۱۳۸۷ بهمن ۱۸, جمعه

رئیس پیشنهادی «سی آی ای»: ایران در پی قابلیت تولید جنگ افزار اتمی است.

رئیس پیشنهادی پرزیدنت اوباما برای سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا می گوید بزرگترین چالش پیش روی «سی. آی. ای.» پیش بینی بحران هایی است که آمریکا در آینده با آن روبرو می شود. لیان پانتا در جریان بررسی تائید صلاحیتش برای در دست گرفتن رهبری سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا امروز به فاصله ی کمتر از بیست و چهار ساعت برای دومین بار در برابر کمیته ی منتخب اطلاعات سنا قرار گرفت.
پانتا به قانونگذاران گفت در صورت کسب رای اعتماد با فهرستی از پرسش ها پا به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا می گذارد: از جمله اینکه «ایران چه موقع به جنگ افزار هسته ای دست پیدا می کند؟ و چگونه می توان مانع چنین احتمالی شد؟»
لیان پانتا با وجود برخورداری از چهار دهه سابقه ی فعالیت سیاسی درخشان هیچ تجربه ای در اداره ی سازمان های اطلاعاتی ندارد. پانتا خود ضمن اذعان به این امر گفت تجربه ای با ارزش را با خود به همراه می آورد؛ اینکه به همان میزان که به کارکرد واشنگتن وقوف دارد از دلایل ناکارآیی آن نیز غافل نیست.
«سی آی ای» در طول چند سال گذشته به دلیل اشتباهات چشمگیری که در تهیه ی گزارش وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق و ناتوانی در تشخیص حملات تروریستی یازدهم سپتامبر مرتکب شد تحت انتقاد قرار دارد.
پانتا عهد کرد در صورتی که سنا به او رای اعتماد دهد بر پایه ی تلاش های ژنرال مایکل هیدن، رئیس فعلی سی آی ای، در راستای ایجاد یک سازمان اطلاعاتی درجه ی یک گام برمی دارد که شامل ترکیبی از نیروهای گوناگون، برخوردار از آموزش های عالی، و متخصص در زبان ها و فرهنگ های مختلف باشد؛ سازمانی که آماده ی تهدیدهای جهان امروز و جهان فردا باشد.
پانتا به قانونگذاران گفت با استقرار این نیروها می کوشد خلاء موجود در «سی آی ای» را پر کرده و به پرسش هایی نظیر این پاسخ دهد که «برای خارج کردن ایران از مسیر خطرناک هسته ای چه باید کرد؟»
«سی آی ای» و «اطلاعات ملی» برای تهیه ی آخرین گزارش اطلاعاتی از برنامه ی هسته ای ایران که در آن قید شده بود ایران برنامه ی جنگ افزار هسته ای اش را سالها پیش متوقف کرده است مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. در ادامه ی گزارش آمده بود که ایران کماکان برنامه ی غنی سازی اورانیوم و توسعه ی قابلیت های موشکی اش را دنبال می کند در حالی که نسبت به عدم از سرگیری برنامه ی جنگ افزار هسته ای ایران ابراز اطمینان نشده بود.
سناتور اون بای، عضو دموکرات کمیته ی اطلاعات سنا، خطاب به پانتا گفت آن گزارش واقعا به تلاش های دیپلماتیک آمریکا برای تشدید فشارهای بین المللی بر ایران ضربه زد.
گروهی در واشنگتن تنظیم کنندگان آن گزارش را به تهیه ی گزارشی سیاسی متهم کردند.
ایران آن زمان از گزارش اطلاعات ملی استقبال کرد و همواره تاکید دارد که برنامه ی تولید جنگ افزار اتمی با مبانی دینی و اعتقادی نظام جمهوری اسلامی منافات دارد.
سناتور بای از پانتا پرسید آیا به باور شما برنامه ی هسته ای ایران مقاصد نظامی را دنبال می کند؟
پانتا گفت تمام اطلاعات در دست او را به این نتیجه رسانده است که ایران در پی دستیابی به قابلیت تولید جنگ افزار اتمی است.
سناتور ران وایدن، عضو دیگر کمیته، درباره ی چالش هایی که «سی آی ای» از سوی حماس با آن روبروست از فردی که احتمالا بزودی رهبری سی آی را در دست می گیرد سوال کرد.
پانتا گفت سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا نیازمند توسعه ی قابلیت های اطلاعاتی اش در منطقه در ارتباط با فعالیت های حماس است؛ بویژه در باره ی موقعیت تونل های قاچاق اسلحه، و این که آیا ایران سلاح در اختیار حماس قرار می دهد یا نه؟
بنا به گزارش ها مقامات اسرائیلی ایران را متهم می کنند که از طریق مرز دریایی نوار غزه قصد دارد سلاح و مهمات به حماس برساند.
لیان پانتا ضمن اذعان به اهمیت توجه «سی آی ای» به بحران های با فوریت بیشتر چون مسائل حول و حوش ایران گفت آنچه که مایه ی نگرانی اوست توجه به بخش هایی از جهان است که «سی آی ای» در آنها با کاستی هایی روبروست. پانتا روسیه، چین، و آفریقا را از آن جمله عنوان کرد.
یکی از مسائلی که جلسه ی تائید صلاحیت پانتا را دیروز و امروز تحت الشعاع قرار داد مخالفت پانتا با انتقال غیرمعمول بازداشتیان مظنون به فعالیت تروریستی به یک کشور ثالث برای گرفتن اقرار از طریق اعمال روش های شدید بود. پانتا دیروز گفته بود در دوران دولت بوش چنین انتقالی با هدف اعمال شکنجه رخ داده بود. اما، امروز تحت فشار سناتور جمهوریخواه کیت باند این گفته ی خود را پس گرفت و گفت ادعاهایی در باره ی موارد شکنجه وجود دارد ولی او از میزان صحت آنها خبر ندارد.
پانتا عهد کرد بر اساس مدارک روشن و قطعی اظهار نظر کند. لیان پانتا دیروز گفته بود در صورت کسب رای اعتماد از سنا بر مبنای حکم اخیر پرزیدنت اوباما مانع تکرار انتقال غیرمعمول بازداشتیان با هدف اقرار از طریق شکنجه خواهد شد. او امروز تصریح کرد در مواردی حیاتی با انتقال فرد بازداشت شده به کشور ثالت خارج از حوزه ی قضایی آمریکا در صورتی که روش های قانونی بازجویی اعمال شود ممکن است موافقت کند. پانتا گفت واتربوردینگ یا غرق کردن مصنوعی بازداشتیان از نظر او شکنجه محسوب می شود اما، او مامورانی را که بر مبنای دستور مافوق آن را به کار گرفته باشند تحت پیگرد قانونی قرار نمی دهد.
سناتور دموکرات دایان فاینستاین، رئیس کمیته ی اطلاعات سنا، در پایان نشست امروز صبح گفت انتظار دارد رای اعتماد پانتا هفته ی آینده به کل سنا ارجاع شود.
لیان پانتا، طی سالهای هزار و نهصد و هفتاد و هفت تا هزار و نهصد و نود و سه قانونگذار کنگره بود و سالها ریاست دفتر بیل کلینتون در کاخ سفید را برعهده داشت. او یکی از اعضای گروه دو حزبی مطالعاتی عراق بود که گفتگو با ایران و سوریه را در راستای بازگرداندن ثبات به عراق به دولت بوش توصیه کرده بود. پانتا از حمایت بسیاری از اعضای سنا برخوردار است و بعید بنظر می رسد با مشکل خاصی در کسب رای اعتماد روبرو شود.دیروز کمیته ی نیروهای مسلح سنا هم با زدن مهر تائید بر صلاحیت ویلیام لین، قائم مقام وزارت دفاع، رای اعتماد او را به کل سنا ارجاع کرد. رابرت گیتز، وزیر دفاع، از این امر ابراز خوشنودی کرد. لین برای سوابق لابی گری برای شرکت های طرف قرار دادهای نظامی با پنتاگون مورد پرسش های جدی قرار گرفت اما، سوابق درخشان اش راهی برای توقف پرونده ی او باقی نگذاشت.

۲ نظر:

ناشناس گفت...

من از مصرف کنندگان گزارشات خبری و تحلیلهای گه و بیگاه شما هستم. از حرفه ای بودن به معنی اخص کلمه، روانی کلام و آراستگی واژه هایی که بکار میبرید سپاسگزارم.

ناشناس گفت...

گاه گاه
منتظرم
یک نفر جور دگر فکر کند:
که شقایق کُشی ِ دشت
کما کان باقیست
وخدا
کارهء بی کارهء ماست .
...