز از بستن اینترنت برای مردم در نظر داریم. من فکر می کنم تویتر، فیس بوک و یوتیوب ابزار مدرن همان روش هایی است که ما از طریق کمک به چاپ و انتشار اخبار و اطلاعات در اختیار کارگران در گدانسک در لهستان گذاشتیم تا صدای خود را علیه استبداد به دیگران برسانند. آنها آن کمک ها را حیاتی می دانستند و لایحه ی ما هم اینک هر راهی را برای بهبود شبکه ی ارتباطی مردم ایران در نظر خواهد داشت.»
سیامک دهقانپور:
«لایحه ی نهایی چه موقع به رای گذاشته شده و قابل اجرا خواهد بود؟»
سناتور جان مک کین:
«تصور می کنم طی چند هفته ی آینده یا در سپتامبر برای اینکه باید لایحه ی سنا را با نسخه ی لایحه ی مجلس نمایندگان یکی کنیم.»
سیامک دهقانپور:
«مخاطبان برنامه پرسیده اند آیا از این طریق می توان بدون کنترل حکومت به اینترنت دسترسی داشت؟»
سناتور جان مک کین:
«تمام تلاش ما این است که نگذاریم حکومت ایران مانع دسترسی مردم به اینترنت شود.»
سیامک دهقانپور:
«هیلری کلینتون، وزیر خارجه ی آمریکا، می گوید تردید دارد ایران با توجه به چالش های داخلی اش در این فرصت به پیشنهاد آمریکا برای گفتگوی مستقیم و بدون پیش شرط در راستای توقف غنی سازی اورانیوم پاسخ دهد. شما چه فکر می کنید؟»
سناتور جان مک کین:
«نخست از اینکه پرزیدنت اوباما و وزیر خارجه حمایت اخلاقی خود را از حق مردم ایران در برخورداری از یک انتخابات آزاد و عادلانه و حق برپایی تظاهرات صلح آمیز اعلام کردند بسیار خرسندم. تردیدی نیست که مباحثاتی جدی در میان روحانیت حاکم بر سر اینکه اعمال اصلاحات لازم در ایران ضرورت دارد یا نه شکل گرفته است اما، در همین لحظات تلاش های ایران برای دستیابی به قابلیت تولید جنگ افزار هسته ای ادامه دارد. من ضمن اعلام حمایت اخلاقی خود از حقوق مردم ایران معتقدم باید راههایی برای برگرداندن ایران از مسیر برنامه ی هسته ای اش بیابیم و فکر می کنم می توانیم هر دو را توامان انجام دهیم.»
سیامک دهقانپور:
« روسیه به رغم تاکید دولت اوباما بر آغاز دوباره ای در روابط مسکو و واشنگتن تا کنون نشانه ای برای همکاری در تشدید برخورد با ایران نشان نداده است؟»
سناتور جان مک کین:
«من مایلم شاهد این باشم که روسیه درک کند تسلیح خاورمیانه به جنگ افزار هسته ای در جهت منافع بلندمدت اش نیست. تردیدی نیست که دستیابی ایران به سلاح اتمی دیگر کشورهای منطقه را بسرعت به این مسیر سوق می دهد ولی متاسفانه تا کنون هیچ اقدام سودمندی از سوی روسیه در این راستا ندیده ایم و دیمتری مدودیف و ولادمیر پوتین هیچ نشانه ای مبنی بر بکارگیری نفوذ خود بر تهران نمایش نداده اند. از این بابت واقعا متاسفم.»
سیامک دهقانپور:
«پس با این وصف تحریم ها چه نتیجه ای خواهد داشت؟»
سناتور جان مک کین:
«با پایین آمدن بهای نفت تحریم ها تاثیرگذار خواهد بود. اقتصاد نابسامان ایران و گسترش ابعاد نارضایی عمومی که به بالاترین سطوح حکومتی رسیده است بر این روند تاثیر می گذارد زیرا مردم در ایران نه تنها خواهان اصلاحات سیاسی بلکه خواهان اصلاحات اقتصادی اند. تظاهرات در تهران و دیگر نقاط ایران آغاز پایان حاکمیت روحانیون افراطی است و من معتقدم مردم ایران تا اثبات و احقاق حقوق خود ادامه می دهند. هر چند نمی دانم چقدر طول خواهد کشید اما، زیاد طول نمی کشد که مردم ایران از جامعه ای بسیار بازتر برخوردار باشند.»
سیامک دهقانپور:
«گروهی از ایرانیان با درخواست آزادی زندانیان سیاسی و حمایت از معترضین به نتیجه ی انتخابات در ایران سه روز را در برابر سازمان ملل متحد دست به اعتصاب غذا زدند. تظاهرات در ایران و دیگر نقاط جهان ادامه دارد. فکر می کنید این روند به کدام سو می رود؟»
سناتور جان مک کین:
«تظاهرات در سراسر جهان ادامه دارد اما، آنچه که بنظر من اهمیت دارد انتقادات بعضی روحانیون ارشد چون رفسنجانی است. تاکید این روحانیون بر ضرورت اصلاحات از عمق نارضایی نخبگان از دولت احمدی نژاد حکایت دارد. ما از بابت زندانی کردن مردم و کشتار جوانان بشدت متاسفیم. همواره لحظات حیاتی در یک انقلاب یا یک حرکت تغییر فراگیر وجود دارد؛ حمله به زندان باستیل در فرانسه یا حرکت کارگران در گدانسک در لهستان نمونه های چنین لحظاتی اند و فکر می کنم تصویر جانسپردن ندا بر خیابانهای تهران تاثیر ژرفی بر جهان و مردم ایران داشته است و تاریخ نویسان از آن به عنوان نقطه ی تحول در ایران نام خواهند برد.»
سیامک دهقانپور:
«شما طرفداران بسیاری در میان ایرانیان دارید اما، هستند کسانی که معتقدند شما نیات واقعی خود را در حمایت از مردم ایران ابراز نمی کنید و تنها به فکر منافع آمریکا هستید. رژیم ایران هم در باره ی شما گزارش های مختلف درست کرده و شما را متهم می کند که پشت بسیاری از انقلاب های رنگی در دنیا بوده اید. پاسخ شما چیست؟»
سناتور جان مک کین:
«این نگرانی از سویی برای مردم ایران است و از سویی میراثی است که از بنیانگذاران این کشور در روز استقلال آمریکا به ما رسیده است؛ آنجا که می گویند همه ی نوع بشر یکسان خلق شده اند و از حقوقی برابر و غیر قابل انکار برخوردارند. در ابتدای قرن بیستم وقتی مساله ی دفاع از حقوق مردم و برخورداری از دولتی منتخب دوباره در راس مباحثات در آمریکا قرار گرفت ما این وظیفه را در این کشور و در هر جای دنیا برای خود قائلیم که از حقوق مردم دفاع کنیم. من خودم را بخشی از کل جمهوریخواهان و دموکراتهایی چون هری ترومن و رونالد ریگن می دانم که برای حقوق بشر در هر کجای دنیا چه در برمه چه در ایران و چه اروپای شرقی تلاش کرده اند.»

صدای آمریکا ۱۵ میلیون بیننده در ایران دارد

مدیر صدای آمریکا و رادیو آزادی از بامداد امروز در کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شدند تا قانونگذاران در کنگره را درباره ی چالش های پیش روی جریان آزاد اطلاعات بگذارند.
«قدرت نرم و جریان آزاد اطلاعات» عنوان نشست کمیته ی فرعی امور اروپا به ریاست رابرت وکسلر، رئیس دموکرات این کمیته، در کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان است.
وکسلر ضمن محکوم کردن سانسور و ارعاب خبرنگاران در ایران، روسیه و دیگر نقاط جهان گفت حمایت آمریکا از آنهایی که در پی دسترسی به اخبار هستند بسیار حیاتی است. وکسلر گفت انقلاب تویتری در ایران و واکنش خشونت بار حکومت در سرکوب آزادی رسانه ای نشان از این است که جریان آزاد اطلاعات جدی ترین خطر برای رژیم های استبدادی است.
رابرت وکسلر با تقدیر از تلاش های صدای آمریکا و رادیو آزادی تاکید کرد کنگره بودجه ی کافی برای اطمینان از جریان آزاد اطلاعات در اختیار آنان قرار دهد.
دنفورد آستین، مدیر صدای آمریکا، و جفری گدمن، مدیر رادیو اروپای آزاد - رادیو آزادی، در جلسه ی امروز شرکت داشتند.
دن آستین در ابتدا به سابقه ی آغاز فعالیت صدای آمریکا از سال ۱۹۴۲ پرداخت که با پخش برنامه به آلمان در زمان جنگ سرد با این پیام آغاز شد که «ما حقیقت را به شما می گوییم.»
صدای آمریکا با پخش برنامه به ۴۵ زبان مختلف دنیا از طریق برنامه های رادیویی، تلویزیونی، و اینترنتی هر هفته حدود ۱۳۴ میلیون مخاطب در سراسر جهان را به برنامه های خود جذب می کند.
دن آستین اینترنت و خدمات خبررسانی از طریق تلفن همراه و رسانه های اجتماعی را جدیدترین جلودار صدای آمریکا در ایران عنوان کرد و گفت کاملا واقفیم این آینده و جایی است که ما نسل جدید مخاطبان صدای آمریکا را خواهیم یافت.
آستین با اشاره به تظاهرات مردم پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت توجه جهان به این ماجرا واکنش دیکتاتوری ایران علیه صدای آمریکا را بدنبال داشت.
مدیر صدای آمریکا گفت ترافیک وبسایت شبکه ی فارسی خبری صدای آمریکا طی ماه ژوئن، همزمان با تحولات انتخابات، هشتصد درصد افزایش داشته است و در مجموع وبسایت ده و نیم میلیون بار مورد مشاهده قرار گرفته است.
مدیر صدای آمریکا گفت مردم ایران در این مدت روزانه تا سیصد ویدئو، هزاران تصویر، و ای میل فرستاده و هزاران تماس تلفنی با صدای آمریکا داشته اند و صدای آمریکا یکی از نخستین رسانه هایی بود که تصاویر کشته شدن ندا آقاسلطان را در جریان یک تظاهرات پخش کرد.
استین تاکید کرد در طول این روزها با دقت تمام ویدئوها ارسالی را بررسی می کردیم و بدون اطمینان از داشتن منبع دوم آنها را پخش نمی شدند.
بر مبنای یک مطالعه در مارس ۲۰۰۹ شبکه ی تلویزیونی فارسی صدای آمریکا در هر هفته حدود ۱۵ میلیون مخاطب دارد.
دن استین همچنین تاکید کرد برغم تلاش های دولت ایران برای پارازیت افکنی بر برنامه های تلویزیونی ماهواره ای و بلوکه کردن اینترنت ملاها نتوانسته اند مانع دریافت هشت ساعت برنامه های صدای آمریکا شوند.
به اعتقاد مدیر صدای آمریکا مشکلی که رژیم ایران با آن روبروست این است که وقتی به بستن اینترنت اقدام می کند با خطر تعطیل کردن اقتصاد کشور روبرو می شود زیرا مبادلات اقتصادی ایران بسیار به اینترنت متکی است و حتی در هنگام پارازیت افکنی مهندسین صدای آمریکا امواج برنامه ها را چنان به برنامه های تلویزیون دولتی ایران نزدیک می کردند که اگر رژیم می خواست پارازیت بیاندازد تلویزیون خودشان هم غیر قابل دریافت می شد.
بررسی پخش برنامه ها برای کشورهای منطقه ی بالکان، روسیه، اوکراین، گرجستان، ترکیه و یونان، ارمنستان، آذربایجان و ازبکستان بخش دیگری از گزارش مدیر صدای آمریکا به کنگره بود.
جفری گدمن، مدیر رادیو اروپای آزاد - رادیو آزادی، در پاسخ به پرسش اد رویس، عضو جمهوریخواه کمیته، که به لایحه ی تحریم فروشندگان تجهیزات پارازیت افکنی و کنترل اینترنت اشاره داشت به چالش های پیش روی دیپلماسی عمومی پرداخت و گفت روسیه و ایران نسبت به کاربرد قدرت نرم کاملا آگاهی دارند و برای تسخیر روح و روان مردم در این مسیر سرمایه گذاری کافی می کنند. گدمن تاکید کرد نمونه ی جدید آن راه اندازی یک ایستگاه رادیو اف ام از سوی ایران در بوسنی است که به گفته ی آقای گدمن هدف آن ترویج دموکراسی، کثرت گرایی و تساهل نیست.

۱۳۸۸ تیر ۳۱, چهارشنبه

ایران تا اوایل پاییز برای پرهیز از تحریم بنزین فرصت دارد

تاثیر بحران در ایران بر سیاست خارجی آمریکا موضوع نخستین نشست کامل کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره ی ایران بود که در آن از شش کارشناس سرشناس امور ایران دعوت شده بود.
سرعت تحریم یا تعامل با ایران مهمترین چالش مطرح در نشست کمیته بود.
هاوارد برمن، رئیس دموکرات کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، ضمن مروری بر تحولات پنج هفته ی اخیر در ایران گفت اگر سیاست تعامل و تماس با ایران نتیجه بخش نباشد ابتدای پاییز امسال لایحه ی تحریم بنزین به ایران را که به عنوان شمشیر داموکلس بالای سر ایران گرفته بود به رای خواهد گذاشت.
ایلیانا راس لتینن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته، به قدرت گرفتن سپاه و نفوذ آن بر تمام ارکان قدرت در ایران پرداخت و عقب نشینی سپاه در پیگیری برنامه ی جنگ افزار هسته ای را به کل زیر سوال برد. راس لتینن گفت احمدی نژاد نشان داده حاضر به مذاکره بر سر غنی سازی اورانیوم نیست و توصیه کرد بهتر است سیاست واشنگتن بر واقعیت و نه بر امید پایه ریزی شود.
راس لتینن با اشاره به اظهارات هیلری کلینتون، وزیر خارجه ی آمریکا، در تایلند مبنی بر اینکه اگر ایران عقب نشینی نکند آمریکا قابلیت دفاعی متحدانش را تقویت خواهد کرد این پرسش را مطرح کرد که آیا دولت اوباما پیشاپیش یک ایران مسلح به جنگ افزار هسته ای را پذیرفته است.
بی صبری بسیاری در میان اعضای کمیته بر سر تعلل در اعمال تحریم های کمر شکن دیده می شود.
گری اکرمن، رئیس دموکرات کمیته ی فرعی امور خاورمیانه، از حامیان تحریم ایران و منتقد دولت های پیشین آمریکا در عدم اجرای دقیق تحریم ها، در صحبت هایی تامل برانگیز بر توفیق هر تحریم جدیدی سایه ی تردید انداخت و گفت ممکن است برای اعمال تحریم بسیار دیر شده باشد.
دن برتن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته ی فرعی امور خاورمیانه، تاکید داشت لایحه ی تحریم بنزین که تا کنون دویست و شصت نفر از اعضای مجلس نمایندگان پای آن را امضا کرده اند باید هم اینک به اجرا گذاشته شود و نباید تعلل کرد.
ایران حدود چهل درصد از بنزین مصرفی اش را از چندین شرکت اروپایی و هندی خریداری می کند.
شش کارشناس دعوت شده به نشست امروز اتفاق نظر داشتند اینک زمان مناسبی برای تعامل و تماس با ایران نیست. باور بسیاری بر این بود که خامنه ای دیگر تصمیم گیرنده ی نهایی بر سر برنامه ی اتمی نیست.
پتریک کلاوسن، از انستیتو واشنگتن برای خاور نزدیک، با مقایسه ی اوضاع اقتصادی ایران طی سی سال گذشته گفت اینک زمان کاملا مناسبی برای تحریم های شدید است زیرا افکار عمومی ایران تندروها را عامل انزوای اقتصادی ایران خواهند دانست.
اما، سوزان ملونی، کارشناس ارشد مرکز سبان در بروکینگز، با توجه به سابقه ی قاچاق کالاها در ایران نسبت به کارآیی تحریم بنزین ابراز تردید کرد.
عباس میلانی، مدیر مرکز مطالعات ایران در دانشگاه استنفورد، تاکید داشت سنگین ترین تحریمی که می توان با اعمال آن به تغییر رفتار ایران امیدوار بود عدم خرید نفت از ایران است. مایکل روبن، از انستیتو آمریکایی انترپرایز، بر این نکته انگشت گذاشت که حتی اگر آمریکا به توافقی با رژیم برسد روشن نیست آنها به آن پایبند بمانند.
مایکل روبن، انستیتو آمریکایی انترپرایز، بر این نکته انگشت گذاشت که حتی اگر آمریکا به توافقی با رژیم برسد روشن نیست آنها به آن پایبند بمانند و گفت رژیم رویکرد آمریکا را ناشی از ضعف واشنگتن تعبیر می کند.
به باور سوزان ملونی واشنگتن باید برای طیفی از شرایط گوناگون از آمادگی تهران برای مصالحه و امتیاز دهی تا اتخاذ رویکرد تخاصمی آماده باشد تا به تناسب واکنش دهد.
کریم سجادپور، کارشناس موقوفه ی کارنگی برای صلح بین الملل، گفت سی سال طول کشید واشنگتن مشروعیت جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسد درست زمانی که رژیم مشروعیت خود را از دست داده است. سجادپور گفت رژیم برای جلوگیری از جریان آزاد اطلاعات دهها میلیون دلار در هفته برای پارازیت افکنی بر برنامه های صدای آمریکا و بی بی سی فارسی هزینه می کند.
اودری کیتری، از مدیران پروژه ی انرژی ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی ها، با دفاع از استراتژی تحریم گفت تحریم سنگین می تواند محاسبه ی سود و زیان ایران را تغییر دهد. او به نمونه ی لیبی، عراق، و آفریقای جنوبی اشاره کرد و از ضرب الاجل اعلام شده ی هاوارد برمن در ابتدای پاییز برای تحریم بنزین استقبال کرد.

۱۳۸۸ تیر ۳۰, سه‌شنبه

شصت روز ضرب الاجل برای تشدید تحریم ایران

قانونگذاران ارشد کنگره ی آمریکا فشارها بر پرزیدنت اوباما را در راستای آمادگی برای اعمال تحریم های جدید و سنگین اقتصادی علیه ایران آغاز کرده اند.
گروهی از اعضای جمهوریخواه و دموکرات ارشد سنای آمریکا از رئیس جمهوری آمریکا می خواهند در صورت کوتاهی تهران در متوقف کردن مولفه های ظن برانگیز برنامه ی هسته ای اش تا اواخر سال میلادی جاری در نخستین گام بانک مرکزی ایران را مشمول تحریم کند.
سنای ایالات متحده در میانه ی مباحثه و رای گیری بر سر لایحه ی اختیارات بودجه ی امور دفاع برای سال دو هزار و ده با مجموعه ای از متمم ها روبروست.
سناتورهای جمهوریخواه جان مک کین و جان کایل و سناتورهای دموکرات اون بای و جوزف لیبرمن با ارائه ی متممی به این لایحه موسوم به S. 1390 از پرزیدنت اوباما می خواهند در صورتی که تهران پیشنهاد مذاکره ی مستقیم را تا پیش از نشست گروه بیست در بیست و چهارم سپتامبر نپذیرفته یا در توقف برنامه ی غنی سازی و بازپردازش اورانیوم کوتاهی کرده باشد طی شصت روز تحریم های جدید و سنگینی را علیه ایران اعمال کند.
سناتور جان مک کین، عضو ارشد کمیته ی نیروهای مسلح سنا، با اشاره به گذشت زمان بدون وقوع تحولی خاص می گوید این متمم نشانگر این است که رژیم ایران باید بسرعت مسیرش را عوض کند یا برای ادامه ی بی اعتنایی به جامعه ی جهانی با تحریم های کمرشکن روبرو شود.
بعضی تحلیلگران معتقدند در بدترین سناریو احتمال دارد ایران طی شش ماه تا یک سال آینده بتواند مواد لازم برای تولید یک بمب اتم را بدست بیاورد.
سناتور جان کایل، قائم مقام رهبری اقلیت جمهوریخواه در سنا، در بیانیه ای می گوید فارغ از اینکه تعامل رو در رو با ایران به نتیجه ای برسد یا نه تردیدی نیست که زمان اهمیت حیاتی دارد.
به باور سناتور کایل ایران از گذشت هر روز برای تکمیل برنامه ی جنگ افزار هسته ای اش استفاده می کند.
شماری از کارشناسان می گویند پیشنهاد تعلیق در برابر تعلیق با توجه به افزایش روز افزون سنتریفیوژهای غنی سازی اروانیوم در ایران بسرعت معنای خود را از دست می دهد.
سناتور دموکرات مستقل جوزف لیبرمن، رئیس کمیته ی امنیت ملی سنا، می گوید از رویکرد تماس مستقیم با ایران حمایت می کند اما، تاکید دارد رهبران ایران باید درک کنند زمان این پیشنهاد محدود است.
سران گروه هشت در ایتالیا توافق کردند در نشست آتی گروه بیست در پیتزبورگ پنسیلوانیا که در آستانه ی نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار می شود میزان همکاری ایران را مورد ارزیابی قرار دهند.
اعضای سنا می گویند پرزیدنت اوباما تنها در شرایطی می تواند از تحریم های جدید آمریکا علیه ایران چشم پوشی کند که شورای امنیت تحریم های شدیدتری را تا پایان سال میلادی جاری وضع کرده باشد.
محمود احمدی نژاد تا کنون هیچ نشانه ای مبنی بر آمادگی برای توقف غنی سازی اورانیوم نشان نداده است اما، بدنبال بحران داخلی در ایران و در پی موضع گیری گروه هشت از آماده کردن بسته ی پیشنهادی برای مذاکرات هسته ای خبر داد.
سناتور دموکرات اون بای، عضو متنفذ کمیته ی اطلاعات و نیروهای مسلح سنا، به آیت الله خامنه ای توصیه می کند از فرصت تاریخی پیشنهاد شده توسط پرزیدنت اوباما برای بازگشت ایران به آغوش جامعه ی جهانی استفاده کند.
سنا متمم دیگری را در دست دارد که از رابرت گیتس، وزیر دفاع، می خواهد در مشورت با هیلری کلینتون، وزیر خارجه، تیموتی گایتنر، وزیر خزانه داری، و دریاسالار دنیس بلیر، مدیر اطلاعات ملی، حداکثر طی نود روز گزارشی از توانایی حکومت ایران در کنترل مکالمات و مکاتبات اینترنتی مردم ایران به کنگره ارائه دهد.
متمم خواستار معرفی پنج فرد حقیقی و حقوقی است که بیشترین تجهیزات شنود و کنترل اینترنت را در اختیار ایران قرار داده اند.
سنا در بودجه ی مصوب امور خارجی که هنوز با نسخه ی مصوب مجلس نمایندگان یکی نشده است تخصیص چهل میلیون دلار برای برنامه هایی در جهت حمایت از اصلاحات در ایران و مقابله با نفوذ ایران در خاورمیانه را پیشنهاد کرده است. در لایحه ی سنا آمده است کمیته از خواست مردم ایران برای برخورداری از دولتی نماینده ی مردم آن کشور حمایت می کند و نسبت به افزایش عدم مشروعیت روحانیون حاکم و مقامات وابسته شان در ایران و دیگر نقاط آگاهی دارد.
البته مذاکرات میان دو مجلس ادامه دارد و روشن نیست این بند در نسخه ی نهایی لایحه به همین شکل باقی خواهد ماند یا نه.
اجرای تحریم های مصوب کنگره علیه ایران ابعاد جدیدی یافته است.
ویلیام تامسن، بازرس مالی شهر نیویورک، دیروز در حالی که سناتور دموکرات چارلز شومر را در کنار خود داشت از فروش حدود یازده میلیون دلار از سرمایه صندوق های بازنشستگی آن شهر در دو شرکت طرف همکاری با ایران خبر داد.
این حرکتی در جهت اقداماتی است که از شهر لس آنجلس و پانزده ایالت دیگر آغاز شده است. دو شرکت که سرمایه ها از آنها خارج می شود پترو چین و شرکت نفت و گاز طبیعی هند اند. ویلیام تامسن گفت به اعضای هیات مدیره صندوق های بازنشستگی توصیه کرده است سرمایه های خود را از هشت شرکت دیگر طرف قرارداد ایران خارج کنند.
سناتور شومر به خبرنگاران گفت هر کجا رژیم از لحاظ اقتصادی تحت فشار قرار می گیرد امید ما این است که موضع مردم تقویت شود.

۱۳۸۸ تیر ۲۹, دوشنبه

مسکو و بحران در ایران

تاثیر بحران پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بر سیاست خارجی آمریکا در قبال تهران در دستور کار کنگره ی آمریکا قرار می گیرد. کنگره در طول بیش از یک ماه گذشته بدقت رویدادها در ایران را زیر نظر داشته است و چند لایحه را در باره ی ایران در دست بررسی دارد.
کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، به ریاست هاوارد برمن، تنظیم کننده ی لایحه ی تحریم فروش بنزین و فرآورده های نفتی، این هفته میزبان چندین نشست پیاپی مربوط به ایران است. تحریم، اطمینان از جریان آزاد اطلاعات، و نقش روسیه در بحران در ایران در کانون نگاه کنگره قرار دارد.
نارضایی مردم در ایران از نقشی که مسکو در بحران چند هفته ی گذشته پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازی کرد در شعارهای مردم در خیابانها تجلی یافته است.
مایک مک انتایر، عضو دموکرات کمیسیون امنیت و همکاری اروپا در کنگره ی ایالات متحده، که اخیرا نشستی را با هدف بررسی رابطه ی بحران در ایران با تحولات در کشورهای استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی سابق برگزار کرد، می گوید اینکه آیت الله خامنه ای به غرب هشدار داد ایران گرجستان دیگری نیست نشان می دهد گسترش ابعاد اعتراضات مردم به انتخابات هولناک ترین کابوس رژیم های سرکوبگر است و از این رو جای شگفتی نیست که دیمتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه، با سرعت پیروزی محمود احمدی نژاد را در همان روزهای اوج تنش در ایران تبریک بگوید و در حرکتی در تضاد با رویکرد پرزیدنت اوباما در قاهره تاکید کند روسیه مخالف تلاش های غرب برای ترویج دموکراسی در جهان اسلام است.
دیوید کریمر، مدیرکل پیشین حقوق بشر وزارت امور خارجه ی آمریکا، در گزارش خود به کنگره می گوید رهبری تمامیتخواه روسیه در پی ظهور ولادمیر پوتین بشدت در پی ایجاد سیستمی در منطقه بوده است تا امکان هر گونه انقلاب رنگی را به حداقل برساند.
کارشناسان معتقدند تحولات در ایران از یک سو به تهییج دموکراسی خواهان در منطقه می انجامد و از سویی حکومت های منطقه را به پیروی از الگوی همدیگر در سرکوب سریع و شدید سوق می دهد.
به باور کریمر رویدادها در آذربایجان، قزاقستان، ارمنستان، و بویژه قرقیزستان که این هفته در آستانه ی انتخابات خود به تدابیری در راستای مرعوب کردن منتقدان و کنترل رسانه ها دست زده است نشانگر شدت یافتن خودکامگی و سرکوب شدید هر گونه اعتراضی است.
جلوگیری از امکان دریافت برنامه های صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد الگوی مشابهی است که نمونه ی آن در این کشورها چون ایران دیده می شود.
مدودیف خود در آستانه ی دیدار با پرزیدنت اوباما تاکید کرده بود با هر گونه تشدید تحریم ایران مخالفت دارد زیرا مسکو خواهان یک ایران باثبات است.
به باور جنیفر ویندزور، مدیر خانه ی آزادی، روسیه چه در درون مرزهای خود و چه در میان همسایگانش نقش رهبری را در تضعیف دموکراسی بدست گرفته است.
ویندزور به قانونگذاران آمریکایی گفت سه ویژگی مشترک در میان تحولات در ایران و دیگر کشورهای منطقه می بیند.
نخست، کنترل جریان اطلاعات از راههای سنتی و از طریق هدف قرار دادن اینترنت و تلفن های همراه؛ دوم، وضع قوانین سختگیرانه و اعمال روش های ارعاب با هدف محدود کردن قابلیت شهروندان برای سازماندهی؛ و دست آخر، تلاش برای کنترل شدید برگزاری انتخابات از طریق محدود کردن گزینه ها، سوء استفاده از امکانات دولتی، پر کردن صندوق های رای، و سرکوب معترضین.
استیون بلنک، استاد امور امنیت ملی در کالج جنگ در آمریکا، به اعضای کمیسیون امنیت و همکاری اروپا در کنگره گفت آنچه در ایران شاهد آن بوده ایم که کماکان نیز ادامه دارد تنها بخشی از یک جنبش بین المللی است و سرکوب مسلمانان در چین گوشه ای دیگری از این تصویر است.
به اعتقاد پروفسور بلنک حکومت ایران با لگدمال کردن مشروعیت اش در واقع حکم مرگ خود را امضا کرد. این کارشناس امور استراتژیک می گوید نتیجه ی تحولات در ایران این خواهد بود که تهران با امید به ادامه ی حمایت پکن و مسکو تمایل کمتری به همکاری و تعامل جدی با غرب بر سر برنامه ی هسته ای اش نشان خواهد داد.
کارشناسان متفق القول اند که سرکوب اعتراضات مردمی نمی تواند در بلندمدت نتیجه بخش باشد و با توجه به سابقه ممکن است طی چند هفته، تا چند ماه یا چند سال اعتراضات مردم به تغییر دولت بیانجامد.
این هفته جلسات متعددی درباره ی ایران در کنگره برنامه ریزی شده است.
بامداد چهارشنبه نشستی با حضور شش کارشناس برجسته ی ایران به دعوت هاوارد برمن، رئیس دموکرات کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان، برگزار می شود.
ساعتی پیش از این نشست، ایلیانا راس لتینن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته ی امور خارجی، با دعوت از الیوت ابرامز، معاون پیشین امنیت ملی کاخ سفید، و جان بولتون، معاون پیشین کنترل تسلیحات وزارت خارجه ی آمریکا و سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد، جلسه ای غیرعلنی را برای اعضای کمیته برنامه ریزی کرده است.
راس لتینن در بیانیه ای می گوید آمریکا بیش از این نمی تواند سیاست انتظار برای یافتن یک مشوق جادویی را به امید تغییر سیاست ایران تحمل کند و بدون تاخیر باید شریان اقتصادی رژیم را قطع کرد.
روز پنج شنبه هم رابرت وکسلر، رئیس دموکرات کمیته ی فرعی امور اروپا، از دن استین، مدیر صدای آمریکا، و جفری گدمن، مدیر رادیو آزادی، دعوت کرده است تا مساله ی چالش های پیش روی جریان آزاد اطلاعات مورد بررسی قرار گیرد.

۱۳۸۸ تیر ۲۶, جمعه

رهبران ایران و «بحران اعتماد»

در برنامه ی امشب کوشیدیم به سه پرسش پاسخ دهیم: آیا دولت احمدی نژاد می تواند اعتماد از دست رفته ی مردم ایران و جامعه ی جهانی را بازگرداند؟ ایران از فرصت موجود برای گفتگو با آمریکا چگونه استفاده خواهد کرد؟ و آیا تعامل با ایران به تغییر سیاست هایش می انجامد؟
مصاحبه ای اختصاصی با سناتور لیندسی گراهم، عضو جمهوریخواه کمیته ی نیروهای مسلح سنای آمریکا، داشتیم و کارشناسان برنامه، آقایان آرام حسامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه مانتگمری، بابک داد، تحلیلگر و وبلاگ نویس از ایران، و محسن سازگارا، مدیر مرکز تحقیقات ایران معاصر، این تحولات را زیر ذره بین قرار دادند.



لینک برای دانلود با سرعت بالا یا پایین:


ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vFRI.wmv


ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vbFRI.wmv


متن کامل مصاحبه با سناتور لیندسی گراهم، عضو کمیته ی نیروهای مسلح و امور قضایی سنای آمریکا، یکی از تنظیم کنندگان دو لایحه ی جدید در سنا درباره ی ایران:


سیامک دهقانپور:
«با توجه به حساسیت هایی که نماز جمعه ی این هفته ایجاد کرده است برای آقای هاشمی رفسنجانی و میر حسین موسوی چه نقشی در این مقطع سرنوشت ساز قائلید؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«من علاقه ای ندارم رهبر آینده ی ایران را انتخاب کنم و این هیچ ربطی به من ندارد. اپوزیسیون رژیم اینک یک فرد نیست جوانهایی اند که برای اعتراض پا به خیابان می گذارند. فکر نمی کنم از این پس دیگر مساله ارتباطی به یک فرد خاص داشته باشد موضوع آینده ای بهتر برای ایران است. البته رهبران اپوزیسیون بسیار شجاعانه عمل کرده اند و جانشان را به خطر انداختند. نزدیکان و اعضای خانواده شان به زندان انداخته شدند. امیدوارم تلاش های مردم ایران و این جوانهای شجاع توسط رهبران خردمند و مدبر ایران دنبال شود و به صدای مردم گوش دهند. رفسنجانی می تواند تاثیر ژرفی بر تحولات بگذارد. اما، تنها یک مرکز قدرت می تواند سرنوشت بهتری را برای ایران رقم بزند و آن نیروی جوانان است. اگر من رهبری سیاسی در ایران بودم خودم را به این مرکز قدرت متصل می کردم؛ و رهبرانی که چنین شجاعتی و قدرتی داشته باشند که ندا را مبنای حرکت خود قرار دهند مورد استقبال جهان خارج قرار خواهند گرفت و توانایی بهتری برای رهنمون کردن ایران به سوی کامیابی کشور خواهند داشت. خطاب به رهبران اپوزیسیون که در پی این هستند که باید چه کنند و به چه مسیری بروند می گویم در کنار مردم باشید هرگز به خطا نخواهید رفت. البته رفسنجانی و موسوی از وزن سیاسی بالایی در درون ایران و در جهان خارج برخوردارند.»
سیامک دهقانپور:
«محمود احمدی نژاد در مشهد بار دیگر غرب را محکوم کرد که قصد ایجاد اختلافات داخلی در ایران داشته است. گذشته از این لفاظی ها فکر می کنید رهبران رژیم برای کسب مشروعیت به مصالحه ای دست بزنند؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«تاکتیک هایی که احمدی نژاد بکار گرفته چه در برخورد با مردم ایران و چه لفاظی های تهدیدآمیزش همه برای ماندن بر سر قدرت است و این روش دستیابی ایرانیان به آینده ای بهتر را غیرممکن می کند. رهبری ایران بدست مردم ایران و نه توسط من به حاشیه رانده شده است. احمدی نژاد ممکن است برای حرفهایم ارزشی قائل نباشد البته وظیفه ی من هم این نیست که حکم به برکناری او بدهم و برای کسی مخالف او کمپین کنم اما، آنگونه که اینها طی انتخابات رفتار کردند امکان انتقال ایران به یک مرحله ی نوین توسعه ی اقتصادی را بسیار محدود و غیرممکن کرده است. من بشدت تحت تاثیر شجاعت جوانهای ایران قرار گرفته ام واقعا دیدن این تصاویر مرا تکان داد و به خودم گفتم آیا من چنین شجاعتی دارم که همه چیزم را به خطر بیندازم و در حالی پا به خیابان بگذارم که بدانم ممکن است به خانه بازنگردم. این روزها احترام من برای مردم ایران بسیار بیشتر شده است. من اجازه نمی دهم آقای احمدی نژاد ایران را برای من تعریف کند... البته نباید فراموش کنیم که این آمریکا بود که از سرنگونی دولت منتخب مردم در دوران محمد مصدق حمایت کرد. هر گاه که ما از حکومت های سرکوبگر و خودکامه حمایت کردیم نتایج بدی را بدنبال داشت و هر موقع آمریکا در پی حرکت قاطع مردم و آزادیخواهی ایستاده است نتایج بهتری را در بر داشته است. جان کلام اینکه من کار زیادی از دستم برنمی آید اما، به آنچه در توان دارم دست می زنم تا به مردم ایران کمک کنم آزادانه به اینترنت دسترسی داشته باشند و در برابر رژیمی که در برابر مردمش می ایستد ساکت نخواهم نشست.»
سیامک دهقانپور:
«گروهی از مخاطبان برنامه می پرسند سرنوشت لایحه ی تحریم بنزین چه شد؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«آنچه من از مردمی که در پس پرده ی آهنین زندگی کرده اند شنیده ام این است که هر چه ما قاطعانه تر در برابر رژیم عمل کنیم آنها امیدوارتر می شوند. امیدوارم سیاستمدارانی چون من در آمریکا و دیگر نقاط جهان به این نتیجه برسند که اینک زمان اعمال فشار اقتصادی است. مردم در خیابان های تهران این را می دانند که اینک زمان تقویت رژیم نیست بلکه زمان مجازات این رژیم برای آنچیزی است که بر سر مردم آورده اند و تحریم بنزین راه خوبی برای تغییر است.»
سیامک دهقانپور:
«نقش روسیه را در این مقطع چگونه می بینید؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«من بسیار متاسفم که روسیه و چین تصمیم گرفته اند بجای حمایت از مردم ایران در پشت این رژیم بایستند. امیدوارم آنها دریابند که یک ایران آزاد بسود منافع مسکو است. ایرانیان نقاط بسیاری در تاریخشان برای مباهات دارند متاسفانه اینک ما در دوره ی تاریک تاریخ ایران هستیم و من خواهان تابش نور هستم.»
سیامک دهقانپور:
«لایحه ی جدیدی که شرکت های فروشنده ی فناوری های شنود مکالمات و مکاتبات اینترنتی به ایران را مشمول مجازات هایی می کند می پرسم لایحه در چه مرحله ای است و هدف از آن چیست؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«آنچه من به همراه سناتور دموکرات چاک شومر در پی آن هستیم این است که فناوری های جدید علیه مردم ایران مورد استفاده قرار نگیرد. لایحه ی ما می گوید هر شرکتی که تجهیزات سرکوب اینترنتی را برای جلوگیری از تماس مردم ایران با همدیگر و با جهان بیرون در اختیار رژیم ایران قرار دهد از انجام معاملات با آمریکا محروم می شود. بدترین کاری که می توان کرد این است که مشتاقان آزادی در ایران را از آزادی ها محروم کرد. امید جهان آزاد این است که مردم ایران در عین اینکه قادر به ایجاد ارتباط اینترنتی با هم باشند بتوانند آینده ای بهتر را برای خود رقم بزنند. من ایرانیانی را که با علم به اینکه ممکن است کشته شوند اما برای تغییر پا به خیابان می گذارند ستایش می کنم. در کشور من، آمریکا، هم تغییر بسادگی بدست نیامد. مبارزان جنبش حقوق مدنی جان دادند تا آمریکا به کشوری بهتر برای آمریکاییان آفریقایی تبار بدل شود. کشور ما با دست زدن به خطر بریدن از استعمار بریتانیا شکل گرفت. من با دیدن تصاویر محدودی که از ایران می رسد به خودم می گویم خدایا چه مردم دلیری.»
سیامک دهقانپور:
«با توجه به دو هزار قراردادی که زیمنس با دولت آمریکا دارد همکاری نوکیا و زیمنس با ایران در فروش تجهیزات شنود و کنترل اینترنت که برای بازداشت آزادیخواهان مورد استفاده قرار گرفت برای آنها چه پیامدهایی به همراه خواهد داشت؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«امیدوارم عواقب آن سنگین و زودرس باشد. این شرکت ها هیچ خدمتی به جهان آزاد نمی کنند. لایحه ی ما حامیان بسیاری در دو حزب دارد. سناتور شومر دموکرات لیبرالی از نیویورک و من جمهوریخواهی محافظه کار از کارولاینای جنوبی ام و هر دو به مساله به یک شکل نگاه می کنیم. اکثریت در آمریکا از راست و چپ می دانند مردم ایران از دست حکومتشان بستوه آمده اند. این وظیفه ی من نیست و به من هیچ ربطی ندارد که به مردم ایران بگویم چگونه حکومتی داشته باشند اما، وقتی مردم برای اعتراض به سرکوب و رژیمی که خارج از معیارهای بین المللی عمل می کند پا به خیابان می گذراند وظیفه ی ما است که با صدای رسا از آنها حمایت کنیم و در کنارشان بایستیم و اطمینان بیابیم شرکت هایی که به این رژیم کمک می کنند باید بهای آن را بپردازند.»
سیامک دهقانپور:
«بسیاری از مخاطبان از طریق بلاگ و فیس بوک از شما پرسیده اند لایحه ای که شما باتفاق سناتور مک کین و سناتور لیبرمن بر روی آن کار می کنید چه موقع امکان استفاده از اینترنت را بدون مداخله ی حکومت فراهم می کند؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«ما در حد توان عمل می کنیم. آنچه اتحاد جماهیر شوروی را به سقوط کشاند قابلیت مردم برای ایجاد ارتباط با یکدیگر بود. وقتی پاپ علیه کمونیسم ایستاد؛ زمانی که پرزیدنت ریگان در انتقاد از کمونیسم سخن گفت؛ راههایی بود تا مردم در شوروی این گفته ها را بشنوند. به باور من امروز قویترین ابزار برای آزادی و بزرگترین تهدید برای حکومت های خودکامه اینترنت است. از این رو لایحه ی ما می کوشد شرایطی ایجاد کند که مردم ایران از اینترنت چیزی فراتر از تبلیغات حکومت سرکوبگر ایران را دریافت کنند و امیدوارم طی سال جاری و بزودی آن را در کل سنا به رای بگذاریم.»
سیامک دهقانپور:
«هیلری کلینتون، وزیر خارجه ی آمریکا، روز چهارشنبه گفت دولت کماکان آماده ی تعامل با ایران است اما، زمان عمل به آن اینک است و این پنجره ی فرصت تا ابد باز نخواهد بود. شما فکر می کنید از طریق تعامل بتوان رفتار رژیم را تغییر داد؟»
سناتور لیندسی گراهم:
«شاید من اشتباه می کنم زیرا در واشنگتن یا کارولاینای جنوبی نشسته ام و از بیرون به اوضاع نگاه می کنم ولی فکر می کنم ایران برای همیشه تغییر کرده است و راه بازگشتی وجود ندارد. اگر ما با این رژیم بر سر میز مذاکره بنشینیم آیا علیه مردم ایران مذاکره می کنیم؟ اعتقاد من این است که رژیم محبوبیت خود را در میان مردمش از دست داده است و تنها دلیل بر سر کار ماندن آنها استفاده از زور و خشونت و سرکوب اینترنتی است. این مردم ایران و نه لیندسی گراهم است که باور دارند انتخابات به سرقت رفته است. هر ناظر بیطرفی این را درک می کند که انتخابات فاقد مشروعیت بوده است. آنهایی که ندا را در خیابان کشتند همانهایی هستند که انتخابات را ربودند. با تمام احترامی که برای وزیر خارجه و پرزیدنت اوباما قائلم اما، ما با چه کسی مذاکره می کنیم؟ با افرادی که تنها بدلیل ارعاب قدرت را در دست دارند. من ترجیح می دهم وقت و انرژی مان را صرف کمک به مردم ایران کنیم که خواهان تغییر دولت هستند؛ نه با کمک های نظامی بلکه تنها با اطمینان از اینکه اینترنت را به روی مردم نمی بندند. بسیار قابل توجه است که آنچه در ایران رخ می دهد هیچ ربطی به سیاستمداران در آمریکا یا بریتانیا یا هیچ نیروی خارجی ندارد. آنچه که در ایران بر این مردم بزرگ با این تاریخ فوق العاده غنی می گذرد این است که مردم دیگر تحمل دولت ناکارآمد، روش های سرکوبگرانه، و ناتوانی از رقم زدن سرنوشت خود را ندارند. از این رو من به هیچ وجه قصد ندارم به افرادی که محبوبیت شان را در میان مردمشان از دست داده اند مشروعیت ببخشم.»

در گفتگو با سناتور گراهم شرکت کنید

در برنامه ی این هفته ی تفسیر خبر جمعه شب مصاحبه ای اختصاصی با سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهم، یکی از تنظیم کنندگان لایحه مجازات شرکت های فروشنده ی تجهیزات کنترل مکالمات و مکاتبات اینترنتی به ایران، خواهم داشت. هدف اصلی لایحه تحریم تمامی شرکت های مخابراتی بین المللی است که فناوری شنود تلفن های دستی، کنترل ایمیل، تویتر و فیس بوک، و بلوکه کردن امواج ماهواره در اختیار ایران قرار دهند.
سناتور گراهم، سناتور جان مک کین و سناتور جوزف لیبرمن همچنین در حال تهیه و تنظیم لایحه ی دیگری هستند که قصد دارد موانع سانسور اینترنتی را از پیش پای جوانان ایرانی بردارد.
برای شرکت در این گفتگو پرسش های خود را هر چه سریعتر بفرستید.

«الان زمان مشارکت ایران در خط لوله ی گاز ناباکو نیست»

کمیته ی روابط خارجی سنای ایالات متحده امروز با حضور چهار تن از مدیران ارشد وزارت خارجه ی آمریکا تاثیر افزایش بهای نفت را بر ثبات، تروریسم، و اختلال اقتصادی در منطقه و جهان مورد بررسی قرار می دهد.
مناطق بزرگ تولید کننده ی انرژی جهان در دریای خزر، خلیج فارس و شمال آفریقا در کانون نشست امروز قرار داشت.
در نشست امروز کمیته ی روابط خارجی سنا؛ ریچارد مورنینگستار، فرستاده ی ویژه ی وزارت خارجه در امور انرژی اروپا آسیا، ویلیام هادسن، کفیل معاون مدیرکل وزارت خارجه در امور خاور نزدیک، ریچارد شمیرر، سفیر آمریکا در عمان، و فیلیپ کارتر، معاون مدیرکل وزارت خارجه در امور آفریقا، حضور دارند.
سناتور دموکرات جان کری، رئیس کمیته ی روابط خارجی سنا، معتقد است هر چند بهای نفت مدتی پایین بوده است اما، پیش بینی می شود بین دو هزار و ده و دو هزار و سیزده بهای نفت بار دیگر بشدت بالا برود.
آمریکا روزانه دوازده میلیون بشکه نفت وارد می کند. به گفته ی سناتور کری با جایگزین کردن گاز و مصرف بهینه انرژی می توان تا سال دو هزار و بیست یازده میلیون بشکه در روز تقاضا برای نفت را کاهش داد.
پرزیدنت اوباما عهد کرده است برای حفظ امنیت آمریکا وابستگی این کشور به نفت خاورمیانه را از میان ببرد. آمریکا حدود 21.6 دهم درصد از نفت خود را از عربستان،الجزایر، عراق و کویت در خاورمیانه وارد می کند.
بهای نفت مدتی است در حدود شصت دلار باقی مانده است. بسیاری از اعضای کنگره معتقدند پایین نگاه داشتن بهای نفت یکی از مهمترین راههای ضربه زدن به اقتصاد ایران است و می تواند به تغییر رفتار رژیم ایران کمک کند.
خط انرژی ناباکو از موضوعات مطرح بود.
ریچارد مورنینگستار و سناتور ریچارد لوگر در امضای توافقنامه ی خط لوله ی ناباکو در ترکیه به نمایندگی از آمریکا در آنکارا حضور داشتند. این خط لوله وابستگی اروپا به گاز روسیه را بسیار کاهش خواهد داد. این خط نفت دریای خزر و عراق را به اروپا می رساند اما، ایران در حال حاضر در آن نقشی ندارد.
ریچارد مورنینگستار که در مذاکرات ناباکو حضور داشت در پاسخ به پرسشی درباره ی موضع کشورهای شرکت کننده در توافق و نظر دولت آمریکا درباره ی مشارکت ایران در این خط لوله ی گاز گفت بعضی کشورها خواهان مشارکت ایران هستند اما، ما مخالفیم زیرا در تلاش برای تماس ها با ایران هیچ پاسخ مثبتی نگرفته ایم و نمی دانیم تحولات پس از انتخابات در ایران چه تاثیراتی خواهد گذاشت. دیپلمات ارشد وزارت خارجه سپس تاکید کرد اگر ایران تصمیم بگیرد نگرانی های ما را بویژه در حوزه ی برنامه ی هسته ای رفع کند آنوقت ایران از مشارکت در این خط لوله سود خواهد برد.
مورنینگستار تاکید می کند الان مطلقا بدترین زمان برای ترغیب به مشارکت ایران است در حالی که مطلقا چیزی در برابر دریافت نمی شود.
آمریکا تحریم هایی را در بخش انرژی ایران وضع کرده که شرکای آمریکا را در صورت مشارکت با ایران مورد تحریم های سنگین قرار می دهد.
در سایه ی طرحهایی برای افزودن یک میلیون و هشتصد و پنجاه هزار بشکه نفت به تولید روزانه ی نفت عراق؛ نوری المالکی، نخست وزیر عراق، عهد کرده است نیمی از ظرفیت خط لوله ی گاز به اروپا را عراق تامین کند.
باید توجه داشت ذره ای از انرژی این خط لوله نصیب آمریکا نمی شود بلکه آمریکا در پی اطمینان از امنیت انرژی است.
نقش چین در رقابت برای انرژی با آمریکا موضوع بحث بود.
دوشنبه ی این هفته وزارت نفت ایران از توافقی با پکن برای یک سرمایه گذاری چهل میلیارد دلاری در پالایشگاههای تولید بنزین ایران خبر داد. ایران روزی صد و سی هزار بشکه بنزین وارد می کند. البته هنوز چین این توافقنامه را امضا یا تائید نکرده است.مقامات دولت از جستجوی راههایی برای مشارکت چین و آمریکا در بخش انرژی صحبت می کردند.

۱۳۸۸ تیر ۲۴, چهارشنبه

آیا تشدید تحریم ها به تغییر رفتار ایران منجر می شود؟

مقامات ارشد وزارت دفاع و انرژی دولت اوباما امروز در برابر کمیته ی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شدند تا درباره ی همکاری این دو وزارتخانه در مقابله با نسل جدید تهدیدهای ناشی از گسترش جنگ افزار کشتار جمعی به قانونگذاران گزارش دهند. سطح همکاری روسیه و آمریکا در برابر ایران بدنبال سفر پرزیدنت اوباما به مسکو از مسائل مطرح بود.
هدف از جلسه دریافت گزارشی از دولت درباره ی نحوه ی اجرای برنامه ی چهار ساله ای است که پرزیدنت اوباما در پراگ وعده داد. بر مبنای این برنامه دولت در همکاری بین المللی می کوشد مانع دستیابی تروریست ها و کشورهای متمرد به مواد و فناوری تولید جنگ افزار هسته ای و کشتار جمعی شود. قانونگذاران همچنین پیگیر پیشرفت مذاکرات تمدید پیمان استارت دو میان آمریکا و روسیه بودند که پنجم دسامبر منقضی می شود. مقامات حاضر دولت گفتند احتمال دارد از کنگره بخواهند این پیمان را بطور موقت تمدید کنند تا حدود تابستان پیمان جدید کاملا قابل اجرا باشد.
آیک اسکلتن، رئیس دموکرات کمیته ی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، از افزایش چهار صد و سه میلیون دلاری بودجه ی وزارت انرژی و سی میلیون دلاری وزارت دفاع، در بودجه ی سال مالی دو هزار و ده، برای همکاری بیشتر میان دو وزارتخانه، در این راستا خبر داد.
هاوارد مک کیون، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته، تاکید داشت همکاری روسیه در کنترل مراکز هسته ای نامطمئن و سپر دفاع موشکی بسیار اهمیت دارد و برای او روشن نیست این رویکرد تا چه حد در برابر کره ی شمالی، ایران، یا القاعده که در پاکستان بدنبال سلاح هسته ای است موثر باشد.
تامس دآگوستینو، معاون امنیت هسته ای وزارت انرژی، گفت مهمترین الویت دولت جلوگیری از گسترش مواد هسته ای و سوخت هسته ای است چرا که اعتقاد بر این است وقتی این مواد از دست خارج شوند یافتن آن در شبکه های قاچاق بسیار دشوار خواهد بود از این رو جلوگیری از دستیابی کشورها به اورانیوم غنی شده نخستین الویت دولت است.
مایکل ناکت، مدیرکل امور استراتژیک جهانی وزارت دفاع، در پاسخ به این پرسش اعضای کمیته که کنگره در راستای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای و انتقال آن به تروریست ها چه کمکی می تواند به دولت بکند گفت: «این امر الویت مهم امنیت ملی برای رئیس جمهور است در حالی که دولت بر تحولات درونی ایران نظارت دارد.» مدیرکل وزارت دفاع آمریکا گفت: «وضع تحریم های شدید به شکلی که ایران را به پای میز مذاکره بکشاند بسیار مهم است اما، ساده نخواهد بود زیرا آلمان به تنهایی شش میلیارد دلار صادرات به ایران دارد و بسیاری از شرکای اروپایی مان روابط تجاری عمیقی با ایران دارند.» ناکت تاکید کرد: «هر چه که کنگره بتواند توانایی دولت را در اعمال تحریم ها تقویت کند ارزشمند خواهد بود.»
مایکل ناکت در پاسخ به سوال دیگری در باره ی تشریح تحریم ایران گفت: «البته نمی توان یک تحریم کلی وضع کرد چون شرایط در هر کشوری متفاوت است. تغییر رفتار پکن در حالی که چین بدنبال نفت ایران است مشکلی کاملا متفاوت از صادرات ماشین آلات سنگین زیمنس آلمان به ایران است و رسیدگی به همکاری هسته ای روسیه با ایران مشکل سومی است.» مدیرکل وزارت دفاع گفت: «هنوز سیاست فراگیری در این باره وجود ندارد و تاکید کرد روشن است تا زمانی که ایران با اقتصاد آسیب دیده اش فشار بیشتری احساس نکند انگیزه ی چندانی برای تغییر رفتارش یا نشستن بر سر میز مذاکره نخواهد داشت.»
درباره ی لایحه ی جدید تحریم بنزین ایران از مقامات دولت سوال شد و اینکه فکر می کنند آیا در این مرحله موثر خواهد بود یا نه. پاسخ این پرسش را مایکل ناکت و تام دآگوستینو به جلسه ی غیرعلنی پشت درهای بسته موکول کردند.

۱۳۸۸ تیر ۲۳, سه‌شنبه

راه بی دردسرتری برای استفاده از انرژی هسته ای وجود دارد

رئیس کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان قطعنامه ای را با هدف تائید همکاری غیر نظامی هسته ای آمریکا و امارات ارائه کرده است.
هاوارد برمن، رئیس دموکرات کمیته، ضمن ارائه ی این قطعنامه ابراز رضایت می کند که این همکاری در جهت منافع آمریکا در مقابله با جلوگیری از گسترش جنگ افزار هسته ای است و الگویی برای آینده ی همکاری هسته ای غیرنظامی آمریکا و دیگر ارائه دهندگان فناوری هسته ای خواهد بود.
قانونگذاران انتقادهایی به عدم همکاری کامل امارات با آمریکا در برابر ایران دارند. برمن می گوید انتظار دارد امارات گام هایی را بسرعت برای رفع نگرانی ها از جمله استفاده ی تهران از نظام مالی امارات برای قاچاق فناوری هسته ای بردارد. عضو ارشد دموکرات کنگره می گوید اینکه امارات تعهد قانونی سپرده است بدنبال غنی سازی اورانیوم یا تولید پلوتونیوم نرود و پروتکل الحاقی را به اجرا بگذارد نشان می دهد راه دیگری هم برای استفاده ی حقیقی از انرژی هسته ای وجود دارد.

هیچ کس در برابر قانون از مزیتی ویژه برخوردار نیست

سونیا سوتومایور، قاضی پیشنهادی پرزیدنت اوباما برای دیوان عالی کشور، برای دومین روز متوالی در برابر کمیته ی امور قضایی سنای آمریکا قرار گرفت تا به پرسش های قانونگذاران پاسخ دهد. نشست امروز فضایی کاملا متفاوت با جلسه ی دیروز داشت.
دیروز تمام وقت جلسه به قرائت بیانیه های آغازین نوزده سناتور و سونیا سوتومایور گذشت.
سوتومایور لاتین تبار در پاسخ به منتقدان جمهوریخواهش که معتقدند تجارب شخصی او در تصمیم گیری به نفع گروههای خاصی گرایش خواهد داشت گفت فلسفه ی من ساده است وفاداری به قانون؛ وظیفه ی قاضی قانونگذاری نیست بکار بستن قانون است.
دیروز سناتور جمهوریخواه لیندزی گراهم به سوتومایور گفت شما در آستانه ی کسب رای اعتماد قرار دارید مگر اینکه خودتان کاملا خلاف آن را در طول جلسات نشان دهید.
پیش بینی می کنند احتمالا چهار جمهوریخواه کمیته به سوتومایور رای مثبت بدهند.
تمام نوزده عضو کمیته غیر از دو سناتور مرد سفیدپوست هستند.
امروز هر سناتور سی دقیقه فرصت گفت و شنود با سوتومایور دارد.
سوتومایور در باره ی اظهاراتش در سال دو هزار و یک مبنی بر اینکه یک قاضی خردمند لاتین تبار می تواند از یک قاضی سفیدپوست که تجارب او را نداشته است بهتر تصمیم گیری کند مورد پرسش قرار گرفت. چون این اظهارات شائبه ی عدم بیطرفی ایشان را در قضاوت ایجاد کرده است.
سونیا سوتومایور گفت قصد من در آن سخنرانی برای قضات جوان لاتین تبار این بود که به آنها بگویم تجربیاتشان به غنی شدن سیستم قضایی آمریکا کمک می کند و این که می توانند برای خود در آمریکا هر کسی بشوند و به هر جایی برسند همانطور که من چنین کرده ام.
سوتومایور سپس با لحنی قاطع گفت: «قصد دارم برای رفع سوء تعبیر از حرف هایم صریح و بدون ابهام و تردید بگویم من باور ندارم که هیچ گروه نژادی، قومی، و جنسی در یک قضاوت عادلانه از مزیتی برخوردار است بلکه اعتقاد دارم هر کس فارغ از سوابق و تجربیات شخصی اش این فرصت را دارد تا بتواند یک قاضی خوب و خردمند باشد.»
سناتور جمهوریخواه جف شسنز، عضو ارشد کمیته ی امور قضایی، گفت از اظهارات دیروز و امروز سوتومایور بسیار خوشحال است و خطاب به او تاکید کرد اگر اینها را طی ده سال گذشته صریح تر بیان می کردید امروز مشکل کمتری داشتیم. سشنز گفت صحبت های امروز شما با سوابق تان در تناقض است و حاکی از بیطرفی شما در امر قضا نیست. سشنز تاکید کرد این من را آزار می دهد.
سوتومایور به دفاع از خود پرداخت و بار دیگر به سشنز گفت هرگز اجازه نداده است دیدگاه شخصی یا حس همدردی اش بر نتیجه ی یک پرونده تاثیر بگذارد.
حکم سوتومایور به نفع آتش نشان های اقلیت رنگین پوست در نیوهیوون که ادعا می کردند در یک ترفیع گروهی مورد تبعیض قرار گرفته بودند و مزایا به آتش نشان های سفیدپوست اعطا شده بود از موارد بحث آفرین است.
دیوان عالی در یک رای گیری نزدیک حکم سوتومایور را که به نفع اقلیت ها رای داده بود با پنج رای در برابر چهار رای شکسته بود.
بسیاری اعتقاد دارند دیوان عالی در چند سال گذشته به سوی تفکر راست و دیدگاههای محافظه کاران تمایل پیدا کرده است و حضور سوتومایور می تواند لیبرال ها را در موضع نسبتا متعادلی قرار دهد.
میان جف سشنز و پتریک لیهی مشاجره ی لفظی در گرفت و سشنز او را متهم کرد که اظهارات سوتومایور را کامل بیان نمی کند. لیهی گفت اینطور فکر نمی کند و یادآوری کرد همه فرصت دارند در این باره رای بدهند.
دیروز چندین معترض به مواضع لیبرال سوتومایور قصد اخلال در روند جلسه را داشتند که بسرعت به بیرون هدایت شدند.
روند رسیدگی به صلاحیت سونیا سوتومایور از این مرحله این گونه ادامه خواهد داشت. فردا بخشی از پرسش و پاسخ ادامه خواهد داشت و در نیمه ی روز نشست غیرعلنی خواهد شد تا به سوابق زندگی خصوصی او بر مبنای پرونده های اف بی آی بپردازند. این دور هر سناتور بیست دقیقه از وقت جلسه را در کنترل خواهد داشت.
پنج شنبه مهمترین بخش جلسه شنیدن شهود خارج از جلسه است. از جمله شهود مدعو از سوی دموکرات ها مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک، و از سوی جمهوریخوان فرنک ریچی، رئیس پیشین انجمن دارندگان اسلحه، هستند.
احتمالا جلسات تا جمعه ادامه دارد. سپس یک هفته به پرسش و پاسخ کتبی خواهد گذشت و کمیته برای ارجاع کاندیدا به کل سنا رای گیری می کند و دور جدیدی از مباحثات در میان کل سنا آغاز می شود.

۱۳۸۸ تیر ۲۲, دوشنبه

مک کین: «باد تغییر در ایران هم وزیدن خواهد گرفت»

دولت محمود احمدی نژاد حدود دو ماه و نیم فرصت دارد تا رهبران گروه هشت را از اتخاذ یک سیاست شدید علیه ایران منصرف کند. اما، یک عضو بلندپایه ی سنای ایالات متحده می گوید واشنگتن نباید در این بین مردم ایران را فراموش کند.
سناتور جمهوریخواه جان مک کین، عضو ارشد کمیته ی نیروهای مسلح سنای آمریکا، معتقد است ایران یکی از دشوارترین چالش های پیش روی آمریکا است.
رهبران گروه هشت از جمله پرزیدنت اوباما و دیمتری مدودیف، رئیس جمهوری روسیه، تا بیست و پنجم سپتامبر به رهبران ایران زمان دادند تا در نشسست گروه بیست تصمیم بگیرند آیا ایران از این در فرصت برای کاهش تنش و دست کشیدن از سیاست دستیابی به قابلیت تولید جنگ افزار هسته ای اش استفاده کرده است اگر نه اقداماتی در انتظارش خواهد بود.
سناتور جمهوریخواه جان مک کین، عضو ارشد کمیته ی نیروهای مسلح سنای آمریکا، معتقد است تحریم های مهم و هدفمند باید علیه ایران وضع شود.
در کنگره ی آمریکا آمادگی بسیاری برای وضع تحریم های فلج کننده از جمله قطع فروش بنزین و تحریم خرید گاز از ایران دیده می شود.
مک کین در گفتگویی با شبکه ی خبری ام اس ان بی سی گفت در عین حال ضروری است که ما اخلاقا از مردم ایران که در کشاکش دستیابی به یک دموکراسی آزاد و جامعه ای باز و برخورداری از انتخاباتی عادلانه هستند حمایت کنیم.
تهران هر چند می گوید بیانیه ی گروه هشت هیچ پیامی برای رژیم در بر نداشته و غرب را تهدید می کند اگر برای انتقادهایش از سرکوب تظاهرات مردم پس از انتخابات عذرخواهی نکند مذاکراتی در کار نخواهد بود اما، یک روز بعد از بیانیه ی گروه هشت از آماده کردن بسته ی پیشنهادی مذاکرات هسته ای به قدرت های بزرگ جهان خبر می دهد.
سناتور مک کین که باتفاق سناتور جمهوریخواه لیندزی گراهم و سناتور مستقل دموکرات جوزف لیبرمن لایحه ای را برای حفظ آزادی های رسانه ای مردم ایران و جلوگیری از سانسور اینترنتی در دست تنظیم دارد می گوید مرگ ندا در خیابان های تهران واقعه ی مبنایی بود و این امر که او به نمادی از یک رژیم سرکوبگر و ستمگر بدل شد بطور بنیادی آینده ی ایران را تغییر خواهد داد.
به باور مک کین باد تغییر در ایران هم وزیدن خواهد گرفت اما، او تاکید می کند دشوار بتوان گفت این امر با چه سرعتی رخ خواهد داد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و یکی از کاندیداهای شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری ایران، هشدار داده است اگر رژیم مسیر تغییر را طی نکند و اوضاع به همین وضع ادامه داشته باشد نظام از درون فروخواهد پاشید. سناتور مک کین می گوید کسی فروریختن دیوار برلین را پیش بینی نمی کرد اما، فرو ریخت. این عضو بلندپایه ی جمهوریخواه سنای آمریکا معتقد است در ایران حرکتی جریان گرفته است که قابل متوقف کردن نیست.

آیا اقلیت ها در آمریکا قدرت می گیرند

امروز تمام اخبار واشنگتن تحت الشعاع آغاز روند طولانی بررسی صلاحیت سونیا سوتومایور، قاضی پیشنهادی پرزیدنت اوباما برای دیوان عالی، در سنا قرار گرفت.
کسب رای اعتماد از سنا برای قاضی دیوان عالی روندی طولانی و طاقت فرساست زیرا این مقامی دائم العمر است و تصمیم گیری های قضات دیوان عالی و تفسیر آنها از قانون اساسی آمریکا می تواند تاثیرات مهم اجتماعی و سیاسی بگذارد. این روند ابتدا با جلسات متعددی در کمیته ی امور قضایی سنا آغاز می شود. تمام این هفته این روند ادامه دارد تا پرونده ی دهها سال فعالیت سونیا سوتومایور بدقت بررسی شود.
سوتومایور پنجاه و پنج ساله در ابتدای نخستین جلسه خانواده ی بزرگ پورتوریکی تبارش را معرفی کرد. مادر او یک پرستار بوده و بسیاری داستان پیشرفت او را داستان آمریکا می خوانند. سونیا در صورت کسب رای اعتماد نخستین قاضی لاتین تبار دیوان عالی و سومین زنی خواهد بود که میان نه قاضی دیوان عالی خدمت خواهد کرد.
سناتور دموکرات پتریک لیهی، رئیس کمیته ی امور قضایی سنا، به انتصاب سوتومایور به عنوان قاضی توسط دو رئیس جمهور جمهوریخواه و دموکرات، جرج بوش پدر و بیل کلینتون، اشاره کرد تا هر گونه شائبه ی یکجانبه گرایی او را از بین ببرد.
دموکرات ها کنترل کمیته ی امور قضایی سنا را با دوازده دموکرات در برابر هفت جمهوریخواه در اختیار دارند.
سناتور جمهوریخواه جف سشنز، عضو ارشد کمیته که پس از پیوستن سناتور اسپکتر به دموکرات ها اخیرا این پست را بدست آورد در همان چند دقیقه ی اول جلسه نشان داد جمهوریخواهان نخواهند گذاشت تائید سوتومایور خیلی راحت پیش برود.
کانون انتقادات علیه سوتومایور مربوط به مجموعه ای از اظهارنظرها و تصمیم گیری ها از جمله سخنرانی او در سال دو هزار و یک است که گفته امیدوارست «یک قاضی لاتین تبار خردمند بتواند بهتر از یک قاضی سفیدپوست که تجارب او را ندارد تصمیم گیری کند.»
سناتور لیهی در ابتدای جلسه ضمن ستایش سوتومایور گفت سوابق او نشان داده او قاضی ای برای تمام آمریکایی ها خواهد بود و برای تمام آمریکایی عدالت به ارمغان خواهد آورد. پتریک لیهی همچنین به جمهوریخواهان هشدار داد با این بانوی عالیقدر تحقیرآمیز برخورد نکنند.
سناتور سشنز دقایقی بعد در اشاره ای صریح به اظهارات پرزیدنت اوباما که گفته بود خواهان قاضی دارای حس همدلی با مردم در دیوان عالی است گفت به قاضی که بخواهد بر مبنای تجربیات شخصی اش با طبقه یا گروه خاصی همدلی کند و قضاوت منصفانه ای نداشته باشد رای نخواهد داد و فکر می کند دیگران هم باید چنین کنند.
سوتومایور قرار است جانشین قاضی سودر شود که ماه اکتبر خود را بازنشسته می کند.
سوتومایور پیشتر با هشتاد و نه سناتور یک به یک ملاقات کرده و با توجه به اکثریت دموکرات ها با شصت کرسی احتمال تائید او دور از انتظار نیست اما، مهم میزان حمایت از اوست چرا که رای اکثریت قوی می تواند جهت گیری کشور را نسبت به مسائل چون حق حمل اسلحه، سقط جنین، نژاد و جنسیت آشکار کند.

۱۳۸۸ تیر ۲۰, شنبه

واکنش تند جمهوری اسلامی به برنامه ی جمعه ی تفسیر خبر

خبرگزاری فارس که این روزها بیشتر شباهت به یک وبلاگ تا یک خبرگزاری پیدا کرده است در صفحه ی اصلی بخش فضای مجازی اش به برنامه ی تفسیر خبر جمعه شب و مصاحبه ی اختصاصی من با الیوت اینگل، قانونگذار آمریکایی، حمله کرده است.
در این صفحه «صدای آمریکا وابسته به دستگاه جاسوسی ایالات متحده» توصیف شده و گفته های قانونگذار دموکرات کنگره در پاسخ به پرسش های من و اظهار همدردی او با مردم ایران «مداخله جویانه» قلمداد می شود. نویسنده ی مطلب ظاهرا از اشاره ی این عضو کنگره به مردم ایران ناراحت است و تائید می کند که او اغتشاشگران را مردم ایران نامیده است. خبرگزاری فارس مصاحبه را به شکلی ناقص نقل کرده و به گفته های آقای اینگل درباره ی آیت الله خامنه ای هیچ اشاره ای نمی کند.
متن کامل مصاحبه با الیوت اینگل در وبلاگ موجود است.

لازم به ذکر است که اظهارات اعضای کنگره ی آمریکا لزوما بیانگر موضع دولت آمریکا نیست.

متن کامل مطلب خبرگزارس فارس:

اظهارات مداخله‌جويانه نماينده كنگره امريكا درباره ايران؛
همه‌ مشكل ما احمدي‌نژاد است

خبرگزاري فارس: رئيس دموكرات كميته نيمكره غربي در مجلس نمايندگان آمريكا در امور ايران در گفت‌وگو با تلويزيون صداي امريكا به تكرار اظهارات مداخله‌جويانه غرب عليه كشورمان پرداخت و ادعا كرد ايران و امريكا روابط بسيار خوبي داشته و دارند اما همه مشكل ما احمدي‌نژاد است.

به گزارش خبرنگار سرويس "فضاي مجازي " خبرگزاري فارس، رجانيوز نوشت؛ تلويزيون صداي آمريكا وابسته به دستگاه جاسوسي ايالات متحده در گفت‌وگو با اليوت انگل پرسيد: آيا ادامه تظاهرات مردم معترض بر سياست واشنگتن در قبال تهران تأثير خواهد داشت و از نظر شما اين مسئله نشانگر چيست؟ 
انگل گفت‏:‏ اين وضع نشان مي‌دهد اكثريت مردم ايران از ادامه اين وضعيت به ستوه آمده‌اند‏.‏ آنها خواهان آرمان‌هايي هستند كه مردم تمام جهان در پي آن هستند‏.‏ كشوري دمكراتيك كه بتوان در آن انتخاباتي واقعي برگزار كرد‏.‏ ديدن جوانان ايراني كه چنين شجاعانه در برابر مقامات ايستاده‌اند، حيرت‌آور است، چون قابل درك است. 
وي در بخش ديگري از اظهاراتش با نام بردن از اغتشاشگران به‌عنوان مردم، گفت: مردم عادي به دليل پيامدهاي ناگوار حضورشان در تظاهرات از بيان عقايدشان وحشت داشته باشند، ما كه در امريكا نظاره‌گر ايستادگي هزاران هزار ايراني براي باورهايشان هستيم، آنها را كه فارغ از برخورد دولت گام به پيش بر مي‌دارند، عميقاً ستايش مي‌كنيم‏.‏ 
صداي آمريكا پرسيد‏:‏ موسوي گفته است به اعتراضات خود عليه دولت احمدي‌نژاد كه آن را فاقد مشروعيت مي داند، ادامه مي‌دهد. از نظر شما دولت احمدي‌نژاد دولتي داراي مشروعيت است؟ 
وي ادعا كرد‏:‏ شواهد بسياري وجود دارد كه اين انتخاباتي آزاد و عادلانه نبوده است‏.‏ پرسش‌هاي كافي بر جعلي بودن انتخابات وجود دارد كه آن را در زير سايه بلندي از شك و ترديد قرار مي‌دهد‏.‏ 
اين نماينده كنگره امريكا در بخش ديگري از اظهارات مداخله‌جويانه‌اش گفت: اخيراً انتخاباتي در آلباني با حضور ناظراني بين‌المللي برگزار شد و آنها بر آن مهر تاييد زدند‏.‏ در ايران چنين اتفاقي رخ نداد و من فكر مي‌كنم اگر خواهان برگزاري انتخابات آزاد و عادلانه در ايران هستيم، بايد ناظران بين‌المللي حضور داشته باشند‏.‏ 
وي در پاسخ به اينكه‏ "با اين وضع تماس با ايران تا چه حد دشوار شده است؟ "‏، گفت: دشوار است، ايران و امريكا بايد روابط خوبي باهم داشته باشند و روابط خوبي هم داشتند و ما مشتركات بسياري داريم‏.‏ اما همه‌ مشكل ما احمدي‌نژاد است‏.‏ ما نه تنها معتقد هستيم انتخاب جعلي بوده است بلكه اظهار نظر احمدي‌نژاد ما را در غرب با اين پرسش جدي روبه رو كرده است كه آيا واقعا او خواهان هم‌زيستي مسالمت‌آميز ايران با ديگر كشورها است‏.‏ 
انگل در پاسخ به اين سؤال كه آيا بيانيه گروه 8 از شكاف در اين گروه نسبت به چگونگي برخورد با ايران حكايت دارد، گفت‏:‏ روسيه از جمهوري اسلامي حفاظت و حمايت مي‌كند و همواره كوشيده است شدت لحن متن بيانيه‌ها عليه ايران را به حداقل برساند‏.‏ در بسياري موارد هم نه تنها در گروه 8، بلكه در سازمان ملل موفق شده است‏.‏ اميدوارم مسكو هم از اين حمايت‌ها دست بردارد و جهان واكنش قوي‌تري نشان دهد‏.‏ با اين وجود همه چشم به پايان ماه سپتامبر و ضرب‌الاجل تعيين شده، در بيانيه خواهند اندوخت تا جهان در صورت ادامه بي‌اعتنايي ايران به تعهدات هسته‌اي خود تصميمي قاطع بگيرند‏.‏ 
صداي امريكا پرسيد‏:‏ آيا اين توجيه دولت اوباما را كه موضع روسيه در نزديك شدن به موضع امريكا در برابر ايران است، قبول مي‌كنيد؟ 
رييس دمكرات كميته نيمكره غربي در مجلس نمايندگان امريكا در پاسخ گفت‏:‏ آقاي اوباما در ديدارهاي خود با همتاي روس خود و پوتين روشن كرد، در پي آغاز فصلي نوين در روابط امريكا و روسيه است اما توفيق در ميزان همكاري واشنگتن و مسكو تا حدود زيادي در گرو اتفاق نظر بر سر ايران است‏.‏ روسيه بايد به تصميماتي دست بزند اگر مسكو به حفاظت از حكومت ايران ادامه داده و مانعي در برابر واكنش جامعه جهاني باشد روابط امريكا و روسيه رو به وخامت خواهد گذاشت‏.‏ 
انگل در پاسخ به اين سؤال كه امريكا مدت‌ها از روسيه خواسته است، فروش موشك‌هاي فوق پيشرفته دفاعي "اس-‏300‏ " به ايران خوداري كند اما تاكنون نتيجه‌اي نگرفته است، چرا فكر مي‌كنيد تحويل اين موشك‌ها به ايران با وجود دفاعي بودنشان تعادل نظامي را در منطقه به هم خواهد زد؟، گفت‏:‏ قطعاً تعادل نظامي را در منطقه به هم مي‌زند. روسيه بايد در سياست خود در اين باره تجديدنظر كند، مواردي هم بوده است، قراردادهاي منعقد شده نظامي به دلايلي ملغي شده است، ايران بايد درك كند، نمي‌تواند با بي توجهي به قطعنامه هاي شوراي امنيت انتظار برخوردي عادي از سوي جهان داشته باشد‏.‏ ما در واشنگتن تحريم‌هاي شديدتري را در نظر داريم كه سرعت فعال شدن آنها ارتباط مستقيم با عملكرد ايران دارد‏. 
انتهاي پيام/


لینک مطلب در خبرگزاری فارس: 
http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8804200737

۱۳۸۸ تیر ۱۸, پنجشنبه

«ادامه ی اعتراضات مردمی در ایران بر سیاست آمریکا در برابر ایران تاثیر خواهد گذاشت»

در برنامه ی تفسیر خبر جمعه شب این هفته بدنبال یافتن پاسخ چند پرسش بودیم: آیا بیانیه ی گروه هشت درباره ی ایران واکنشی قاطعانه بود؟ آیا توافق های پرزیدنت اوباما با رهبران مسکو موجب نزدیکتر شدن روسیه به آمریکا در برابر ایران خواهد شد؟ تظاهرات دهمین سالگرد قیام هیجده تیر و ادامه ی اعتراضات مردمی در ایران چه تاثیری بر سیاست آمریکا در برابر ایران خواهد گذاشت؟
مصاحبه ای اختصاصی با الیوت اینگل، رئیس دموکرات کمیته ی امور نیمکره ی غربی در مجلس نمایندگان آمریکا، و دکتر کنت کتزمن، تحلیلگر ارشد امور ایران در مرکز تحقیق کنگره ی آمریکا، داشتیم و در گفتگو با کارشناسان برنامه، دکتر آرام حسامی، استاد علوم سیاسی کالج مانتگمری، بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، و بابک داد، تحلیلگر و وبلاگ نویس، کوشیدیم به پرسش های مطرح پاسخ دهیم.
کارشناسان برنامه اتفاق نظر داشتند که بدنبال تحولات پس از انتخابات در ایران روسیه به موضع آمریکا در برابر ایران نزدیکتر می شود و ادامه ی تظاهرات مردم بر سیاست آمریکا در برابر ایران تاثیر خواهد گذاشت.



لینک برای دانلود برنامه با سرعت بالا و پایین:
ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vFRI.wmv
ftp://8475.ftp.storage.akadns.net/wm/voa/nenaf/pers/video/pers1930vbFRI.wmv

لینک به وبلاگ بابک داد برای مشروح مطالبی که در برنامه مطرح می کند.
http://babakdad.blogfa.com/

متن کامل مصاحبه اختصاصی با قانونگذار آمریکایی الیوت اینگل:

سیامک دهقانپور:
«تظاهرات روز پنج شنبه مردم در دهمین سالگرد قیام هیجدهم تیرماه و ادامه ی اعتراضات از نظر شما نشانگر چیست؟»
الیوت اینگل:
«نشان می دهد اکثریت مردم ایران از ادامه ی این وضعیت بستوه آمده اند. آنها خواهان همان آرمان هایی هستند که مردم تمام جهان در پی آنند؛ کشوری دموکراتیک که بتوان در آن انتخاباتی واقعی برگزار کرد. دیدن جوانان ایرانی که چنین شجاعانه در برابر مقامات ایستاده اند حیرت آور است چون قابل درک است مردم عادی بدلیل پیامدهای ناگوار حضورشان در تظاهرات از بیان عقایدشان وحشت داشته باشند. ما که در آمریکا نظاره گر ایستادگی هزاران هزار ایرانی برای باورهاشان هستیم آنها را که فارغ از برخورد دولت گام به پیش برمی دارند عمیقا ستایش می کنیم.»
سیامک دهقانپور:
«میرحسین موسوی گفته است به اعتراضات خود علیه دولت احمدی نژاد که آن را فاقد مشروعیت می داند ادامه می دهد. از نظر شما دولت احمدی نژاد دولتی دارای مشروعیت است؟»
الیوت اینگل:
«وقتی می بینیم در حوزه هایی بیش از صد در صد واجدین شرایط رای داده اند. وقتی شاهد اگر نگوییم تقلب مسلم دست کم بی نظمی و تخلفات گسترده بوده ایم. و اینکه در مناطق تمرکز جمعیتی حامیان اپوزیسیون و موسوی شاهد آرای هفتاد هشتاد درصدی احمدی نژاد هستیم به جدیت قانونی بودن شمارش آراء مردم را به پرسش می گیریم. شواهد بسیاری وجود دارد که این انتخاباتی آزاد و عادلانه نبوده است. پرسش های کافی مبنی بر جعلی بودن انتخابات وجود دارد که آن را در زیر سایه ی بلندی از شک و تردید قرار می دهد.»
سیامک دهقانپور:
«آیا درک شما از آیت الله خامنه ای در پی انتخابات تغییر کرده است؟»
الیوت اینگل:
«خامنه ای با حمایت آشکار از احمدی نژاد خود را از موضع یک رهبر بیطرف خارج کرد و از این منظر گفته های او دیگر وجاهت قانونی ندارد. هیچ کس قصد مداخله در امور داخلی کشورها را ندارد. بخش عمده ای از انتخابات در جهان حتی در آمریکا با حضور ناظران بین المللی صورت می گیرد. اخیرا انتخاباتی در آلبانی با حضور ناظران بین المللی برگزار شد و آنها بر آن مهر تائید زدند. در ایران چنین اتفاقی رخ نداد و من فکر می کنم اگر خواهان برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در ایران هستیم باید ناظران بین المللی حضور داشته باشند. مخالفت حاکمان ایران با این بازرسی ها نشان می دهد آنها چیزی برای پنهان کردن دارند. ما فقط خواهان برگزاری انتخابات آزاد هستیم. انتخاب فرد مورد نظر ایرانیان به خود آنها مربوط است و هیچ ربطی به ما و هیچ کس دیگری ندارد. مساله این است که تمام شواهد نشان می دهد احمدی نژاد پیروز انتخابات نیست. البته خامنه ای پا وسط گذاشت تا بر مشروعیت آن صحه بگذارد اما، ما چنین اعتقادی نداریم.»
سیامک دهقانپور:
«با این وصف تماس با ایران تا چه حد دشوار شده است؟»
الیوت اینگل:
«دشوار است. ایران و آمریکا باید روابط خوبی داشته باشند و روابط خوبی هم داشتند. ما مشترکات بسیاری داریم. با دیدن تصاویر تظاهرات و شجاعت مردم ایران بیش از پیش یقین پیدا کردم که مردم ایران هم چون مردم آمریکا خواهان زندگی در جامعه ای آزاد و دموکراتیک هستند. اما، مشکل احمدی نژاد است. ما نه تنها معتقدیم انتخاب او جعلی بوده است بلکه اظهارنظرات او ما را در غرب با این پرسش جدی روبرو کرده است که آیا واقعا او خواهان همزیستی مسالمت آمیز ایران با دیگر کشورها است. او صراحتا نشان داده در پی تغییر روابط خصمانه با آمریکا نیست. مردم ایران و مردم آمریکا خواهان روابطی دوستانه با یکدیگر هستند و افرادی چون احمدی نژاد مانع اند.»
سیامک دهقانپور:
«آیا بیانیه ی گروه هشت از شکاف در این گروه نسبت به چگونگی برخورد با ایران حکایت دارد؟»
الیوت اینگل:
«روسیه از جمهوری اسلامی حفاظت و حمایت می کند و همواره کوشیده است شدت لحن متن بیانیه ها علیه ایران را به حداقل برساند. در بسیاری موارد هم نه تنها در گروه هشت بلکه در سازمان ملل موفق شده است. امیدوارم مسکو از این حمایت ها دست بکشد و جهان واکنش قوی تری نشان دهد. با این وجود همه چشم به پایان ماه سپتامبر، ضرب الاجل تعیین شده در بیانیه، خواهند دوخت تا جهان در صورت ادامه ی بی اعتنایی ایران به تعهدات هسته ای اش تصمیمی قاطع بگیرد.»
سیامک دهقانپور:
«آیا این توجیه دولت اوباما را که موضع روسیه در حال نزدیکتر شدن به موضع آمریکا در برابر ایران است قبول می کنید؟»
الیوت اینگل:
«پرزیدنت اوباما در دیدارهایش با مدودیف و پوتین روشن کرد در پی آغاز فصلی نوین در روابط آمریکا و روسیه است اما، توفیق در میزان همکاری واشنگتن و مسکو تا حدود زیادی در گرو اتفاق نظر بر سر ایران است. روسیه باید به تصمیماتی دست بزند. اگر مسکو به حفاظت از حکومت ایران ادامه داده و مانعی در برابر واکنش جامعه ی جهانی باشد روابط آمریکا و روسیه رو به وخامت خواهد گذاشت.»
سیامک دهقانپور:
«تا چه حد توافق بر سر کاهش تسلیحات اتمی و سپر دفاع موشکی می تواند در جلب همکاری روسیه بر سر ایران موثر باشد؟»
الیوت اینگل:
«تقریبا برای همه روشن است که سپر دفاع موشکی در برابر تهدید احتمالی کشورهایی از جمله ایران طراحی شده است. با این وجود ما به نگرانی ها و شکایات روس ها در این باره گوش می کنیم همانطور که انتظار داریم آنها نیز چنین کنند. مسکو تا به حال نه تنها نقشی مفید در برابر ایران ایفا نکرده بلکه حمایت هایش از تهران غیرسازنده هم بوده است.»
سیامک دهقانپور:
«پرزیدنت اوباما از رئیس جمهوری برزیل خواسته است ایران را بر سر مساله ی هسته ای تحت فشار بگذارد. برزیل چه نقشی می تواند در این میان ایفا کند؟»
الیوت اینگل:
«همانطور که می دانید پیشتر از احمدی نژاد دعوت شده بود به برزیل برود. سفر به دلیل مسائل حول و حوش انتخابات لغو شد. حالا دوباره از او دعوت شده است. لولا دسیلوا، رئیس جمهوری برزیل، نخستین رهبر جهان آزاد است که می تواند برای احمدی نژاد به خوبی روشن کند اگر کماکان به حرکت در مسیر غیرقابل قبول دستیابی به قابلیت تولید جنگ افزار هسته ای ادامه دهد باید بهای آن را نیز بپردازد.»
سیامک دهقانپور:
«آمریکا بارها از روسیه خواسته است از فروش موشک های فوق پیشرفته ی دفاعی اس سیصد به ایران خودداری کند اما، تا کنون نتیجه ای نگرفته است. چرا فکر می کنید تحویل این موشک ها به ایران با وجود دفاعی بودنشان تعادل نظامی را در منطقه به هم خواهد زد؟»
الیوت اینگل:
«قطعا تعادل نظامی را در منطقه به هم می زند. روسیه باید در سیاست خود در این باره تجدید نظر کند. مواردی بوده است که قراردادهای منعقد شده ی نظامی به دلایلی ملغی شده است. ایران باید درک کند نمی تواند با بی توجهی به قطعنامه های شورای امنیت انتظار برخوردی عادی از سوی جهان داشته باشد. ما در واشنگتن تحریم های شدیدتری را در نظر داریم که سرعت فعال شدن آنها ارتباط مستقیم با عملکرد ایران دارد.»

۱۳۸۸ تیر ۱۷, چهارشنبه

آیا الگوی جدید آمریکا برای آینده ی اتمی منطقه کارساز خواهد بود؟

تحولات اخیر در ایران فشارها در کنگره را برای تغییر سیاست های دولت اوباما در برابر ایران افزایش داده است. کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان امروز با حضور معاون کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه ی آمریکا در حالی بررسی توافقنامه ی همکاری هسته ای غیرنظامی آمریکا با امارات متحده عربی را آغاز کرد که نگرانی از سوابق همکاری امارات با ایران بر این توافقنامه سایه افکنده است.
این نخستین توافقنامه همکاری هسته ای آمریکا با یک کشور منطقه ی خلیج فارس است. توافقنامه بر مبنای بند ۱۲۳ قانون انرژی اتمی آمریکا به توافق ۱۲۳ موسوم است.
هاوارد برمن، رئیس کمیته ی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، گفت کنگره تا هفدهم اکتبر فرصت دارد با تصویب قطعنامه ای در دو مجلس مانع به اجرا گذاشتن توافقنامه همکاری هسته ای غیرنظامی با امارات شود.
ایلیانا راس لتینن، عضو ارشد جمهوریخواه کمیته، سوابق امارات را در بدل شدن به پایگاهی برای شبکه ی قاچاق هسته ای عبدالقدیرخان پاکستانی و عدم تعهد روشن آن امیرنشین برای پذیرش خواست های آمریکا مورد پرسش قرار داد.
الن تاوشر، هفت دوره نماینده ی کنگره، رئیس پیشین دموکرات کمیته ی نیروهای استراتژیک مجلس نمایندگان، برای نخستین بار در مقام معاون کنترل تسلیحات و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه ی آمریکا در برابر همقطاران پیشین اش از موضع دولت اوباما دفاع کرد.
برمن با اشاره به استفاده ی ایران از امارات به عنوان محل ترانزیت کالاهای قاچاق برای برنامه ی هسته ای و کشتار جمعی اش نسبت به ادامه ی فعالیت بانک های وابسته به ایران در دوبی علیرغم تحریم های آمریکا ابراز نگرانی کرد. برمن ضمن اشاره به اینکه امارات طی دو سال گذشته در جلوگیری از انتقال کالاهای غیرقانونی به ایران تلاش های جدی انجام داده است گفت کماکان ابعاد تعهد امارات و کندی اجرای قوانین کنترل صادرات مورد پرسش قرار دارد.
ایلیانا راس لتیین قطعنامه ای را ارائه کرد که برای اجرای توافقنامه شرایطی تعیین کرده است. از جمله اجرای کامل تحریم های بین المللی علیه ایران؛ جلوگیری از استفاده افراد حقیقی و حقوقی درگیر فعالیت های غیرقانونی با ایران از جمله کمک های مالی به گروههای تروریستی چون حزب الله در آن امیرنشین؛ و اجرای تمامی قوانین و دستورالعمل های اجرایی آمریکا در ارتباط با روابط تجاری با ایران.
الن تاوشر در دفاع از توافقنامه گفت برای نخستین بار در چنین توافقنامه هایی امارات پذیرفته است از غنی سازی اروانیوم چشم پوشی کند و پروتکل الحاقی را به اجرا بگذارد.
تاوشر افزود تعهد امارات در مغایرت کامل با برنامه های ایران قرار دارد که بی اعتنا به تعهدات بین المللی اش به توسعه ی مولفه های غیرضروری و مرتبط با تولید جنگ افزار هسته ای ادامه می دهد.
موافقت ضمنی دموکرات ها نشان می دهد نگاه مجموعا مثبتی نسبت به توافقنامه وجود دارد و انتظار آنها این است که دیگر کشورهای منطقه آن را به عنوان الگو مد نظر قرار دهند. از جمله نگرانی ها این است که کشورهای منطقه گزینه های دیگری را برای راه اندازی برنامه ی هسته ای شان در اختیار دارند که خارج از حوزه ی نظارت آمریکا است.
ایلیانا راس لتینن امروز همچنین متممی را ارائه کرده است که خواهان انتقال ۶۵ میلیون دلار از کمک های آمریکا به سازمان ملل متحد به برنامه ی حمایت از دموکراسی خواهان در ایران است.

۱۳۸۸ تیر ۱۴, یکشنبه

مک کین: باید حکومت ستمگری که مردم ایران را سرکوب می کند محکوم کرده و مردود بشماریم

سناتور جمهوریخواه جان مک کین در پیام رسانه ای هفتگی جمهوریخواهان، به مناسبت دویست و سی و سومین سالگرد روز استقلال آمریکا، بخش عمده ای را به ایران اختصاص داده است:

«امروز، ما در کنار میلیون ها ایرانی می ایستیم که شجاعانه در برابر باتون، زندان، و گلوله قد علم کردند تا صدایشان شنیده شود و رای شان شمرده شود. آنها از ما نمی خواهند تسلیح شان کنیم یا به کمک شان بشتابیم جز اینکه علنا همبستگی خود را با آنان اعلام کنیم و علنا ستمگرانی که آنها را سرکوب می کنند محکوم کرده و مردود بشماریم. ما وظیفه ای اخلاقی در این راستا بر عهده داریم.»
«در میان ما در آمریکا هستند کسانی که هشدار می دهند حمایت قوی ما از ایرانیان این بهانه را بدست رژیم بیرحم بر سر قدرت می دهد تا به مردم بگویند آمریکا در پشت ناآرامی هاست. اما، رژیم فارغ از این که ما چه بگوییم یا چه کنیم این تهمت را می زند. آیا آنها واقعا فکر می کنند ایرانیان نمی دانند چرا تظاهرات می کنند و کیست که آنها را سرکوب می کند؟ آیا آنها فکر می کنند ایرانیانی که رای شان دور انداخته شده، صدایشان مورد بی اعتنایی قرار گرفته، و زندگی شان تهدید شده، تصور می کنند آمریکا آنها را در این وضعیت قرار داده و «سی آی ای» موجب شده ندای شجاع و آرمانگرا از خودرو پیاده شود تا به تظاهرکنندگان بپیوندد و بلافاصله توسط عمال رژیم به قتل برسد؟»
«ایرانیان حقیقت را می دانند. آنها می دانند کیست که آنها را سرکوب می کند و چرا. حکومتی که بدون اجماع حکمرانی می کند؛ حکومتی که آنها را کتک زده و به زندان می افکند، و برای حفظ قدرت زندگی شان را تهدید می کند؛ نه حکومتی که در برابر یک دشمن خارجی خیالی مقاومت می کند.»
«این ایرانیان مصمم و شجاع احمق نیستند. آنها در سوی درست حقیقت ایستاده اند و بدبینانی میان ما که چنین نمی پندارند در سوی غلط تاریخ ایستاده اند. آزادی و عدالت روزی در دستان آنها خواهد بود. بیایید امیدوار باشیم ایرانیان دلیلی داشته باشند تا به خاطر بیاورند چه کسی در راه تلاش شان برای آزادی دوستشان بود.»

بایدن می گوید در برابر ایران همه ی گزینه ها روی میز قرار دارد

جوزف بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبه ای با «ای بی سی» طی سفرش به عراق همزمان با جشن سالگرد استقلال آمریکا، با این پرسش جرج استفناپولوس روبرو شد: «جیمز بیکر، وزیر خارجه پیشین آمریکا معتقد است آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای باید به شکل زمان جنگ سرد موشک های خود را طرف ایران هدف بگیرد. آیا شما موافقید؟»

جو بایدن در پاسخ می گوید: «درست نیست سیاست استراتژیک مان را در برابر ایران تشریح کنم جز این عبارت پیشتر به کار برده شده که تمام گزینه ها روی میز قرار دارد.»
معاون ریاست جمهوری آمریکا تاکید کرد: «ما مصمم به حفاظت از منافع ملی آمریکا و منافع منطقه ای دوستان مان در برابر هر گونه تهدید ناشی از ایران هستیم و در این راستا همه ی گزینه ها روی میز قرار دارد.»

۱۳۸۸ تیر ۱۲, جمعه

استاد دانشگاه میشیگن: «احتمالا پس از مشاهده ی برابری آراء موسوی و احمدی نژاد ارقام را دستکاری کرده اند»

در تفسیر خبر جمعه شب چالش پیش روی آمریکا بر سر برسمیت شناختن دولت محمود احمدی نژاد بدنبال انتخابات ریاست جمهوری و گزارش های حاکی از تقلب گسترده مورد بررسی قرار گرفت.
مصاحبه ای اختصاصی با پروفسور والتر میبین، استاد علوم سیاسی و آمار دانشگاه میشیگن، متخصص تقلب در انتخابات در سراسر جهان، داشتیم.
کارشناسان برنامه، آقایان آرام حسامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه مانتگمری، بابک یکتافر، سردبیر نشریه ی اینترنتی واشنگتن پریزم، و بابک داد، تحلیلگر و وبلاگ نویس، تحولات را زیر ذره بین قرار دادند.
نگاهی به تحولات هفته ی گذشته.
جمعه؛ پرزیدنت اوباما و آنگلا مرکل یکصدا سرکوب معترضین را محکوم کردند؛ و وزرای خارجه گروه هشت طی بیانیه ای خواستار توقف خشونت و توجه به خواست مردم ایران شدند. 
شنبه؛ محمود احمدی نژاد اظهارات پرزیدنت اوباما را مداخله جویی توصیف کرد. پخش تلویزیونی اعتراف گیری ها آغاز شد.
یکشنبه؛ سفیر آمریکا در سازمان ملل از پایبندی واشنگتن به مذاکرات هسته ای با ایران سخن گفت. ایران ۹ کارمند ایرانی سفارت بریتانیا را دستگیر کرد.
دوشنبه؛ ۵ کارمند سفارت بریتانیا آزاد شدند. نخست وزیر بریتانیا ادامه ی بازداشت ها را غیرقابل توجیه خواهند. هیلری کلینتون اقدام ایران را اسف بار خواند. شورای نگهبان پس از بازشماری ۱۰ درصد آرا صحت انتخابات را تائید کرد.
سه شنبه؛ نیروهای آمریکا شهرهای عراق را ترک کردند. ژنرال اودیرنو از ادامه ی خرابکاری های ایران در عراق خبر داد. پرزیدنت اوباما خروج نیروها را مرحله ای مهم خواند.
چهارشنبه؛ محمد خاتمی به موسوی و کروبی پیوست و دولت احمدی نژاد را فاقد مشروعیت عنوان کرد. ایران از گسترش همکاری هسته ای با روسیه خبر داد.
پنج شنبه؛ جوزف بایدن به عراق رفت. صدراعظم آلمان اقدامات ایران را با سرکوب حکومت های کمونیستی مقایسه کرد. عملیات گسترده ی آمریکا در افغانستان آغاز شد. و آمانو به عنوان مدیرکل جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی انتخاب شد.
جمعه؛ تمامی اعضای اتحادیه ی اروپا سفرای ایران را احضار کردند. این اقدام در اعتراض به اظهارات محمد جنتی مبنی بر دادگاهی کردن کارمندان سفارت بریتانیا صورت گرفت.
پرسش مطرح این روزها این است که آیا احتمال گفتگو با ایران تضعیف شده؟ یا ایران برای خروج از بحران عدم مشروعیت آماده ی امتیاز دهی است؟ آیا غرب باید خود را برای یک ایران اتمی آماده کند؟
پرزیدنت اوباما شب گذشته در مصاحبه ای با آسوشیتدپرس گفت او نمی تواند با یک ایران مسلح به جنگ افزار اتمی کنار بیاید و فکر نمی کند جامعه ی بین الملل نیز چنین آمادگی داشته باشد. رئیس جمهوری آمریکا گفت رسیدن به هدف یعنی ایران عاری از سلاح اتمی در راستای حفظ امنیت چالشی بزرگ بود و بدنبال تحولات پس از انتخابات به امری دشوارتر بدل شده است.
هیلری کلینتون، وزیر خارجه ی آمریکا، معتقد است رژیم ایران در ارتباط با مردم دچار یک بی اعتباری جدی شده است و او تصور نمی کند با بازشماری محدود آرا این بی اعتمادی از بین برود. وزیر خارجه ی آمریکا می گوید دست آخر این امری مربوط به مردم ایران است و او امیدوارست در راستای احترام به آزادی بیان به مردم این فرصت داده شود تا به طور مسالمت آمیز به مسائل داخلی شان رسیدگی کنند.
اما، مهمترین خواست مردم ایران چیست؟ آنها معتقدند در انتخابات تقلب گسترده صورت گرفته و خواستار ابطال انتخابات شدند. طی سه هفته ی اخیر بسیاری کوشیدند از راههای مختلف ثابت کنند در انتخابات تقلب صورت گرفته یا نگرفته است. مبنای بسیاری از این استدلال ها گزارش پروفسور والتر میبین، استاد علوم سیاسی و آمار دانشگاه میشیگن، بود که بر مبنای آمار وزارت کشور تهیه شده است.


لینک برای دانلود با سرعت کم یا زیاد:

لینک مطالب مطرح شده در برنامه توسط بابک داد:
http://babakdad.blogspot.com/2009/07/blog-post_7881.html